De TWO gaat 5 minuten na je rit automatisch in 'low-power mode' waardoor je hem niet zelf hoeft uit te zetten. Is de TWO legaal? Ja, net als onze app zijn de Flitsmeister ONE en TWO legaal.
Ja, net als onze app is de Flitsmeister ONE legaal. Hoe bevestig ik de Flitsmeister ONE? Met de 3M sticker aan de achterzijde plak je de Flitsmeister ONE op een plek in de auto waar je makkelijk bij kan. Bijvoorbeeld op het dashboard, het middenconsole, de deur en zelfs je voorhoofd (als je dat zou willen).
De Flitsmeister Two heeft daarom een oplaadbare ingebouwde lithium batterij, die ongeveer een maand meegaat en op te laden is met een (optioneel) micro-USB-kabeltje. Dat is wel een verschil met de One, want daar gaat de batterij langer van mee, namelijk 2 jaar. Maar ja, die heeft dan ook geen schermpje.
Frankrijk: verboden, Flitsmeister geeft er enkel 'gevarenzones' in plaats van concrete flitspalen aan. Duitsland: verboden. Apps zoals Waze en Fitsmeister mag je niet gebruiken in de auto. Oostenrijk en Italië: gps-apparatuur die gebruik maakt van een openbare databank is toegestaan.
Met de Flitsmeister TWO waarschuwingsmelder zal de Flitsmeister App op je smartphone automatisch opstarten, zodra je in de auto stapt. Door middel van beeld én geluid waarschuwt de Flitsmeister TWO je vervolgens voor situaties op de weg en ben je altijd op de hoogte van de live-maximumsnelheid!
Hoe verdienen zij hun geld? Het kortst samengevat: door de handel in informatie. Door de gebruikersgegevens van ruim een miljoen automobilisten met deze app weet Flitsmeister niet alleen waar flitscontroles staan, maar ook hoe druk het waar op de weg is of waar bijvoorbeeld een ongeval is gebeurd.
Flitsmeister Pro
Ben je vaak op de weg te vinden, of wil je de ontwikkelaars van Flitsmeister steunen? Dan kun je een abonnement op Flitsmeister Pro (€1,49 per maand) overwegen.
Het gebruik en bezit van alle apparatuur met flitspaalsignalering is verboden. Overtredingen kunnen worden bestraft met een boete van € 1500,-. Informatie over gevarenzones is wel toegestaan op een navigatiesysteem. Alle apparatuur die actief zoekt naar mobiele of vaste snelheidsmeters en roodlichtcamera's is verboden.
Volgens de wet (dd 20-02-2020) blijft het app-verbod alleen van toepassing op bestuurders. Passagiers kunnen nog steeds in het algemeen flitsapps gebruiken en de bestuurder vertellen waar de flitsers zich bevinden. Verder is het onduidelijk hoe de politie moet bewijzen dat je een flitsapp gebruikt.
Waze laat je in vrijwel alle situaties de juiste maximum snelheid zien. Je kan vertrouwen op de informatie die Waze geeft. Flitsmeister daarentegen geeft veel verkeerde maximum snelheden aan in de app. Ook hier wint Waze met een enorme voorsprong.
Coyote was jarenlang de beste radarverklikker voor in uw wagen. Toen als bakje aan uw voorruit, vandaag als app te downloaden. De waarschuwingen, routebegeleiding en fileberichten kosten 5,99 euro per maand. Een interessant gratis alternatief is Flitsmeister, met betalende upgrade.
Wij raden aan om de TWO thuis op te laden zodra hij leeg is. De Flitsmeister TWO is namelijk minder goed in zicht zodra je hem uit de houder haalt en oplaadt. Leg de TWO dan goed weg zodat die niet continu verbindt met je telefoon. Opladen is mogelijk met een micro-usb kabel.
Wie een auto heeft die compatibel is met Android Auto, kan Flitsmeister op het dashboard tonen door de Android-telefoon waar de app op staat aan te sluiten via USB of Bluetooth.
Flits-apps
Populaire apps die waarschuwen voor flitsers zoals Waze en Flitsmeister mogen conform de Duitse verkeerswet evenmin worden gebruikt. Je hoeft deze niet van je telefoon te verwijderen, maar word je betrapt op het gebruik ervan, dan volgt een boete.
Flitsmeister geeft in Frankrijk niet de locatie van flitspalen aan, maar werkt met gevarenzones.
Flitsmeister maakt melden van mobiele flitsers op alle wegen mogelijk. Vanaf 17 mei is het mogelijk om mobiele flitsers te melden op alle wegen in Nederland. Dit was tot nu toe alleen mogelijk op A- en N-wegen. Veel gebruikers hebben hierom gevraagd en Flitsmeister heeft dit nu mogelijk gemaakt.
Nee dit is niet mogelijk. In Nederland kan je op verschillende manieren een snelheidsmeting verrichten. Je kan geflitst worden of gelaserd beide gebeuren uit stilstand. Er kan een traject controle plaats vinden.
Tot op heden is dat onmogelijk en zijn snelheidscontroles gebaseerd op controles door stilstaande apparatuur in de berm. Vanuit rijdende voertuigen de snelheid vasstellen kan nu alleen als een overtreder in een voertuig eerst gevolgd wordt, om zo een gemiddelde snelheid vast te stellen.
De Duitse politie flits namelijk terug gelukkig niet op Nederlandse manier maar wel inventief want veel van camera's zitten verstopt in de portalen boven de snelweg. Praktisch alle portalen boven de autobahn met een snelheidsaanduiding hebben de mogelijkheid om een tijdelijke snelheidscamera in te bouwen.
De app is beschikbaar voor de besturingssystemen iOS en Android en had 1,7 miljoen actieve gebruikers in mei 2020, waarbij het bedrijf een gebruiker als actief definieert als deze de app gemiddeld minstens twintig keer per maand opent.
Frankrijk verbiedt apps als Waze om alcohol- en drugscontroles aan te geven, ons land gaat het onderzoeken. De Franse overheid kan navigatie-apps zoals Waze en Coyote vanaf 1 november verbieden aan te geven waar er alcohol- en drugscontroles zijn.
Via Geavanceerde instellingen van Flitsmeister bepaal je zelf welk geluidje er klinkt bij verschillende soorten waarschuwingen. Ook stel je in hoe ver van tevoren je gewaarschuwd wordt. Voor trajectcontroles kun je bijvoorbeeld een geluidje instellen zodra je te hard rijdt.
Controleren met mobiele flitsers is nauwelijks nog effectief, binnen een minuut wordt de locatie gedeeld via de verklik-app Flitsmeister. Vorig jaar werd er vaker gecontroleerd, maar 10 procent minder geflitst.
Flitsmeister: zeker van boetevrij rijden
Hiermee onderscheidt Flitsmeister zich van de andere grote spelers op de markt. Flitsers, snelheidscontroles en andere verkeerssituaties worden vaak razendsnel doorgegeven, waardoor je route vaak uitstekend op de hoogte is van wat er zich op de weg afspeelt.
Flitsmeister is afhankelijk van de reistijd, het aantal files en het aantal flitspalen die je onderweg tegenkomt. Voor een Android-telefoon is dit bij een gemiddeld verbruik 100mb per maand. Bij een iPhone zal dit 250mb per maand zijn.