Australië ligt namelijk op het zuidelijk halfrond, waardoor de zomer van december tot februari is en de winter van juni tot augustus. De herfst in Australië is van maart tot mei en de lente vindt plaats tussen september en november.
Zo heerst er in het noorden een tropisch klimaat en schijnt de zon er bijna altijd. In het zuiden, daarentegen, kan het op sommige plekken zelfs vriezen. In de zuidelijke staten New South Wales, Victoria en Tasmanië is de kans groot dat er in de winter een dik pak sneeuw valt.
In Australië is januari de warmste maand met 28°C en de meeste koude maand is 10°C in juli. De hoogste watertemperatuur is 26°C en het wordt niet kouder dan 20°C.
Allereerst willen wij u een idee geven van de vluchtduur tussen Nederland en Australië. U moet rekening houden met een vliegtijd van zo'n 25 à 30 uur. Dat klinkt misschien lang, maar in die tijd legt het vliegtuig meer dan 15.000 kilometer af!
De meeste Nederlandse Australiërs wonen in en rond Melbourne, Sydney, Perth en Brisbane.
Onbetwist de heetste plek op onze aardbol is de Dasht-e Lut woestijn in Iran. Hier werd ooit een record temperatuur gemeten van 70,7°C. Leven is er niet, zelfs bacteriën houden het hier voor gezien op deze een na droogste plek op aarde (alleen delen van de Atacama-woestijn in Chili zijn droger).
Australië is een zeer welvarend land met een BNP per hoofd van de bevolking van $49.900 per jaar (2017). Kenmerkend voor de ontwikkeling van de Australische economie is de snelle en ingrijpende verandering van een overwegend agrarisch land naar een moderne industriële staat.
Een visum aanvragen is noodzakelijk als u op vakantie of zakenreis naar Australië gaat. Voor een verblijf in Australië van maximaal 3 maanden kunt u het benodigde visum eenvoudig online aanvragen voor € 14,95 per persoon. Sinds 21-02-2022 kunt u weer op vakantie of zakenreis naar Australië.
Net als het vaste land van Europa kent de meeste delen van Australie een zomertijd en wintertijd. Daarnaast heeft het continent Australie drie verschillende tijdzones. Tijdens 'onze' wintertijd is er zeven uur tijdsverschil met West Australie.
Omdat Australië zich op het zuidelijk halfrond bevindt, zijn de seizoenen hier precies tegenovergesteld. De zomer loopt van december tot februari is en de winter van juni tot augustus. De herfst in Australië is van maart tot mei en de lente vindt plaats tussen september en april.
Australiërs zijn echte levensgenieters. De sfeer is er relaxed, waar je ook komt. De Aussies werken hard, vooral in de outback, maar ze weten ook hoe belangrijk het is om na het werk een koud biertje open te trekken. Nationale sporten zijn cricket, Australian football, rugby en surfen.
Over het algemeen kun je het beste naar het zuiden gaan tijdens de Australische zomer. Die loopt van december tot en met maart. De beste maanden voor het tropische noorden zijn mei tot en met oktober, terwijl het binnenland goed bereisbaar is van oktober tot en met november en maart tot en met mei.
De jaargetijden in Australië zijn precies tegenovergesteld ten opzichte van het noordelijk halfrond. Van september tot en met november is het er lente, van december tot en met februari zomer, herfst van maart tot en met mei en juni tot en met augustus winter.
Bij het eten drinkt men graag een biertje, want elke staat heeft zijn eigen merk. Ook wijn, thee, koffie, vruchtensap en longdrinks zijn populaire dranken.
Bier wordt er in alle soorten en maten gedronken en vooral in de outback is dit voor mannen een dagelijkse bezigheid. Maar wijn wordt steeds populairder. Met name in de steden wordt tijdens het diner en het stappen steeds vaker voor een wijntje gekozen.
Kleding in Australië: Australiërs kleden zich doorgaans casual. Kledingvoorschriften zijn er meestal niet. Alleen bij bruiloften en lokale festivals, waarbij miss-verkiezingen worden gehouden, ziet iedereen er heel chique uit.
Ecuador wordt ook wel het land van de eeuwige lente genoemd, want de temperatuur schommelt vrijwel altijd rond de 25 graden. Wij in Nederland ervaren dat eerder als eeuwige zomer, maar goed: lekker is het sowieso. Er is ook nog eens genoeg te beleven in het Zuid-Amerikaanse land.
1. Vostok Onderzoeksstation, Antarctica (–89.2°C) Het Russisch onderzoeksstation ligt 3.488 meter boven de zeespiegel en blijft tot vandaag officieel de koudste plek ter wereld. De recordmeting van -89,2 graden Celsius dateert van 21 juli 1983.
39 graden is al uniek
Op 24 juli werd het 75(!) jaar oude hitterecord van Warnsveld gebroken toen het in Eindhoven39,3 graden werd. Ook dat was een barrière want nooit eerder werd er in ons land 39 graden gemeten. Tot op de dag van vandaag zijn 24, 25 en 26 juli 2019 de enige dagen geweest met maxima boven 39 graden!
In Sydney kost een woning gemiddeld ruim 1,1 miljoen Australische dollar, zo'n 800.000 euro; een stijging van 500 procent in twintig jaar. In Melbourne was de stijging in die periode zelfs 600 procent. Een steeds grotere groep Australiërs is hierdoor somber over de toekomst.
Wil je verhuizen naar Australië, er wonen en werken? Dan heb je een verblijfsvergunning voor Australië nodig. Met het Skilled Migrant visum mag je wonen en werken in Australië. Deze visumcategorie is ingericht om mensen te werven die een bijdrage kunnen leveren aan de Australische economie.