Zowel een origineel Heineken® biertje als Heineken 0.0 zijn niet glutenvrij en hebben een glutengehalte van iets meer dan 20 mg per kg, dit is iets meer dan 0,002%.
De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) raadt het drinken van bier zonder glutenvrij logo af. Weliswaar ondervinden sommige patiënten geen klachten bij het drinken van bier, maar het is niet met zekerheid te zeggen dat bier geen gluten bevat. Er is wat onduidelijkheid over hoeveel gluten er precies in bier zitten.
De gedachte die is ontstaan dat Corona glutenvrij zou zijn, komt waarschijnlijk omdat de Corona die in Mexico wordt verkocht, gemaakt is op basis van mais en dit is wel een glutenvrij graan. Deze variant is echter niet in Nederland in de verkoop. Corona is dus niet glutenvrij omdat er gerst inzit!
Paradiso Citra IPA Alcoholvrij 0.5% (blik)
Paradiso Citra is een glutenvrije en alcoholvrije IPA met een alcoholpercentage van 0.5%. Smaak van citrusvrucht met een scherp bittere afdronk. Bevat minder dan 10 ppm aan gluten.
Zo bleek uit onderzoek van Avans Hogeschool en het Celiac Disease Consortium (mei 2012) die wel de meest geschikte test voor gehydroliseerde/gefermenteerde producten gebruikten, dat deze biersoorten nog steeds hoge concentraties gluten bevatten. We raden mensen met een glutenvrij dieet dus af om dit bier te drinken.
JAS9 triple is een suikervrij en glutenvrij triple bier van hoge gisting. Een bijzonder bier omdat het naast glutenvrij ook nog suikervrij is. Met minder dan 10 ppm aan gluten en slechts 0.23 gram suiker per liter. Een triple speciaal bier gebrouwd op Belgische bodem volgens de tradities van de bovengistende bieren.
Onze bieren bevatten gluten, maar het glutengehalte is laag.
Je hoort of leest wel eens dat Corona of Desperados glutenvrij zijn, dat klopt echter niet. Het enige veilige bier is dat voorzien van het glutenvrije logo.
GLUTENVRIJ BIER BIJ GALL & GALL
Mongozo Premium Pilsener is het eerste glutenvrije pils ter wereld. Het is trouwens ook het eerste fair-trade pils ter wereld.
Nee, geen enkel van onze dranken bevatten gluten.
sherry, wijn en dergelijke zijn glutenvrij. brandewijn, jenever, gin en whisky zijn glutenvrij, zelfs als een glutenbevattend graan is gebruikt. Bij de productie blijven de gluten in de reststof achter. toevoegingen, zoals likeuren, zijn meestal glutenvrij.
Zilvervliesrijst en aardappelen zijn van nature glutenvrij en kun je gewoon eten. Ook glutenvrije granen, zoals gierst, teff, quinoa en boekweit zijn geschikt.
Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst en spelt. Tarwe en gerst zijn grondstoffen van bier, en ook al blijven er na het brouwproces nog weinig van de eiwitten in het eindproduct over, toch is het niet uitgesloten dat bier nog sporen van gluten bevat.
Gluten zijn onoplosbaar in water, maar oplosbaar wanneer er zout, zuur of base wordt toegevoegd. Om gluten van het keukengerei te verwijderen, kan je deze eerst afspoelen met koud water en vervolgens naspoelen met heet water. Het warme water zal het deeg, dat gevormd wordt door gluten, oplossen.
Ook als je glutenvrij moet eten en drinken kun je genieten van een biertje! Er komen namelijk steeds meer glutenvrije alternatieven op de markt! Er zijn verschillende merken die glutenvrij bier aanbieden. Sommige bieren worden gebrouwen van glutenvrije grondstoffen, zoals bijvoorbeeld gierst of teff.
Glutenvrije chips Lays
De volgende soorten zijn daarvan glutenvrij: Naturel. Sticks naturel. Cheese Onion.
Sterke dranken
Drankjes zoals champagne, cider, port, sherry, wijn en dergelijke zijn glutenvrij. Heldere gedestilleerde dranken, zoals brandewijn, jenever, rum, wodka, tequila, gin en whisky zijn glutenvrij, zelfs glutenvrij als een glutenbevattend graan is gebruikt.
ALLERGENEN INFORMATIE
- Baileys is Glutenvrij. - Baileys maakt geen gebruik van noten of noten-producten bij de vervaardiging ervan.
Hop is glutenvrij.
Hop is geen graansoort, maar een kruid. Er zijn dus geen gluten aanwezig in hop.
Mensen met een glutenallergie, gluten-intolerantie of coeliakie mogen absoluut geen gluten consumeren. Wat mogen zij dan wel drinken op de vrijmibo? Wijn, champagne, cider, port en sherry zijn allemaal over het algemeen glutenvrij, omdat deze producten van druiven of ander fruit worden gemaakt.
Bavaria heeft recht op gebruik van het officiële logo van de NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging) en heeft een geldig certificaat voor de productie van glutenvrij bier. Bavaria Pilsener Glutenvrij is een zuiver en goed doordrinkbaar pils met een aangename lichte bitter in de afdronk.
Maes Pils wordt gebrouwen met gerst en bevat slechts sporen van gluten. Ook het brouwproces is van invloed op de hoeveelheid gluten. Over het algemeen geldt: hoe helderder en blonder het bier, hoe minder gluten erin zit. Sommige mensen zijn allergisch voor gluten en moeten een glutenarm of glutenvrij dieet volgen.