Dus: beter wel of geen onderbroek dragen? Kortom: je kunt met een gerust hart elke dag een onderbroek blijven dragen, want met commando gaan verbeter je de gezondheid van je vagina eigenlijk niet. Geen onderbroek dragen kan bovendien een bepaald beschermlaagje tussen je vagina, vulva en kleding weghalen.
"Geen onderbroek dragen reduceert de kans op huidinfecties en verhoogt de vruchtbaarheid. Schotse mannen die 'commando' gaan, doen het op vlak van testiculaire gezondheid zeer goed. Maar mannen hebben anderzijds ook nood aan steun en rechtstreekse contact met een broek, zeker een jeans, kan pijnlijk zijn.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Ondergoed is kleding die direct op de huid gedragen wordt, doorgaans onder andere kleding. Het dragen van ondergoed heeft vooral hygiënische redenen, maar het zorgt ook voor steun, een hoger draagcomfort en meer privacy. Bij koud weer wordt soms extra lang of dik ondergoed gedragen.
Volgens Cosmpolitan zijn er steeds meer vrouwen die het aandurven om geen ondergoed te dragen onder hun kleren. En ze weten goed waarom. In de eerste plaats zijn er enkele praktische voordelen. Zonder slipje vermijd je namelijk één van de grootste missers in de modewereld: zichtbare ondergoedlijnen onder je kleren.
Volgens onderzoek is het niet goed voor je lichaam om in een pyjama te slapen. Ook ondergoed laat je maar best achterwege. Je vagina moet namelijk kunnen ademen om gezond te blijven. Door er een slipje over te dragen, zijn er veel meer bacteriën.
Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders. Slaapt 20 procent van de mensen tussen de 46 en 65 jaar in hun blootje, bij jongeren tussen de 18 en 25 jaar is dat bij slechts 9 procent het geval.
Volgens dokter Nini Mai kunnen slipjes 'overtollig vocht en microben vasthouden'. En dat kan een vochtige omgeving creëren waar Candida, een schimmel die schimmelinfecties veroorzaakt, het meest gedijt.
Je voelt je vrij
Ondergoed is gewoon ronduit beperkend en vervelend. Als je echt wilt weten hoe vrijheid voelt, doe dan wat alle meiden die commando gaan doen en gooi het ondergoed voorgoed weg.
Wanneer kun je het beste je ondergoed verschonen
Veel mensen verschonen hun ondergoed 2x per dag, vaak is dit s 'ochtends bij het opstaan en s 'avonds na het douchen. Dit gaat dan over de normale werkdagen, als je ook nog gaat sporten kan daar 1x extra ondergoed verschonen bijkomen.
Dat is niet alleen oncomfortabel, maar kan op lange termijn ook slecht zijn voor je lichaam. Dokter Raine-Fenning raadt aan om zo veel mogelijk katoenen ondergoed te dragen, en ook eens af en toe een dagje zonder te gaan – om de boel wat te “laten luchten”.
Daarnaast vinden de vrouwen dat het dragen van een slip of string een vorm van zelfvertrouwen uitstraalt en wordt een dit ondergoed als “gewoon normaal” gezien. De meeste vrouwen geven er echter de voorkeur aan dat hun man een boxershort draagt.
Waarom een string dragen? Strings worden vaak gedragen om te voorkomen dat mensen ondergoed door kleding heen kunnen zien. Veel ondergoed is namelijk vaak door strakke kleding, zoals broeken, jurken of rokken, te zien. Een string kan in dat geval een goede oplossing zijn.
Eén op drie vrouwen draagt ze en maar liefst één op vijf mannen wereldwijd zou ze op regelmatige basis dragen volgens Wiki. De Nederlandse Stringtest wijst echter uit dat maar 5% van de Hollandse mannen wel eens een string zou willen dragen.
Over het algemeen is het beste er na 1 jaar er wel vanaf. Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat dit onderschrijft, maar iedereen die ondergoed draagt weet dat dit zo is.
30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.
11 redenen waarom wij vrouwen eigenlijk commando door het leven zouden moeten gaan. Commando (oftewel, zonder ondergoed) gaan is stiekem hartstikke goed voor alles wat er gaande is daar beneden. Maar we snappen dat we je niet zomaar over kunnen halen tot het voorgoed weggooien van je ondergoed.
In het Nederlands gebruikt men meestal het woord opdracht. De woorden bevel en commando hebben een militaire gevoelswaarde. Een instructie is meer gedetailleerd, hierbij wordt niet alleen aangegeven wat er moet gebeuren maar vooral hoe het moet gebeuren. De woorden commando en bevel betekenen ook gezag.
1 Doe geen onderbroek aan onder een wielrenbroek
Een onderbroek gaat schuiven, wordt klam en je kan op de naden zitten. Allemaal redenen waardoor je ernstige huidproblemen kan krijgen. Denk aan schuurplekken, abcessen en andere ongemakken.
Draag géén onderbroek, maar juist wel een ondershirt
Dit is een tip voor de échte beginners: draag nooit een onderbroek onder een fietsbroek. De fietsbroek heeft een speciale zeem die je op de huid moet dragen. Een onderbroek doet niet alleen het effect van de zeem teniet, maar gaat zelf ook schuren.
De kleur onderbroek is ook belangrijk onder je sportlegging of hardloopbroek, vooral bij hardloopbroeken of sport leggings die dunner of van een lichtere kleur zijn. Het beste is om een kleur onderbroek te dragen die dicht bij je eigen huidskleur ligt.
Laat de string dan even in je la liggen. Omdat je immuunsysteem verzwakt is, ben je vatbaarder voor bacteriële infecties. En dat kun je nou net niet gebruiken als je toch al ziek, zwak of misselijk op bed ligt. Ach, en een comfortabele onderbroek zit dan sowieso toch een stuk lekkerder.
Geen onderbroek dragen haalt beschermlaagje weg
En hoe zit het met de huid rondom je vagina en vulva, maakt het daarvoor nog uit of je wel of geen onderbroek draagt? Dermatoloog Thomas Maselis heeft een geruststellend antwoord: volgens hem is er helemaal niks mis met het dragen van een onderbroek.
Hoewel naakt slapen beter zou zijn voor je temperatuurregulatie 's nachts en dus voor je nachtrust, zijn er dus maar weinig mensen die dit daadwerkelijk doen. Van de mannen slaapt het grootste deel in een onderbroek, en vrouwen dragen graag een nachthemd of pyjama. Het hangt vooral af van je eigen voorkeur.
Volgens gynaecoloog Jill Rabin zitten er wat gezondheidsrisico's aan het dragen van een string. De stof kan makkelijk heen en weer bewegen, waardoor bacteriën of virussen de vagina of blaas kunnen infecteren. Bij een te strakke of te wijde string worden deze risico's groter.