Dit zijn de opties die je dan hebt: 100GB aan opslag: 1,99 euro per maand, of 19,99 euro per jaar. 200GB aan opslag: 2,99 euro per maand, of 29,99 euro per jaar. 2TB aan opslag: 9,99 euro per maand, of 99,99 euro per jaar.
Elk Google-account biedt 15 GB aan opslagruimte die wordt gedeeld door Google Drive, Gmail en Google Foto's. Als je upgradet naar Google One, gaat je totale opslagcapaciteit naar 100 GB (of meer, afhankelijk van het abonnement dat je kiest).
Alles wat vóór 1 juni 2021 in Google Foto's is opgeslagen, blijft gratis en blijft beschikbaar. Alle foto's in 'Hoge kwaliteit' zullen dus nog steeds in je account blijven staan en je wordt niet plotseling overgezet naar een betaald account. Alles wat je ná 1 juni 2021 gaat uploaden telt mee bij je totale opslag.
'Back-up en synchronisatie' is een opslagservice waarmee je foto's en video's automatisch worden opgeslagen in je Google-account. Deze foto's en video's zijn toegankelijk vanaf elk apparaat waarop je bent ingelogd op je account.
Google Foto's heeft twee onderdelen. Een onderdeel zoals de galerij, waarin je de foto's die op je apparaat staan kan bekijken, en een cloudopslag. Als de foto's alleen in de Cloud staan, staan ze niet op je apparaat en kun je ze dus niet bekijken via de Galerij.
Items die je uit Google Foto's verwijdert, worden ook verwijderd uit: photos.google.com en de Foto's-app op gesynchroniseerde apparaten. Google Foto's-albums. Bepaalde Google Foto's-films.
Een back-up van foto's maken in Dropbox is eenvoudig en gebeurt direct. Het enige dat je hoeft te doen, is je foto's opslaan in Dropbox. Er wordt onmiddellijk een back-up van gemaakt in de cloud vanaf je iPhone, Android, Windows of Mac en je foto's zijn toegankelijk op al je apparaten.
Als je je foto's opslaat, worden de gegevens uitgewisseld tussen je apparaat, Google-services en onze datacenters. Deze gegevens beschermen we met meerdere beveiligingslagen, onder meer met de toonaangevende versleutelingstechnologie HTTPS en met versleuteling van gegevens 'at rest'.
Je bewaarde foto's in je Google Drive en die werden vervolgens automatisch geüpload naar Google Foto's. Veranderde je wat aan die foto's in je Drive, dan zag je dat terug in Google Foto's. Vanaf 10 juli 2019 worden die foto's en video's niet meer automatisch gesynchroniseerd tussen beide diensten.
Iedereen die een gratis Google-account aanmaakt, krijgt gratis 15 GB opslagruimte. Die is verdeeld over Google Drive, Google Foto's en Gmail. Wie meer ruimte nodig heeft, sluit een abonnement af. Google noemt dit Google One.
Maar hoeveel foto's staan er in jullie Google Foto's? Hier kan je achter komen door via My Dashboard van Google naar beneden te scrollen tot het item Foto's. Hier staat hoeveel albums je hebt, en hoeveel items er in totaal in je Google Foto's staan.
Wanneer je een foto naar een vriend stuurt met Google Foto's, maakt de app automatisch een link naar de beelden. Deze link is altijd openbaar. Iedereen kan de link openen en de foto's bekijken. Zelfs als ze niet zijn uitgenodigd.
Waar kan ik items in de vergrendelde map vinden? Items die je naar de vergrendelde map hebt verplaatst, vind je onder Tools in de bibliotheek van de Foto's-app.
Gebruik bijvoorbeeld enveloppen die waterdicht en chemisch neutraal zijn waardoor de foto's minder snel verkleuren. Bewaar de foto's op hun kant in een doos zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Ook fotoalbums zet je staand in de kast. Schaf de benodigde materialen aan voordat je met het uitzoeken start.
Door je foto's op minimaal 2 plekken op te slaan, spreid je het risico. Crasht je harde schijf, dan kun je bestanden altijd nog via je andere back-up dupliceren.” Volgens Joris kun je overigens het beste voor automatische back-ups kiezen; zo zijn ze altijd actueel.
Google Drive
Voor 1,99 euro per maand heb je toegang tot 100GB opslagruimte. Is dit nog niet voldoende? Dan heb je nog de mogelijkheid om voor 9,99 euro per maand 1TB aan opslagruimte af te nemen, of voor 99,99 euro per maand maar liefst 10TB.
Op internet zijn er meerdere websites waar je gratis opslagruimte kan gebruiken om je foto's te bewaren. Picasa, Dropbox en Google Drive zijn enkele bekende voorbeelden. Het is ook aan te raden om steeds je fotomappen te bewaren op een dvd of externe harde schijf. Zo heb je steeds een backup online en eentje offline.
Open de Google Foto's-app. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onderaan op Bibliotheek Prullenbak . Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.