Bakken, grillen of magnetron Er zijn verschillende manieren om je nacho's te bereiden. De beste?Bakken in de oven! Daarbij komt de warmte helemaal tot in de onderste laag van de schaal en blijft de basis lekker knapperig.
Bekleed een grote, ondiepe magnetronschaal met een dubbele laag wit keukenpapier. Schik de taco chips in een laag op het papier. Schep wat bonen op de chips en daarop de tacosaus. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal circa 2 tot 3 minuten in de magnetron op 100% (650 watt), of tot de kaas gesmolten is.
Dit is een feit: als je een bord tortillachips met kaas in de magnetron zet en ze verhit tot de kaas smelt, smelt de kaas al lang voordat de tortillachips de kans krijgen om kleur of geroosterde smaak aan te nemen. Bij nachos die in de oven worden gebakken, roosteren de chips terwijl de kaas smelt.
Bakken, niet grillen. Sommige nacho-recepten vereisen grillen, maar wij raden meestal aan om in plaats daarvan te bakken . Het kan iets langer duren, maar de kaas smelt gelijkmatiger en de toppings worden op deze manier goed warm. Als je ervoor kiest om te grillen, houd de nachos dan goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
Je doet alvast de nacho's in een ovenschaal en spreid ze uit over de bodem, je strooit er wat kaas over. Het intussen gebakken gehakt of reepjes kip met zo weinig mogelijk vocht, verdeel je over het midden van de nacho's, zo blijven de meesfe nacho's knapperig. Strooi er nog wat kaas over en evtl.
Welke soort nachos je ook lekker vindt, hier zijn een paar handige tips om ze goed te maken: * Laat de toppings uit de koelkast op kamertemperatuur komen voordat je ze op de warme chips legt. * Om te voorkomen dat de chips zompig worden, kun je er geraspte of verkruimelde kaas overheen strooien en ze een paar minuten in de oven bakken .
Zodra de nacho's uit de oven komen kan je direct aftoppen en serveren – zo voorkom je dat het klef wordt. Opnieuw opwarmen gaat helaas niet!
Leg ze in een metalen pan, of je ze nu in lagen hebt gelegd of aparte kleine nacho bites met ronde chips hebt gemaakt. Leg ze in een oven van 300F om ze knapperig te maken, waarbij je ze goed in de gaten houdt zodat ze niet verbranden.Als ze helemaal warm zijn, verhoog je de temperatuur naar 350F gedurende ongeveer 5 minuten .
Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho's, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho's worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen die vrijkomen als je eten opwarmt in een magnetron. Het opwarmen van eten in de magnetron is net zo veilig als opwarmen in een pan of in de oven.
Dit is allemaal in slechts drie minuten klaar en is zeker de snelste nachos ter wereld. Veel dingen worden misschien zompig in de magnetron, maar maïschips blijven super knapperig. Magnetron gedurende één minuut om de kaas te laten smelten, of tot drie minuten voor meer goudbruine plekken.
Toezicht door volwassenen aanbevolen. Niet in de magnetron in verpakkingen . Ovens variëren; opwarmtijden zijn bij benadering.
De tortillachips
Welke kun je het beste kiezen? Nacho-connaisseurs zijn het unaniem eens over een nachochip met een smaakje: die kun je maar beter links laten liggen. De heftige smaak van een nachochip met een smaakje overheerst het gerecht. Kies in plaats daarvan voor naturel, zoals maistortillachips.
Het enige wat je hoeft te doen is je oven voorverwarmen op 180 graden en de chips 10 minuten (of iets langer, dat hangt ervan af hoe 'plat' ze precies geworden zijn) te bakken. Op die manier onttrek je het vocht aan de aardappelschijfjes en worden ze weer héérlijk crispy.
We hebben een klein Doritos-chipzakje 5 minuten op hoog vermogen in de magnetron gedaan. Ik denk dat een van de coolste onderdelen van deze video is dat we erachter zijn gekomen hoe we IN de magnetron kunnen filmen, wat ons een superinteressante slow motion video geeft van het zakje dat geroosterd wordt! De reactie en de wetenschap erachter zijn even geweldig!
A: Hoewel je technisch gezien elk type kaas voor nachos kunt gebruiken, werken sommige kazen beter dan andere. De beste opties zijn Cheddar, Monterey Jack, Pepper Jack en Queso Blanco .
Pittige, smaakvolle nachos met geraspte mozzarella
Iedereen zal zeker genieten van deze berg nachos. Lekkere knapperige chips, belegd met heerlijke gesmolten kaas, gevolgd door de pittige smaak van de gehakte paprika's en uien. Dit gerecht zal het feest zeker op gang brengen of iedereen tot het hoofdgerecht bezig houden.
Om een lekkere tosti te maken kun je het beste jong belegen kaas gebruiken, dit smelt namelijk goed. Als je van oude kaas houdt, kun je dit ook gebruiken op je tosti, laat hem dan wat langer in het tosti-ijzer zitten. Op die manier kan de oude kaas goed smelten en heb je een lekkere tosti met oude kaas.
Maar tenzij je een goocheltruc in petto hebt, zorgt het opwarmen van nachos in de magnetron meestal voor een grote, zompige bende , vooral als je nachos met zure room probeert op te warmen. Je kunt dus het beste je oven of een airfryer gebruiken, omdat die de warmte gelijkmatig over de nachos verdeelt, zodat ze lekker knapperig worden.
Ja je kunt de nachos met gesmolten kaas bewaren en ook de volgende dag opnieuw opwarmen.
Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en leg ze op borden als ze een beetje zijn afgekoeld. Voeg dan gewoon je koude ingrediënten toe en geniet ervan! Overgebleven nachos blijven ongeveer 2 tot 5 dagen goed . Leg gewoon een papieren handdoek op de bodem van je luchtdichte bewaardoos om vocht op te nemen en zet ze in de koelkast.
Als je aardappelen opnieuw wilt opwarmen, dan moet je ze na de eerste keer bereiden meteen in de koelkast leggen. Als je ze namelijk laat afkoelen op kamertemperatuur, dan kan de warmte de groei van de zeldzame bacterie botulisme bevorderen. Deze bacterie gaat niet weg als je ze opnieuw opwarmt, dus kijk goed uit.
Ik bak mijn nachos in de oven op 350 graden voor ergens tussen de 3-15 minuten . Een kwart vel of half vel bakplaat werkt perfect voor dit recept. De hoeveelheid en het soort toppings dat je hebt, kunnen de kooktijd enorm beïnvloeden. Begin met controleren na drie minuten.
Tortilla- of nachochipwarmers zijn wat de meeste Mexicaanse restaurants gebruiken om chips te serveren die aanvoelen en smaken alsof ze versgebakken en net uit de oven komen. Een nachochipwarmer verwarmt tortillachips en houdt ze vervolgens warm.