Eigenlijk komt bijna iedereen in aanmerking voor een tepelpiercing. Soms is een piercing zetten lastiger voor jouw soort tepel. Maar, zelfs met hele kleine tepels of inverted tepels kun je vaak wel een tepelpiercing laten zetten.
Toch is een tepelpiercing niet voor iedereen hetzelfde. Er zit een groot verschil tussen de ene set tepels en de andere. Vrouwen hebben vaak grotere tepels dan mannen. Dat is op het gebied van tepelpiercings voor vrouwen goed nieuws.
Gepiercede tepels zijn niet altijd stijf. Tijdens het zetten moet dat wel, maar daarna zijn het gewoon weer normale tepels.
Een ingetrokken tepel komt voor bij 1 op de 10 vrouwen en is voor veel vrouwen een cosmetisch probleem. Door het plaatsen van een tepelpiercing, in de vorm van een klein staafje door de tepel, is in vele gevallen het probleem van de ingetrokken tepel opgelost. De tepelpiercing zal niet door kleding heen te zien zijn.
Vergeten dat je een piercing hebt wel! Geef je piercing voldoende lucht, dus plak hem niet continu af, en draag niet voortdurend een B.H. na het zetten van een tepel piercing. Als je een tepelpiercing heb laten zetten moet je er ook op letten dat in sommige BH's je tepel kantelt. Dit geeft irritatie bij de wond ingang.
Doet een tepelpiercing pijn? De tepel is een erg gevoelig lichaamsdeel. De prik van de naald kun je flink voelen, maar dit trekt over het algemeen snel weg zodra de piercing erin zit. De tepel zal daarna nog een paar dagen wat gevoelig zijn, al hoeft dit niet onprettig te zijn.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
Tepelpiercings kunnen een jaar nodig hebben om volledig te genezen, met infecties en afstotingen als meest voorkomende problemen. Het is belangrijk om direct naar een arts te gaan als een van deze problemen zich voordoet.
Een ingetrokken tepel trekt in het midden naar binnen toe. De tepel kan er altijd zo uitzien of alleen indien gestimuleerd. Soms trekken ingetrokken tepels zich verder terug zodat ze helemaal niet meer boven de tepelhof uitsteken of ze kunnen zelfs nog dieper in het borstweefsel zinken.
In de tepel wordt in de regel een barbell gedragen. Hoewel ook de circulaire barbell en de ball closure ring veel gekozen kandidaten zijn blijft de barbell voor veel mensen de favoriet. Zoals gezegd zit er veel verschil tussen de ene en de andere tepel en loopt de standaard maat van de tepelpiercing flink uiteen.
De navelpiercing wordt opgevolgd door de neuspiercing met 19%. De derde plek is voor het oor (oorlel niet meegerekend) met 13%. Bij mannen is de tepelpiercing met 18% het meest populair, opgevolgd door de wenkbrauw piercing met 17,5 %.
Hoe snel een gaatje dichtgroeit verschilt per persoon. Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is.
Maar over het algemeen kan wel gesteld worden dat een tepelpiercing meer tijd nodig zal hebben om te helen dan de meeste andere piercings. De genezingsperiode varieert van 3 maanden tot meer dan een jaar. Laat een tepel piercing die net is gezet de eerste 3 tot 6 maanden zitten totdat de wond genezen is.
Als je ervoor kiest om de piercing eruit te halen voordat het weefsel is genezen, loop je het risico een infectie te ontwikkelen.
Borstvoeding met een tepelpiercing
Het is raadzaam de piercing te verwijderen voordat u borstvoeding geeft, omdat de baby anders niet goed kan zuigen. Ook bestaat de kans dat de baby zich bezeert, iets inslikt of inademt als een deel van de piercing losraakt wanneer uw baby zijn of haar tong beweegt.
Tot de piercingwonde volledig genezen is, mag u geen borstvoeding geven. Door de piercing kunnen wel enkele melkkanaaltjes afgesloten zijn. Bij een tepel-, navel- of genitale piercing moet u minstens één jaar wachten om zwanger te worden omdat de genezing zo lang kan duren.
Tepel piercings
In sommige gevallen kunnen ze ervoor zorgen dat de tepels helemaal niet meer gevoelig zijn. Een tepel piercing kan ervoor zorgen dat de tepel hard blijft, of dat het makkelijker is om deze te stimuleren, maar ook dit is niet altijd het geval.
Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Een gaatje in je oorlel wordt ook gezien als een goede piercing om mee te beginnen. Wil je wat anders, neem dan meerdere gaatjes in je oorlel. Ook kan je je oorlel oprekken voor een tunnel of plug piercing. Oorlel piercings zijn de enige piercing die ook bij kinderen onder de 12 jaar mogen worden gezet.
Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen geen tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of handen. Zij mogen ook geen genitale piercing. Bij meisjes is een tepelpiercing verboden. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf bepalen of ze een tatoeage of piercing laten zetten.
De genezing varieert van 3 maanden tot 1 jaar. (theoretisch) dit is bij iedereen anders. Tenzij je, je strikt aan de verzorging houd. KRAB EN PULK NIET AAN JE HUID/PIERCING DIT OM ONTSTEKINGEN TE VOORKOMEN.
Bij een recent gezette piercing is het heel normaal dat de eerste 2 dagen na het zetten van de piercing nog een beetje bloed vrijkomt. Houdt de piercing schoon met een fysiologische zout, tot deze helemaal is genezen. Was je handen zowel voor als na het aanraken van uw piercing.