Als het toestel te heet is geworden, treedt een automatische beveiliging in werking. De chip werkt langzamer, het scherm wordt tijdelijk minder fel, het opladen gaat trager en de camera en de flitser zijn niet te gebruiken. Blijft de temperatuur stijgen, dan zet de telefoon zichzelf helemaal uit.
Sterker nog, dat is vrij normaal. Het is immers een toestel dat wordt aangedreven door elektriciteit. En daar komt warmte bij kijken. Zo zul je bijvoorbeeld ook merken dat als je zwaardere apps gebruikt, waarbij je telefoon harder moet werken, je gsm een beetje warm wordt.
Uw telefoon laten afkoelen. Als u een oververhitte telefoon wilt laten afkoelen, verwijdert u eerst het hoesje van de telefoon. Dat kan warmte vasthouden. Schakel vervolgens een aantal minuten de Vliegtuigmodus in om eventuele functies op de achtergrond die de batterij zwaar belasten, zoals Bluetooth, uit te schakelen.
Bij een oververhitte telefoon krijg je vaak een melding in beeld met de vraag of je je toestel wilt laten afkoelen. Maar wat gebeurt er nu precies met je telefoon als hij oververhit is? Ten eerste krijg je een zwart scherm en kun je je telefoon tijdelijk niet opladen.Daarnaast kun je niets meer doen met je telefoon.
Volgens de handleiding is het toegestane opslagbereik van de accu -20 tot 60 graden Celsius, en het toegestane laadtemperatuurbereik 0 tot 50 graden Celsius. Dus de temperatuur van de accu mag tijdens gebruik max 50 graden worden om beschadiging van de cellen te voorkomen volgens Stromer.
Een iPhone wordt warm als het toestel veel gebruikt wordt. Van zichzelf is dit geen probleem, want een telefoon wordt nu eenmaal warm bij veelvuldig gebruik.
Om je iPhone bij oververhitting af te koelen, leg je 'm op een plek uit de zon waar het koel is.Schakel zoveel mogelijk apps en functies uit, zoals wifi, bluetooth en gps.In het ideale geval zet je je iPhone zelfs helemaal uit.
Als je het apparaat zo snel mogelijk weer wilt gebruiken, schakel je het uit, breng je het naar een koelere omgeving (uit de buurt van direct zonlicht) en laat je het afkoelen.
Alle iPhones vanaf de 6S blijven compatibel met die nieuwe versie. Dat wil zeggen dat je ook met de iPhone die je kocht in 2015 nog even verder kan. Een iPhone is dan ook gemaakt om minimaal vijf jaar mee te kunnen. Bij een Android-toestel gaat het gemiddeld maar om twee à drie jaar.
Apps die je vaak gebruikt, slurpen je batterij snel leeg. Vooral social media-apps doen dat. Om batterij te besparen en óók meteen opslagruimte vrij te maken kun je deze apps het beste verwijderen. Facebook en YouTube zijn ook prima via de internetbrowser te gebruiken.
De iPhone en iPad presteren op hun best tussen 0 en 35 graden Celsius. Bij hogere temperaturen kan een melding op het scherm verschijnen: de iPhone moet afkoelen.
Hoelang een zonnesteek duurt, hangt af van de ernst van de klachten. Bij een lichte en gewone zonnesteek voel je de klachten een dag later nog steeds.Meestal nemen de symptomen pas na enkele dagen af.Soms duurt een zonnesteek langer dan enkele dagen.
iPhone door iOS 16.4 sneller leeg
Terwijl de iOS 16-update van vorig jaar de batterijduur van de iPhone aanzienlijk verlengde, lijkt de recente iOS 16.4-update het tegenovergestelde effect te hebben. Sinds de update klagen gebruikers over een kortere accuduur.
Een vervangende batterij voor elke iPhone 13 of ouder is vanaf 1 maart 24 euro duurder dan nu. Dat meldt Apple op zijn website, ontdekte 9to5Mac. Zo het vervangen van de batterij van de iPhone 11, 12 of 13 straks 99 euro, waar dat nu nog 75 euro kost.Voor de iPhone SE stijgt de prijs van 55 naar 79 euro.
Om te zien welke apps op jouw smartphone de grootste energievreters zijn, moet je in iOS naar Instellingen / Batterij gaan, en op Android naar Instellingen / Batterij & energiebesparing / Batterijgebruik. Hier staat een lijst met alle apps die je gebruikt en hoeveel van je batterij ze verbruiken.
Ondanks dat de iPhone 8 geen nieuwe software-updates meer krijgt, kun je het toestel nog een lange tijd volledig veilig en met alle recente functies gebruiken door alle beveiligingsupdates die hij in de toekomst nog zal gaan krijgen.
Een iPhone is gemaakt om minimaal 5 jaar mee te gaan en behaalt gemiddeld gemakkelijk een levensduur van tenminste 7 jaar. Dit is aanzienlijk langer dan een Android toestel, dat doorgaans een levensduur van zo'n 2 á 3 jaar heeft.
Oudere toestellen krijgen/kregen nog wel een beveiligingsupdate, maar geen nieuwe functies meer. Dit waren de iPhone 6S (plus), iPhone 7 (plus) en de iPhone SE (2e generatie). Deze toestellen kan je veilig gebruiken zolang Apple een beveiligingsupdate afgeeft.
De iPhone 7, uitgebracht op 16 september 2016, is nu aan het derde jaar van zijn bestaan begonnen. Sommige gewone smartphones zouden al verouderd zijn op dit punt.
Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. Op het gebied van prijs is Samsung juist weer beter dan Apple.
Op 29 juni 2007 was de eerste generatie iPhone beschikbaar voor verkoop in de Verenigde Staten. Er werden bij de lancering twee versies van de eerste generatie iPhone verkocht, een met 4 gigabyte opslaggeheugen en een met 8 gigabyte opslaggeheugen.
Daarnaast komen er later dit jaar nog de nieuwe 2024 iPhones bij, namelijk de iPhone 16-serie. Dit is de huidige iPhone 2024 line-up: iPhone 15 – vanaf €969,- | (los toestel | abonnement) iPhone 15 Plus – vanaf €1.119,- | (los toestel | abonnement)
Samenvattend is dit de planning voor de iPhone 15 release: Aankondiging: 12 september 2023. Pre-order iPhone 15: 15 september 2023, vanaf 14:00 uur. Release iPhone 15: 22 september 2023.