Flatbread maak je met bloem, water of melk en olie. Maar om ervoor te zorgen dat je een voedzamer broodje op je bord krijgt kun je makkelijk een paar kleine aanpassingen maken zoals in dit recept. Gezond is in dit geval dus met fijne voedingswaarden in plaats van heel caloriearm.
Platbrood was reeds bekend in Sumer en het oude Egypte. Het is vermoedelijk de oudste methode om brood te bakken, omdat men met weinig ingrediënten op eenvoudige wijze platbrood kan maken op bijvoorbeeld een steenoven.
Libanees of Arabisch flatbread.
Je koopt het bij Turkse en Marokkaanse winkels.
Naan is een platbrood op basis van tarwemeel en gist. Daarmee is naan meteen een uitzondering in de categorie platbroden, die gewoonlijk geen gist, desem of rijsmiddelen bevatten. Om het brood extra volume te geven wordt soms ook melk of yoghurt toegevoegd.
Is Arabisch brood gezond? In 1 stuk libanees platbrood zitten 272 kilocalorieën. 1 stuk libanees platbrood staat voor 85 gram. Deze hoeveelheid libanees platbrood bevat 7,667 gram eiwit en 1,0115 gram vet waarvan 0,136 gram verzadigd vet is.
Ingrediënten. Ingrediënten: TARWEBLOEM, water, gist, zout, suiker.
Tip!! Je kunt dit platbrood ook prima invriezen. Voor gebruik rechtstreeks uit de diepvries 10 tot 15 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Souq Libanees brood - wit bestellen | ah.nl.
Met de emigratie van Hindoestanen uit India naar Suriname is ook de roti meegekomen. De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti heet, wordt in India ook wel chapati genoemd.
Het is een heel gezonde keuken, heel puur, met dips op basis van goede oliën en veel verse groenten.” Nathalie: “De Libanese keuken is simpel, toegankelijk, voor iedereen betaalbaar. Libanese gerechten zijn over het algemeen ook lichter en verfijnder dan die in de rest van het Midden-Oosten.
De platte broden liggen tegenwoordig ook in de supermarkt: op de broodafdeling of bij de producten van Souq. Tip: je kunt ze ook invriezen, zodat je altijd een voorraadje in huis hebt.
Hoe Bewaar Je Flatbread
Je kunt ze ook bewaren: Koelkast – in de koelkast kun je ze 3 a 4 dagen bewaren doe ze in een afsluitbare plastic vriezer zak. Vriezer – De flatbreads kun je ook prima invriezen doe ze ook in een vriezer zak.
Het deeg hoeft niet te rijzen en het is direct klaar. Je bakt het gewoon in een pan of in de oven. Versgebakken zijn ze het lekkerst. Je kan ze perfect de dag erna nog wat opwarmen in je broodrooster of even afbakken in de oven.
Naan is namelijk Indiaas voor brood en naanbrood is dus dubbelop. Naan is een gerezen platbrood dat in de oven wordt gebakken. Het deeg bevat gist. Vaak wordt ook melk of yoghurt gebruikt en specerijen als komijn en nigella.
Over het algemeen is roti een goed gerecht als je lekker wilt avondeten. Het is niet gezond, maar ook niet ongezond. Als je wilt afvallen is het wellicht handiger om iets anders te eten. Als dat niet het geval is dan is roti een goede optie als avondmaal.
Hoe moet je de Surinaamse roti eten? Roti eet je eigenlijk met je handen, dat is ook wel het gezelligst, maar kan natuurlijk ook met mes en vork. Je moet het niet oprollen of dubbelvouwen maar gewoon stukjes afsnijden / scheuren en eten.
Er zitten 264 kilocalorieën in 1 stuk (85 gram) roti. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'roti'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Lekker om ze kort in de oven te doen (of zelfs iets langer, dan verliezen ze hun flexibiliteit, maar worden wel lekker knapperig). Je kunt ze ook gebruiken als wraps. Blijft een week na aankoop goed.
Hoe lang kan je Platbrood bewaren? Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel.
Stapel 5 tortilla's op elkaar, dek ze af met een vochtige doek en leg ze zo in de magnetron. Zet de magnetron steeds 30 sec. aan, tot de tortilla's warm zijn.