P.S. De volgende De Ruijter-producten bevatten vanuit de receptuur geen gluten: Anijsstaafjes. Chocolade Hagel Melk en Puur. Royale Hagel Extra Puur.
Wist je dat oldskool Nutella ook gewoon glutenvrij is? Voor wie gestampte muisjes mist: deze muisjespasta is glutenvrij. En de kokospasta ook. Let op: ze kunnen wel sporen bevatten.
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Er is vanuit de markt een stijgende vraag naar glutenvrij eten. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
Gelukkig zijn er veel glutenvrije dingen die u wel mag eten, zoals: vis, vlees, kip, eieren. aardappelen, groente en fruit.
#3: verlichting van darmklachten
Het is logisch om glutenvrij te eten bij glutensensitiviteit en coeliakie. Maar ook bij een opgeblazen gevoel, obstipatie of winderigheid kan een glutenvrij dieet uitkomst bieden. Deze soms onverklaarbare klachten worden vaak bestempeld als prikkelbaar darm syndroom (PDS).
Sommige personen krijgen direct klachten, bij anderen komen de klachten na een aantal dagen opzetten. Iemand met glutensensitiviteit zal waarschijnlijk minder heftig reageren op het binnenkrijgen van gluten dan iemand met coeliakie die per ongeluk gluten gegeten heeft.
Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten!
P.S. De volgende De Ruijter-producten bevatten vanuit de receptuur geen gluten: Anijsstaafjes. Chocolade Hagel Melk en Puur. Royale Hagel Extra Puur.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Je kunt ontzettend veel met glutenvrij beschuit. Beschuit is een gezonde broodvervanger voor zowel ontbijt als lunch. Begin de dag met een beschuit en beleg deze met glutenvrije hagelslag, pindakaas of biologische jam uit ons groot assortiment.
Patat is glutenvrij.
Sommige cafetaria's of restaurants bakken in hetzelfde frituurvet niet glutenvrije kroketten of bitterballen. Hierdoor kan er kruisbesmetting ontstaan door het paneermeel van de kroketten (bitterballen) of gepaneerde aardappelkroketjes.
Door het eten van gluten ontstaan voornamelijk ontstekingsreacties in het darmslijmvlies van de dunne darm. Door de reactie van het afweersysteem op de inname van gluten kunnen klachten ontstaan, zoals diarree, buikpijn, vermoeidheid, depressie en gewichtsverlies.
Het antwoord is ja, yoghurt is glutenvrij. Aan yoghurt zijn geen gluten bevattende voedingsmiddelen toegevoegd.
Calvé mayonaise is glutenvrij. De yofresh vind ik ook erg lekker. De volgende puddingen van Mona zijn sowieso glutenvrij: Vanille, Bitterkoekjes, Kwark bosvruchten, Chipolata, Dame Blanche, Frambozen. Producten van Aviko zijn voorzien van gluten- en lactosevrije vermelding indien van toepassing.
Go-Tan Ketjap Manis is biologisch en geschikt voor een glutenvrij recept. Het is een onmisbaar basisingrediënt voor de Aziatische keuken en fusiongerechten. Ketjap geeft gerechten een zoete, hartige smaak en is geschikt als ingrediënt, marinade en saus. Deze Go-Tan sojasaus is vrij van gluten.
Olie, azijn, margarine en halvarine zijn glutenvrij. Pure kruiden en specerijen zijn ook glutenvrij.
Alle verse groenten en fruit zijn van nature glutenvrij! Hoera! Genoeg lekker fruit om te nuttigen zoals banaan, appel, mango, perziken en mandarijntjes.