Nee.Geitenkaas bevat net als kaas van koeienmelk verzadigd vet.Verzadigd vet verhoogt het LDL-cholesterolgehalte in je bloed. Ook voor geitenkaas geldt dat de magere varianten 20+ en 30+ de voorkeur hebben.
'Normale' Feta is daarentegen zeker niet ongezond!Het bevat diverse nuttige voedingsstoffen zoals calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren. Feta is daarom goed voor je botten en darmen. Het bevat van nature ook een heel stuk minder vet dan andere kazen zoals oude Goudse of Cheddar.
nieuws Volgens een Deense studie is kaas niet slecht voor het cholesterolgehalte in het bloed. Boter daarentegen wel. 50 proefpersonen moesten gedurende 6 weken dagelijks een hoeveelheid kaas of boter eten, die gelijk stond aan 13 procent van hun dagelijkse energieconsumptie van vet.
Wees matig met suiker en zout. Beperk het gebruik van sterk gezouten en erg zoete producten zoals kant-en-klare sauzen en soepen, zoutjes, snoep en frisdrank. Eet voldoende bonen, soja, noten en zaden (een bron van onverzadigde vetten). Kies volkoren graanproducten voor voldoende vezels.
Yoghurt of andere zuivelproducten zijn niet positief of negatief voor het cholesterolgehalte in uw bloed. De Gezondheidsraad raadt dagelijks 2 porties zuivel, waaronder melk en yoghurt aan omdat het bijdraagt aan een gezonde voeding. Met name yoghurt beschermt tegen diabetes.
Fetakaas is een populaire keuze voor mensen die hun cholesterolgehalte willen beheersen . Het bevat minder vet dan veel andere kazen en biedt nuttige voedingsstoffen zoals calcium en eiwitten.
Feta, rijk aan calcium en probiotica, kan goed zijn voor de botgezondheid en spijsvertering. Geitenkaas bevat minder lactose dan veel andere kazen en kan dus een betere optie zijn voor mensen met lactose-intolerantie. Het is ook rijk aan eiwitten en essentiële voedingsstoffen.
Statines zijn de eerste keuze voor artsen. Meestal wordt gestart met het voorschrijven van simvastatine. Als hiermee het cholesterol niet genoeg daalt, dan kan de arts een andere statine voorschrijven. Bijvoorbeeld atorvastatine of rosuvastatine.
Magere cheddar kaas : Bevat 5 mg cholesterol en 0 g verzadigd vet per portie van 28 gram. Ricotta kaas: Deze lasagnebasis heeft minder dan 9 mg cholesterol en 1,4 g verzadigd vet per 28 gram. Zwitserse kaas: Eén plak Zwitserse kaas bevat minder dan 1 g verzadigd vet en 10 mg cholesterol.
De verhouding tussen LDL- en HDL-cholesterol kun je verbeteren door matig te zijn met verzadigd vet en verzadigd vet te vervangen door onverzadigd vet. Dat kan door magere producten te kiezen, en harde vetten te vervangen door halvarine, zachte margarine en vloeibaar bak- en braadvet of olie.
Daarom is mijn advies om te kiezen voor broodbeleg met veel vezels. Zoals hummus en pindakaas. Onverzadigde vetten. Deze vetten helpen om je cholesterol op een gezond peil te houden en verkleinen de kans op hart- en vaatziektes.
De stinkende, maar smaakvolle blauwe kaas waar we gewoon niet vanaf kunnen blijven, heeft iets meer calorieën — ongeveer 100 calorieën per ounce — dan feta en geitenkaas. Het heeft ook meer vet, ongeveer 8,2 gram per ounce, en meer proteïne, ongeveer 6,1 gram.
Is feta een dikmaker? Feta is geen dikmaker, mits je het met mate eet. Het is een energiedicht voedingsmiddel, wat betekent dat het veel calorieën per gram bevat. Met een snee (20 gram) krijg je al 55 kcal binnen.
Als je 250 gram komkommer eet dan heb je bijna 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K binnen, een belangrijk stof die helpt je bloed gezond te houden. Daarnaast bevatten komkommers ook vitamine B en C, en mineralen als koper, fosfor, foliumzuurm, kalium en magnesium.
Als u een dieet volgt om af te vallen, kunt u overwegen om feta te eten in plaats van geitenkaas . Dit komt omdat 100 gram geitenkaas ongeveer 100 calorieën meer bevat dan fetakaas. Het heeft ook een hoger verzadigd vetgehalte. Aan de andere kant, als u hartaandoeningen hebt, is het raadzaam om te kiezen voor geitenkaas in plaats van fetakaas.
Geitenkaas bevat net als kaas van koeienmelk verzadigd vet. Verzadigd vet verhoogt het LDL-cholesterolgehalte in je bloed. Ook voor geitenkaas geldt dat de magere varianten 20+ en 30+ de voorkeur hebben. Verse zachte geitenkaas bevat ook minder verzadigd vet en past in de Schijf van Vijf.
Schimmelkazen zoals brie en camembert zijn bij de productie bewerkt met schimmelsporen, waardoor ze hun karakteristieke sterke smaak krijgen. Geen zorgen, de schimmels zelf zijn niet ongezond (tenzij je er natuurlijk allergisch voor bent). Maar helaas zijn deze kaassoorten toch geen al te beste keuze.
Sommige zijn echter gunstiger voor de gezondheid dan andere, en dit is het geval met geitenkazen. Hun eigenschappen omvatten: Laag in vet, calorieën en cholesterol: ze hebben minder calorieën en verzadigde vetten dan koemelkkazen, waardoor ze geschikter zijn voor vetarme en cholesterolarme diëten .
Feta kaas
Echter, het kan hoog zijn in verzadigde vetten en zout. Gezonder alternatief: Kies voor light feta kaas van merken zoals Arla Apetina Light Feta of Marella Light Feta. Deze opties zijn lager in vet en zout, maar behouden nog steeds de heerlijke smaak.
Het bevat gezonde vetten
Onverzadigde vetten verlagen het HDL cholesterol (slechte cholesterol), wat de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Oude kaas bevat ook verzadigde vetten. Verzadigde vetten uit kaas hebben volgens recent onderzoek zeer waarschijnlijk geen ongunstig effect op je gezondheid [5].
Magere yoghurt bevat nauwelijks verzadigd vet. Verzadigd vet verhoogt het LDL-cholesterol. Een te hoog LDL-cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Ook magere en halfvolle yoghurtsoorten met meer dan 6 gram suiker per 100 gram staan niet in de Schijf van Vijf.