Grolsch Premium Pilsner is een verfrissend pils met een zachte afdronk. Het bier heeft een diepgouden kleur. Gebrouwen met twee soorten hop.
'Je hebt bier en je hebt Grolsch' speelt in op een socialer gevoel en straalt uit dat Grolsch een prima bier is voor elk moment.
Grolsch was tot 2008 zelfstandig toen het werd overgenomen door de Zuid-Afrikaanse bierreus SABMiller. Jaren later werd SABMiller op zijn beurt weer overgenomen door AB Inbev en moest de nieuwe biergigant zowel Grolsch als Peroni verkopen van de mededingingsautoriteiten.
Natuurzuiver bier
Ons pilsener is het visitekaartje van Hertog Jan.
Grolsch Premium Pils is een mix van 100% gerstemout, natuurzuiver water uit een eigen bron en twee soorten hop. Met name dit laatste zorgt voor een heerlijke combi van bittere smaken en een goed aroma. Grolsch houdt al 400 jaar vast aan deze mix van ingrediënten, en dat doen ze goed!
Heineken als winnaar uit de test
Volgens de deskundigen is dit een mooi pils met een goede bittere smaak die lang blijft hangen en uitnodigt tot de volgende slok. Hertog Jan is volgens de mensen thuis het lekkerste biertje met een 7,7, gevolgd door Grolsch (7,2) en Jupiler (6,7).
Als je in een kroeg een biertje bestelt krijg je in Nederland bijna altijd gewoon pils. Echter als je goed naar de termen bier en pils kijkt hoort dat niet zo te zijn. Pils is altijd bier, maar bier is niet altijd pils. Bier is namelijk de overkoepelende naam voor diverse biersoorten, waarvan pils er één is.
Bij kleinere brouwerijen die zich op speciaalbier toeleggen, is dat vaak niet het geval. In Nederland zijn Alfa, Amstel, Bavaria, Brand, Dommelsch, Grolsch, Gulpener, Heineken en Hertog Jan de bekendste pilsmerken. In België zijn dit Stella Artois, Cristal, Maes, Jupiler, Bavik, Vedett, Bel en Primus.
Bavaria is een helder lichtblond pils, gebrouwen met gerstemout, natuurlijk mineraalwater en hop.
Tot 2007 was Grolsch een zelfstandige Nederlandse brouwer, totdat de internationale biergigant SABMiller het bedrijf opslokte. Acht jaar later ging SABMiller op zijn beurt op in AB Inbev, de grootste bierbrouwer ter wereld. In 2016 werd Grolsch, samen met een aantal andere brouwers, verkocht aan het Japanse Asahi.
Omschrijving Grolsch blonde Saison is een dorstlessend bier met 6,5% alcohol.
Het biermerk Grolsch heeft een geschiedenis die teruggaat tot in 1615. Het werd voor het eerst gebrouwen in Groenlo, dat vroeger nog Grolle heette en waarnaar het biertje is vernoemd.
Uit cijfers blijkt dat inwoners van Oost-Nederland het vaakst een ijskoud pilsje drinken van Heineken, Hertog Jan en Grolsch.
Ze besluiten de Arcense brouwerij te huren om die zelf te gaan exploiteren onder de naam Arcense Stoombierbrouwerij. Ze brouwen er geen Pilsener meer, maar leggen zicht toe op speciaalbieren.
Pils is een "lager" (of ondergistend) bier. Dat betekent dat het bier wordt vergist bij lage temperaturen, tussen de 4 en 15 graden Celsius, waarbij het gist naar de bodem van de kuip zinkt. Het bier wordt ongeveer 4 weken gerijpt terwijl het opgeslagen is in een koude ruimte.
Kordaat is een oer-Hollands pils, gebrouwen in Nederland dus. Daarom heeft het bier ook een oer-Hollands uiterlijk met een etiket gehuld in oranje kleuren.
" Coronita Extra is een verfrissende Pils uit de nummer 1 brouwerij in Mexico. Het is daar een echte klassieker en wordt al gebrouwen sinds 1925.
Pils ontleent zijn naam aan de Tjechische stad Plzeň (in het Duits: Pilsen), waar in 1842 voor het eerst een helder, goudkleurig bier gebrouwen werd.
De prestigieuze Mitra Award voor Het Beste Bier van Nederland 2023 is dit jaar voor Gooisch Zwart van de Gooische Bierbrouwerij. Bij de Dutch Beer Challenge 2023 behaalde dit bier van alle gouden medailles het hoogste puntenaantal.
Doordat blonde bieren soepeler en subtielere karakteristieken heeft én een stuk minder bitter is, drinkt het makkelijk weg! Deze bierstijl is zeer klassiek bovengistend abdijbier, dat vaak een hergisting op fles en meer toegevoegde ingrediënten heeft.
Het bier van Hertog Jan werd in heel 2022 verreweg het meest verkocht van alle biermerken. Door de flinke toename in omzet streefde het bier uit Arcen multinational Heineken zelfs voorbij. Dat blijkt uit een analyse van de NOS.