De Lactosevrije yoghurt & kwark van Arla Lactofree is gemaakt van echte koemelk, maar is vrij van lactose. De yoghurt wordt met behulp van lactase lactosevrij gemaakt. Dat maakt de yoghurt makkelijker te verteren* en geschikt voor als je last hebt van lactose intolerantie. Meer weten over lactose intolerantie?
Zure melkproducten, zoals yoghurt en karnemelk, bevatten minder lactose. Dit komt doordat bij de fermentatie de lactose deels wordt afgebroken. Je kunt deze producten bij een lactose-intolerantie beter verdragen.
Als je geen lactose (koemelk) intolerantie hebt is Griekse yoghurt, gemaakt van bij voorkeur rauwe melk, een prima voedingsmiddel, dat je op diverse manieren kan gebruiken.
Net als gewone yoghurt kent ook yoghurt die vrij is van lactose 3 wettelijke soorten, namelijk magere-, halfvolle- en volle yoghurt.
Voedingsmiddelen met een matige hoeveelheid lactose (minder dan 1 – 4 gram lactose per 100 ml/gram) geven vaak in kleine hoeveelheden, ongeveer 2 tot 4 el, geen problemen. Denk aan zachte kazen zoals hüttenkäse, mascarpone, mozzarella, ricotta, schapenkaas, Griekse yoghurt, kwark, room, crème fraiche en zure room.
De Lactosevrije yoghurt & kwark van Arla Lactofree is gemaakt van echte koemelk, maar is vrij van lactose. De yoghurt wordt met behulp van lactase lactosevrij gemaakt. Dat maakt de yoghurt makkelijker te verteren* en geschikt voor als je last hebt van lactose intolerantie.
In zure melkproducten zoals gewone yoghurt, kwark en karnemelk zit minder lactose. Zij worden vaak beter verdragen dan zoete melkproducten. Harde kaas, zoals Goudse kaas, is lactosevrij of bevat slechts een spoortje lactose.
We denken ook aan onze klanten met een intolerantie voor melkproducten! Zo vind je in onze rekken ook lactosevrije yoghurt, melk en room. Onze melk van Milbona draagt het AA-label. Dat garandeert dat er aan bepaalde eisen wordt voldaan omtrent hygiëne, dierenwelzijn en de verwerking, ophaling en kwaliteit van de melk.
Ísey Skyr Bosvruchten is niet alleen hoog in proteïnen, koolhydraat- en vetarm maar ook lactosevrij. Door de toevoeging van lactase en een speciale filtertechniek wordt de lactose afgebroken en is deze variant geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie.
Van hun verse melk maken wij heerlijke skyr. *Lactosegehalte <0,01 g/100 g.
Voor de meeste bacteriën in de yoghurt is de maag te zuur. Behalve voor de probiotica. Die overleven de zure omgeving van onze maag en komen levend in onze darm terecht. Probiotica zijn van nature ook aanwezig in de darmen en belangrijk voor een goede darmgezondheid.
Het grootste verschil tussen skyr en yoghurt is dat skyr aanzienlijk meer eiwitten bevat. Hierdoor heb je vaak wat langer een verzadigd gevoel dan na het eten van magere yoghurt. De smaak zit tussen yoghurt en kwark in: lichtzuur en een beetje zoet.
Alle plantaardige zuivelalternatieven van Alpro (drinks, desserts, plantaardige variaties op yoghurt, plantaardige roomalternatieven) zijn van nature lactosevrij.
Is Activia lactosevrij? Activia is een zuivelproduct en bevat dus lactose.
1 schaaltje yoghurt (mager, vol): 150 ml bevat 6 gram lactose. 1 schaaltje kwark: 150 gram bevat 6 gram lactose. 1 plak harde Hollandse kaas: 20 gram bevat 0 gram lactose.
Griekse yoghurt bevat gunstige bacteriën (probiotica) die bijdragen aan een gezonde balans in je darmflora (12,13,14). Op deze manier draagt de yoghurt bij aan gezonde darmen en daarmee aan een goede vertering. Griekse yoghurt kan nog op een andere manier goed zijn voor de darmen.
Een aantal producten in ons vast assortiment zijn lactosevrij. Zoals bijvoorbeeld lactosevrije melk, sojaboter en BIO haver- en amandelmelk. Er zijn nog meer gluten- en lactosevrije producten. Graag verwijzen wij jou door naar de dichtstbijzijnde Lidl winkel, waar onze medewerkers jou met veel plezier verderhelpen.
Lactosevrije yoghurt en kwark bestellen | Albert Heijn.
Waarom skyr zo goed voor je is
Let je op je lijn, dan is skyr een prima zuivelproduct om te gebruiken bij je ontbijt of als gezond tussendoortje: het bevat weinig vetten en suikers, maar wel veel proteïnen en calcium. Een portie van 100 g skyr natuur bevat ongeveer 11 g proteïnen, 3,7 g suikers en slechts 0,2 g vet.
Mensen die voor het eerst skyr proeven denken spontaan aan platte kaas, petit suisse-kaasjes of yoghurt, maar dan nét iets anders. Skyr is eveneens een melkproduct. Er gaat gemiddeld 3 keer meer melk in als basisgrondstof dan bij yoghurt.
Nederlandse 'harde' kaassoorten die geen lactose bevatten: Goudse, Maaslander, Maasdammer, Edammer, Kolummer, Texelaar, Leidse kaas en Friese Nagelkaas. een lactose-intolerantie vaak wel goed worden verdragen: Gruyere, Emmentaler, Parmesan, Danish Blue, Gorgonzola, Blue Stilton, Roquefort, Brie, Camembert.
Nee. Pindakaas wordt gemaakt van pinda's, plantaardige olie en vet, zout, en eventueel nog wat suiker. Maar geen melkbestanddelen.
En wat brood betreft? De basis ingrediënten van brood zijn bloem of meel, water, gist en zout. Komt geen melk of lactose aan te pas dus en je kunt met zowel een koemelkallergie als een lactose-intolerantie gewoon brood eten.