Maltodextrine, dextrose, glucosestroop en sorbitol kunnen gewoon gebruikt worden door bijna iedereen met coeliakie.
De percentages tarwe en gluten zijn erg klein, maar als u hier gevoelig voor bent, kunt u beter een alternatief pakken. Van Gilse De Originele Schenkstroop en Van Gilse De Originele Suikerstroop zijn suikerstropen, niet op basis van van tarwezetmeel en dus geheel glutenvrij.
Glutenvrije bindmiddelen zijn: maïzena, aardappelzetmeel, guarpitmeel (E412), tapioca (cassave), sago, kuzu, arrowroot (pijlwortel), agar-agar, johannesbroodpitmeel/carobe (E410), gelatine, pectine, xanthaangom (E415).
Daarnaast zijn de volgende alledaagse producten glutenvrij: aardappelen, ei, cacao, fruit, groente, honing, kaas, koffie, naturel melk(producten), noten, olie, onbewerkt (dus zonder paneer- of meellaagje en niet gemarineerd) gevogelte, schaal- en schelpdieren, vlees, vis, peulvruchten (zoals bruine en witte bonen, ...
Antwoord: Koopmans Maizena is gemaakt van maïszetmeel. Dit product is van nature dan ook glutenvrij.
maltodextrine, dextrose of glucosestroop van tarwe of gerst kan gluten bevatten, de hoeveelheid is echter zo laag dat de meeste mensen met coeliakie hier tegen kunnen. Sommige mensen die extreem overgevoelig zijn kunnen hier wellicht toch niet tegen, met name als ze veel producten eten met deze ingrediënten.
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Er is vanuit de markt een stijgende vraag naar glutenvrij eten. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Patat is glutenvrij.
Sommige cafetaria's of restaurants bakken in hetzelfde frituurvet niet glutenvrije kroketten of bitterballen. Hierdoor kan er kruisbesmetting ontstaan door het paneermeel van de kroketten (bitterballen) of gepaneerde aardappelkroketjes.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Zilvervliesrijst en aardappelen zijn van nature glutenvrij en kun je gewoon eten. Ook glutenvrije granen, zoals gierst, teff, quinoa en boekweit zijn geschikt.
Hier vind je superveel glutenvrije producten, die perfect zijn om gluten te vervangen. Denk aan lijnzaadcrackers, boekweitmeel, kokosmeel, gedroogde vruchten of glutenvrije havermout.
Baking soda is in principe altijd glutenvrij, maar check voor de zekerheid altijd even het etiket.
Wil je écht goede glutenvrije ahornsiroop in je keukenkastje? Dan is dit biologische én macrobiotische zoetmiddel een must-have. De smaak van ahorn is licht karamelachtig. Ahornsiroop komt van de esdoornboom (maple tree).
Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten!
Het antwoord is ja, yoghurt is glutenvrij. Aan yoghurt zijn geen gluten bevattende voedingsmiddelen toegevoegd.
Het antwoord is ja, olijfolie is glutenvrij. Daarom kun je gerust in olijfolie bakken als je coeliakie hebt.
McDonald's. De glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder zijn bij ruim 171 restaurants van McDonald's verkrijgbaar. Via het icoon 'Lekker Glutenvrij'.
Top 5 frituursnacks van de Glutenvrijemarkt.com
VA Foods rundvleeskroketten: een klassieke snack die zich goed laat combineren met wat mosterd! VA Foods frikandellen: net als zijn frituurbroertje op nummer één een geliefde klassieker! Schär Diepvries Vissticks: vis in een lekker krokant jasje.
Ja, die bestaat. Een standaard frikandel kan door paneermeel en/of sojasaus gluten bevatten. Door een specifieke bereiding en keuze van ingrediënten kan een frikandel het label glutenvrij krijgen.
Bij ketchup en mayonaise geldt hetzelfde: er kunnen om levensmiddeltechnologische redenen glutenhoudende ingrediënten toegevoegd worden. Dus: altijd nauwgezet lezen, wat er op de verpakking staat en navraag doen.
Ja, inderdaad zo simpel en ook nog eens super lekker! Heerlijk op een glutenvrij pistoletje, cracker of gewoon op een toastje. Door het ei en het rauwe vlees is de filet americain beperkt houdbaar. Zo'n 2 dagen in de koelkast.
Ja, mosterd is glutenvrij en kun je goed toepassen in een glutenvrij dieet als smaakmaker. Mosterd wordt gemaakt met de ingrediënten mosterdzaad, azijn, zout en eventueel wat kruiden. Er zijn wel verschillende soorten mosterd zoals honingmosterd of Dijon mosterd.