Haarverf zonder ammoniak is beter De zwavelverbindingen zorgen voor een stevige textuur. Zonder deze verbinding kan je haar hard en broos worden. Daarom is het beter om een haarkleuring zonder ammoniak te gebruiken.
Als je kiest voor natuurlijke haarverf kan je ervan uitgaan dat je haarverf in handen hebt zonder ammoniak en zonder waterstofperoxide. Ook bevat natuurlijke haarverf vaak geen p-fenyleendiamine, lood en steenkoolteer. Dit maakt van natuurlijke haarverf de minst schadelijke haarverf.
Ammoniak schuurt echter tegen het haar om de schubben te openen waardoor het resultaat een stuk droger haar is met meer dode haarpunten. Na het verven of blonderen van de haren met producten waar ammonia in is verwerkt, sluiten de haarschubben minder goed met als gevolg dat de haarpunten kunnen splijten.
Naturtint Permanente Haarkleuring
Als je op zoek bent naar een natuurlijke haarverf zonder ammoniak, siliconen en parabenen ben je bij Naturtint aan het juiste adres. Hij is verrijkt met actieve plantaardige ingrediënten welke je lokken verzorgen.
Haarverf is niet schadelijk voor je haar en het leidt al helemaal niet tot haaruitval. Echter is haarverf minder vriendelijk voor je hoofdhuid.
Haaruitval kent uiteenlopende oorzaken, maar haarverlies wordt meestal niet veroorzaakt door verven. Het verven van uw haar kan het haar soms licht beschadigen. Dit heeft te maken met de frequentie van het verven of kleiuren en met de producten die gebruikt worden.
Haarverf van de drogisterij is van mindere kwaliteit en verdwijnt sneller uit je haren dan professionele haarverf. Een permanente haarkleuring door de kapper blijft erg lang zitten.De kleur vervaagt heel langzaam. Hoe snel dat proces gaat, is afhankelijk van de haarverzorging na de kleuring.
In haarkleuring zit vaak onverdunde ammoniak. Je herkent de geur onmiddellijk en deze blijft soms nog dagen in je haar hangen. Ammoniak opent je haarschubben.Hierdoor dringt de verf beter door in je haar en dekt de kleuring beter.
Haarverf zonder ammoniak is vaak geformuleerd met monoethanolamine in plaats van ammoniak én wordt gecombineerd met een (natuurlijke) oliebasis. Dat is niet toevallig: en oliebasis verbetert namelijk de afzetting van kleur én lost ook minder snel op wanneer je je haar wast, waardoor je kleur minder snel vervaagt.
Het gebruik van ammoniak kan huidirritatie of allergische reacties veroorzaken bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Maar die kans bestaat ook bij alternatieven die voor ammoniak worden gebruikt in haarverf met ingrediënten van natuurlijke oorsprong of haarverf zonder ammoniak.
Haarverf zonder schadelijke stoffen zoals ammonia, resorcinol en agressieve kleurstoffen is veel beter voor je haar en je hoofdhuid. Dit komt omdat het veel puurder is en de kwaliteit van de kleurcrème milder en beter. Je haar droogt veel minder uit en krijgt een mooie, natuurlijke glans.
Ammoniak is vooral schadelijk voor de natuur omdat planten en de bodem ammoniak opnemen. Zo komt er teveel van in natuurgebieden: de bodem wordt er rijker door. Zeldzame planten die het juist goed doen op voedselarme grond, verdwijnen daardoor. Zo verdringen de brandnetels bijvoorbeeld de orchideeën.
De inwerktijd van haarverf
Je kunt als richtlijn nemen dat haarverf tussen 35 en 45 minuten de tijd nodig heeft om in te werken. Deze inwerktijd laat je ingaan vanaf het moment dat je alle haren bedekt hebt met haarverf. De maximale inwerktijd is 45 minuten.
Professionele haarverf is er van bekende merken als L'Oréal, Wella en Schwarzkopf, maar ook merken als Goldwell en KIS staan hoog aangeschreven. Kappers maken gebruik van professionele producten, aan consumenten wordt normaliter een ander product verkocht.
Préférence biedt tot 100% grijsdekking. Dit is een hele goede grijsdekking, maar het kan voorkomen dat je hier en daar nog een grijze haar blijft zien. Vind je dit vervelend, dan is Excellence Crème een betere keuze.
Er wordt zelfs gesuggereerd dat haar verven slecht is, zo zou het bijvoorbeeld de kans op kanker verhogen. Echter is uit onderzoek gebleken dat deze angst ongegrond is. De ingrediënten in de haarverf die mogelijk een risico zouden kunnen vormen, komen maar in kleine hoeveelheden voor.
Je haar wordt daar dof en droog van en bij regelmatig verven wordt je haar dunner.Ook breekt je haar uiteindelijk af en gaat je haar minder hard groeien. Dat kan tot wel 5 centimeter schelen." Daarnaast kunnen haarcellen, die maar twee millimeter onder de hoofdhuid liggen, beschadigd raken als de verf op je huid komt.
Demipermanente haarkleuringen blijven gemiddeld 6-10 wasbeurten in je haar. De kleur verdwijnt geleidelijk. Handig, want je hebt wat langer plezier van je kleur maar je hebt geen last van uitgroei. Een demipermanente kleuring is goed te gebruiken wanneer je je uitgroei verft en de rest van je haar wilt opfrissen.
Grijze haren zijn stugger dan haren die nog hun natuurlijke pigment hebben. Niet iedere haarkleur pakt daarom goed op grijs haar. Een spoeling bijvoorbeeld, zie je eigenlijk nauwelijks. Dit soort haarverf pakt niet op grijs haar.
De kapper zal een geschikte haarverf voor de gevoelige hoofdhuid kiezen, zoals een ammonia vrije haarkleuring.
Een natuurtint herken je aan de enkele cijfers op de verpakking, dus 8.0, 9.0, 1.0 enzovoorts. Aan natuurtinten is geen nuance toegevoegd, vandaar de “0” achter de punt. Haarkleuringen met een nuance herken je aan de cijfers achter de punt.
Grijze haren worden duidelijk zichtbaar vanaf zo'n 1 à 1.5 cm, dus wanneer je haar met een gemiddelde snelheid groeit, zul je je uitgroei ongeveer elke maand moeten bijwerken. Wanneer je het geluk hebt dat jouw haar sneller groeit, is de keerzijde dat jouw grijze uitgroei eerder bijgehouden moet worden.
In principe mag je je haar iedere 5 tot 8 weken opnieuw kleuren. Met uitzondering van blond haar. Blond haar heeft vaak een beschadiging opgelopen waardoor het herstelproces langer duurt, in dat geval mag je het haar eventueel om de 12 tot 15 weken opnieuw kleuren.
Hoe vaak kan je je haar verven? De regel is om 4 tot 8 weken te wachten voordat je opnieuw naar de haarverf grijpt, vertellen de meeste zoekresultaten op Google ons.