– Door het toevoegen van een extra ei wordt het beslag nog rijker, voller en romiger. – Soms moet er olie bij een bamix, Vervang de olie door boter, dit geeft een veel smeuïger en voller resultaat. – Gebruik melk in plaats van water, dit geeft je taart veel meer smaak. Bak-ze!
Melk. De meeste browniemixen vereisen water. Hoewel water het werk doet, kun je wat extra smaak en vocht toevoegen door een deel van dat water te vervangen door iets rijkers, zoals melk . Als je het helemaal wilt vervangen, wees dan voorbereid op een meer chewy en fudge-achtige brownie van het extra vet.
Melk bestaat grotendeels uit water, ongeveer 87%. Dus in principe kan het prima vervangen worden door water.
Voeg dan eens een klein beetje boter toe. Dit gaat het snelst door je handen in te vetten en het deeg door te kneden. Zo is het direct gelijkmatig verdeeld. Soms kun je ook een eetlepel melk toevoegen, doe dit alleen als het recept al melk bevat.
Specerijen en zouten kunnen de algehele smaak van een brownie echt veranderen . Chilipoeder staat erom bekend dat het goed combineert met chocolade, dus je kunt beginnen met een kleine hoeveelheid - ongeveer 1/2 theelepel - en het naar eigen smaak aanpassen. Kaneel en kardemom zijn ook uitstekende combinaties (en bekende vrienden van chocolade!).
Meer eieren toevoegen aan brownies
Cakiere textuur: Eieren spelen een belangrijke rol in het cakey versus fudgy brownie-debat. Hoe meer eieren je toevoegt, hoe luchtiger en cakeyer je brownie zal zijn . We noemden eerder al dat eieren voornamelijk uit water bestaan. Dit water verandert in stoom in de oven, waardoor je brownie kan rijzen.
Kan ik noten of andere toevoegingen toevoegen aan deze brownies? Zeker! Voeg 3/4 kop tot 1 kop toevoegingen toe. Je kunt allerlei soorten gehakte noten, chocoladechips, pindakaaschips, muntstukjes, karamelstukjes, reese's stukjes, etc. toevoegen.
Eerlijk gezegd is de kans klein dat ze niet gaar zijn, maar het is waarschijnlijker dat ze gewoon in de koelkast moeten opstijven . Onze brownies zijn eigenlijk een chocoladeplas als ze uit de oven komen.
Als je teveel olie of water aan je mix hebt toegevoegd, moet je dat compenseren met extra droge ingrediënten . Je moet wat extra bloem toevoegen om je mix egaal te maken. Ongeveer een eetlepel per eenheid bloem die je hebt toegevoegd, zou voldoende moeten zijn. Controleer de consistentie om er zeker van te zijn dat het niet te dun is en bak ze dan.
Een klein beetje olie
Beter werkt het om de handen in te smeren met een kleine hoeveelheid neutrale olie, zoals zonnebloemolie. Het deeg blijft dan niet meer aan de handen plakken. Zorg er ook voor dat u lang genoeg kneedt. Het plakt bijna altijd in het begin, maar dat wordt doorgaans vanzelf minder.
Water. In een mum van tijd kun je water in plaats van melk gebruiken , vooral als een recept maar een kleine hoeveelheid vereist (denk aan een kwart kopje of minder). Om het gebrek aan rijkdom te compenseren, kun je een eetlepel boter toevoegen voor elk kopje water dat je toevoegt.
Melk is meer hydraterend dan water
Dit vertraagt het proces van het leegmaken van je maag, waardoor je lichaam langer gehydrateerd blijft. Daarnaast bevat melk ook natrium, dat als een spons vocht het water in het lichaam vasthoudt. Hierdoor wordt er minder urine geproduceerd.
Wij raden aan om water te gebruiken ; we weten echter dat sommige Makers liever melk gebruiken om muffins te maken. Houd er rekening mee dat het gebruik van volle melk of een melk met een hoog vetgehalte kan resulteren in een dichtere textuur. Gebruik dezelfde hoeveelheid volle melk als het water dat in het recept wordt genoemd.
Om bij het thema van rijkere smakende brownies te blijven, is het absoluut een MUST om melk te gebruiken in plaats van water . Het vet van de melk voegt smaak en fudgy textuur toe die water gewoon niet kan bereiken. Als je nog meer smaak wilt toevoegen, gebruik dan een van je favoriete gearomatiseerde koffieroom in plaats van water of melk.
Ja, maar vervang alleen de helft van het water door melk.
Mensen zonder allergie kunnen de browniemix gewoon veilig gebruiken.
- Vervang het water door melk of slagroom . Dit zal helpen om een fudgy textuur te krijgen omdat melk vet bevat en water niet.
Consistentie van browniebeslag: Dik en kleverig, ideaal.
Om een al vloeibaar beslag te repareren, voeg je eetlepel voor eetlepel meer bloem toe tot het beslag goed is . Slechts 1 of 2 zouden voldoende moeten zijn. Let op dat de meeste cakebeslagen vloeibaar moeten zijn, niet stijf zoals brooddeeg. Dus vloeibaar in je hoofd zou vloeibaar kunnen zijn en precies goed.
Het beslag wordt glad en dun als u het in een keukenmachine maakt, maar klonterig en dik als u het met de hand mengt .
Te weinig bakken. Een van de meest voorkomende redenen waarom brownies in het midden inzakken, is dat ze simpelweg te weinig gebakken zijn . Wanneer het midden van de brownies niet genoeg tijd heeft om te stollen, blijft het zacht en compact, waardoor het inzakt als het afkoelt. Oplossing: Om te voorkomen dat het te weinig gebakken wordt, gebruik je een tandenstoker of caketester om te controleren of het gaar is.
Als de brownies er nog nat uitzien of niet loslaten, zijn ze nog niet klaar . Zelfs fudgy brownies zullen loskomen van de randen als ze klaar zijn met bakken. Je zult zien dat de randen er droog uitzien terwijl het midden er nog zacht of licht nat uitziet. Taaie en cakeachtige brownies zullen droge randen hebben met steviger ogende centra.
Brownies bewaren
Brownies zijn het lekkerst tot 2 dagen na het bakken, daarna zijn ze ook prima te eten maar dan zijn ze iets droger en kruimeliger. Je kan een gebakken brownie ook goed invriezen. Verpak de brownies dan in plasticfolie, dan kan je ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Voeg een theelepel instantkoffie of espressopoeder toe . Gooi er een handvol noten bij: pecannoten, walnoten, macadamianoten, wat je ook maar bij de hand hebt. Schep er een handvol gedroogd of bevroren fruit in. Voeg een extra scheutje vanille-extract van de bovenste plank, of een beetje vanillepasta, of een snufje vanillepoeder, toe aan het beslag.
Wij zijn dol op deze combinatie van pistachenoten, amandelen, walnoten, pecannoten en cashewnoten omdat het er zo lekker uitziet en smaakt. Maar we zijn ook dol op brownies met alleen geroosterde pecannoten erover of in stukjes gehakt in het beslag.