Deze Hawaiian tropic Satin protection Ultra radiance SPF30 is speciaal ontwikkeld voor het lichaam en belooft 'ultra radiance'. Het leuke hieraan is dat die glans vooral opvalt buiten in de zon! Ook dit product heeft weer die heerlijke geur, ik ben er helemaal dol op.
De textuur is volgens Hawaiian Tropic licht en soepel, die snel absorbeert en die je nauwelijks op de huid voelt. Zo wordt je huid zacht, gehydrateerd en verwend, terwijl ze ook beschermd wordt tegen UVA en UVB stralen met factor 30. De lotion kun je gemakkelijk doseren met een pompje.
Het Hawaiiaanse vakantiegevoel ruikt naar fruitige en bloemige geuren. De zonnebescherming is verrijkt met verzorgende ingrediënten als kokosnoot, plumeria, passiebloem, mango en guave en beschermt de huid tegen gevaarlijke UVA-/UVBstralen.
Wat een fijne zonnebrand! Ik merk echt dat ik sneller bruin word met deze spray gel van Australian Gold en dat het mijn huid goed beschermt. Daarnaast is de geur echt verrukkelijk! Ik zou de geur het beste omschrijven als tropisch en een mooie combinatie van karamel en kokos.
Beste uit de Test: Biodermal Hydraplus Zonnespray 50plus
Beschermen doet deze zonnebrand van Biodermal goed, zowel tegen uv A- als tegen uv B-straling. Het etiket geeft duidelijk aan wat erin zit. De zonnebrand van Biodermal bevat geen allergenen en scoort ook voldoende op duurzaamheid.
Australian Gold is wellicht een van de bekendste merken op het gebied van bruinen. Deze zonnecrème voor het gezicht met factor 45 beschermt je gezicht tegen de schadelijke zonnestralen en bevat een graduele zelfbruiner.
De drie producten die de beloofde Sun Protection Factor (SPF) volgens het onderzoek niet halen zijn van Etos, Suntribe en Clinique. Het gaat om Etos Natural Sun Lotion SPF30, Suntribe All Natural Zinc Sun Stick SPF 30 en Clinique Mineral Sunscreen Lotion for Body SPF30.
Veel dermatologen raden aan om minstens een SPF van 30 of hoger te gebruiken, maar het hangt ook van je huidtype af. Heb je een bleke huid, dan is SPF 50 beter, terwijl je bij een al enigszins getinte huid ook al genoeg kan hebben aan een factor 20.
Procentueel verschil tussen factor 30 en 50
Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen en factor 50 biedt 98% bescherming. Het verschil tussen factor 30 en 50 is dus minimaal. Wel ben je met factor 50 iets langer beschermd tegen de zon.
De Zenova zonnebrand van de Action vind ik niet verantwoord vanwege de alcohol en samenstelling van chemische filters. De zonnebrand kan nog zo fijn uitsmeren maar het doet je huid meer kwaad dan goed. Investeer beter in een wat duurdere zonnebrand zonder troep.
Kijk je vervolgens naar de samenstelling en aanwezige zonnefilters, dan kan je voorzichtig samenvatten dat zonnebrandcrèmes met zinkoxide, die bovendien géén avobenzone, oxybenzone en octocrylene bevatten, het minste risico geven op gele vlekken in kleding.
De testresultaten laten daarnaast ook zien dat het product op duurzaamheid goed scoort, wat anno 2022 natuurlijk zeker niet vergeten mag worden. Het gaat hier om een zonnebrandcrème van Biodermal: de Hydraplus Zonnespray SPF 50+ is volgens de Consumentenbond absoluut onmisbaar in je toilettas deze zomer.
Kruidvat Solait High Sunspray SPF 30 heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding en is daarmee volgens de Consumentenbond de Beste Koop. De bescherming werd beoordeeld met een 7,3, het gebruiksgemak met een 7,7 en het etiket met een 8,2. Daarmee biedt de zonnebrandspray een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.
"Het risico om je niet in te smeren is veel groter", zegt Wakkee, met eerst verbranding als zichtbaar gevolg. Daarna volgen huidveroudering en op de lange termijn het risico op huidkanker. Ieder jaar krijgen in Nederland 70.000 patiënten de diagnose huidkanker.
Mijn gevoelige huid reageert goed op deze zonnemelk en ik ben tijdens het gebruik van deze zonnemelk in Griekenland niet verbrand. Ik heb om de 2 uur gesmeerd, zoals ik altijd trouw doe. Wel moet je erg lang en ”goed” smeren wil deze zonnemelk intrekken.
De beste tijd om te zonnen is tussen 10 uur het 's morgens en 2 uur 's middags. Rond dit tijdstip zijn de zonnestralen het sterkste. Ook zal rond dit tijdstip de zon recht boven je schijnen, waardoor je hele lichaam wordt blootgesteld aan het zonlicht.
Eet kilo's wortelen. In de oranje stengels van wortelen zit bètacaroteen: een stof die er daadwerkelijk voor kan zorgen dat je huid bruiner oogt. Maar ook abrikozen, meloenen, paprika's, pompoen, spinazie, broccoli… zitten boordevol carotenoïden die zich ophopen in je huid, waardoor ze de kleur iets kunnen beïnvloeden.
Het goedkope Cien zonnebrand middel van de Lidl is een heel goed zonnebrand middel. Dat bewijzen zonnebrandmiddel testen keer op keer. In een test van de Duitse Consumentenbond is zonnebrand middelen is de Cien zonnebrand van de Lidl verrassend als beste zonnebrand middel uit de test gekomen.
Jetske: 'Hoewel producten in spray-vorm prettig zijn in gebruik, is gewoon smeren toch beter. Ten eerste is de kans dat je de zonnebrandcrème voldoende dik aanbrengt, erg klein wanneer je een spray gebruikt. Ten tweede loop je het risico dat je wat van het product inademt bij het sprayen. Ik zou dus zeggen: een crème.
Bij het kopen van zonnecrème is het belangrijk dat je de juiste beschermingsfactor kiest voor je huidtype. De beschermingsfactor wordt aangeduid met Sun Protection Factor (SPF) op de verpakking. De keuze van de beschermingsfactor hangt samen met je huidtype. Gebruik in het algemeen altijd minimaal factor 30.
Er zijn dus geen signalen dat zonnebrand schadelijk is voor de gezondheid en dat terwijl miljarden mensen het al best lang gebruiken. Wat wél is bewezen: smeren met zonnebrand verkleint de kans op huidkanker aanzienlijk.
Voor een mooie huid is het essentieel om een goede SPF boordevol antioxidanten te gebruiken die je gezicht beschermt tegen schadelijke UVA- en UVB-straling en vrije radicalen. Zo ga je niet alleen huidveroudering tegen, maar verminder je ook de kans op huidkanker.