6,5 Smaak Moutig, frisse smaak. Lichtbittere nasmaak. "Eindelijk een fris en lekker alcoholvrij bier dat een goede vervanger is. Koud smaakt hij het best en is hij fris en sprankelend met echt de smaak van een pils.
Ja, alcoholvrij bier is een gezondere keuze dan bier met alcohol. Met het drinken van alcoholvrij bier krijg je vrijwel geen alcohol en ook minder calorieën binnen. Het is ook een veiligere keuze als je nog moet autorijden of fietsen of als je zwanger bent.
Heineken heeft nog maar kort alcoholvrij bier in het assortiment. Toch scoort Heineken 0.0 hoge ogen. Net als het biologische Budels 0,0% komt hij als lekkerste uit de smaaktest. Beide komen aardig in de buurt van echt pils.
Het beste kun je gaan voor een alcoholvrij biertje van Heineken. In één flesje zitten 'slechts' 63 calorieën. Ook bij het bier zonder alcohol kun je beter niet voor Jupiler gaan, als je op de calorieën aan het letten bent.
Volgens de Nederlandse wetgeving mag je bier alcoholvrij of malt noemen als er maximaal 0,1% alcohol in zit. Dit is vergelijkbaar met een rijpe banaan. In vruchtensap mag zelfs nog 0,5% alcohol zitten. Als er op het bieretiket 0.0% staat, betekent dat er afgerond 0.0% alcohol in het bier zit.
Heineken® 0.0 bevat een héél klein beetje alcohol, met een maximum van 0,03%. Dit is een vergelijkbaar of lager percentage alcohol ten opzichte van andere voedingsproducten zoals brood, bakproducten en sappen vanwege de natuurlijke vergisting van de ingrediënten (granen, fruit).
Volgens de Nederlandse wetgeving mag je bier alcoholvrij of malt noemen als er maximaal dan 0,1% alcohol in zit. Dit is vergelijkbaar met een rijpe banaan. In vruchtensap kan zelfs nog 0,5% alcohol zitten. Als er op het bieretiket 0.0 staat, betekent dat dat er afgerond 0.0% alcohol in het bier zit.
Gezonder dan frisdrank
Want behalve aanzienlijk minder suikers, bevat alcoholvrij bier belangrijke bouwstoffen die frisdranken zoals cola of limonades niet bevatten. Zo zit er in alcoholvrij bier calcium, fosfor, magnesium en zelfs een aantal belangrijke vitamines (vitamine B).
Frisdranken zitten bomvol suiker, waar bier juist uit ingrediënten als graan, hop en gist bestaat. Je zou dus denken dat alcoholvrij bier gezonder is dan frisdrank. En dat klopt: cola bevat al gauw tien keer zoveel suiker dan een gewoon, alcoholvrij biertje.Maar er zit een addertje onder het gras.
Alcoholvrij bier heeft diverse gezondheidsvoordelen ten opzichte van alcoholhoudende dranken. Een van de voordelen is dat een 0.0 aanmerkelijk minder calorieën bevat dan een gewoon glas bier met alcohol.
Met alcoholvrije drank vermijd je de nadelige gezondheidseffecten van alcohol. Door het ontbreken van de alcohol bevatten de meeste alcoholvrije dranken ook minder calorieën. Maar ze bevatten ook andere ingrediënten die effect op de gezondheid kunnen hebben zoals suikers of natrium.
Heineken is als winnaar uit de test gekomen op basis van het oordeel van de vier deskundigen. Met een 7,6 eindigt Heineken nipt voor Jupiler. Volgens de deskundigen is dit een mooi pils met een goede bittere smaak die lang blijft hangen en uitnodigt tot de volgende slok.
Accijns. Een extra reden waarom consumenten vreemd opkijken van de pijs van alcoholvrij bier is omdat er geen accijns op wordt geheven, in tegenstelling tot pils met alcohol. Sinds de laatste accijnsverhoging in 2014 moet er voor 100 liter pils €37,96 aan accijns worden betaald, dus €0,38 per liter.
Het is niet met elke methode mogelijk om volledig alcoholvrij bier te maken. Alleen bij alcoholvrij bier waar 0.0% op staat, mag je ervan uit gaan dat het écht geen alcohol bevat. In theorie zijn 0.0% bieren dus wel halal bieren, maar hebben de meeste geen halal certificering.
Als je stopt met drinken heb je geen katers meer.Je staat niet op met hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid na een avond drinken.Je bent vrolijker en voelt je fitter. En dan werk, studeer en sport je ook een stuk makkelijker en met meer plezier!
De Nederlandse onderzoeker Eric Claassen van de Vrije Universiteit claimt dat sterk bier heel gezond is voor je darmflora vanwege de aanwezige bacteriën. Sterk Belgisch bier zoals Hoegaarden, Westmalle Tripel en Echt Kriekenbier zijn rijk aan probiotica.
Door in vacuüm te destilleren is minder energie nodig. Tijdens deze destillatie worden ook aroma's uit het brouwsels gehaald. Die worden naderhand weer toegevoegd. Een alcoholvrij bier dat op deze manier wordt gebrouwen is Hertog Jan 0.0, Leffe 0.0 en Heineken 0.0%.
Alcoholvrij, caloriearm bier (slechts 35 kcal per flesje) met een heerlijke smaak. De volle smaak en bitterheid van Carlsberg 5,5%, maar dan zonder alcohol.
Als er minder dan 0.1% in zit, mag je het van de Nederlandse drank- en horecawet alcoholvrij of malt noemen. Dat percentage is vergelijkbaar met een overrijpe banaan: je wordt er niet dronken van. Maar als er 0.0% op het etiket staat, mag er helemaal niks meer in zitten.
Alcohol verstoort de balans tussen de goede en slechte bacteriën in de darmen (darmflora). Ook vergroot alcohol de doorlaatbaarheid van de wanden van de dunne en de dikke darm, waardoor deze kunnen gaan 'lekken'. Zo kunnen slechte bacteriën en giftige stoffen uit de darmen in de bloedbaan terecht komen.
Jupiler heeft het eerste, échte alcoholvrije bier op de markt gebracht: Jupiler 0,0%. Het ziet eruit als een echte pint, maar dan zonder alcohol.
Er zitten 88 kilocalorieën in 1 vaasje (340 gram) bier, alcoholvrij. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bier, alcoholvrij'?
Een banaan die alsmaar rijper wordt vertoont niet alleen bruine plekken, ook de suikers worden langzaamaan (dankzij het gistingsproces) omgezet in het bijproduct alcohol. Een heel rijpe banaan bevat zo'n 0,4 procent alcohol. Dit geldt trouwens ook voor ander rijp fruit zoals mango's.
Volgens de Nederlandse Warenwet mag alcoholvrij bier maximaal 0,1% alcohol bevatten en alcoholarm bier maximaal 1,2%. In het plaatje hieronder zie je 3 bieren waarvan het etiket aangeeft dat er 0,3% of 0,4% alcohol in zit, terwijl er wel 'alcoholvrij' of 'non-alcohol' op staat.