Een achtervoegsel (of: suffix) is een taalelement (een affix) dat niet als los woord kan voorkomen, maar aan een grondwoord, de woordstam, wordt toegevoegd, waardoor een nieuw woord ontstaat. Het suffix is een taalkundig achtervoegsel en als zodanig een gebonden morfeem.
Onze taal bezit veel achtervoegsels (suffixen), waarmee we van zelfstandige of bijvoeglijke naamwoorden of van werkwoordstammen woorden vormen. Om slechts enkele voorbeelden te noemen: -heid (waarheid), -ing (rekening), -ij (bakkerij), -er (bakker), -ster (naaister) enz.
Je BTW Suffix is het laatste gedeelte van je BTW nummer.
Een suffix is een getal of aanduiding dat achter een woord of getal wordt gezet. Het is het tegenovergestelde van een prefix. In de verkeerskunde worden suffixes gebruikt na een wegnummer of afritnummer.
Prefixes are letters you can place before a word. Voorvoegsels zijn letters die je voor het woord plaatst. Suffixes are letters that go at the end of a word. Achtervoegsels zijn letters die je achter het woord plaatst.
Naast oplopende factuurnummers kun je in FactuurSturen.nl ook een zogenaamde "prefix" opgeven. Hier kun je (optioneel) een uniek woord of code neerzetten dat wordt gebruikt voor alle factuurnummers.
Prefix (=voorvoegsel) kan verwijzen naar: Prefix (radio), prefix in het radioverkeer. Prefix (scheikunde), prefix in de scheikunde. Prefix (taalkunde), prefix in de morfologie (taalkunde)
Aan een e-mailaccount is een e-mailadres gekoppeld, dat nodig is om e-mail te kunnen ontvangen. Dit adres is opgebouwd uit een aantal delen: een gebruikersnaam, het @-teken, server- of ISP-naam, en het topleveldomein, bijvoorbeeld . nl.
Een email adres bestaat uit de volgende delen:
Een gebruikersnaam die niet hoofdlettergevoelig is.Het @ symbool dat ook aangeduid wordt als “at”.Het domein dat opgesplitst kan worden in de mail server en het topleveldomein.
Betekenis 'ADRES'
adres (het; o; meervoud: adressen) 1(op poststukken) aanduiding waar iets zich bevindt, waar iem.woont: straat, huisnummer, postcode en woonplaats: per adres; dan ben je bij mij aan het verkeerde adres!
Door middel van het onbeklemtoonde achtervoegsel -lijk zijn van een voorzetsel afgeleid: achterlijk, voorlijk en met tussenvoeging van -er-: innerlijk, uiterlijk.
Een achtervoegsel komt (met dezelfde betekenis) niet als afzondelijk woord voor. Achtervoegsels zijn bijvoorbeeld:-je, -tje, -pje, -kje : autootje, zomerkoninkje.
Wat is een bezittelijk voornaamwoord? Bezittelijke voornaamwoorden zijn woorden als hun, haar, zijn, mijn, jouw en ons. Ze geven een bezitsrelatie aan tussen een persoon en een zelfstandig naamwoord.
Een eigennaam is een zelfstandig naamwoord waarmee een unieke persoon, plaats, instelling, een merk of een historische gebeurtenis benoemd wordt. Bijvoorbeeld: Hugo Claus, Amsterdam, Raad van State, Coca-Cola, Tweede Wereldoorlog.
Per betekenis:
1.0 : voorvoegsel in een woord. 2.0 : voorvoegsel in een persoonsnaam. 3.0 : voorvoegsel in een naam of nummer.
Voorbeelden van achtervoegsels zijn -aar in wandelaar, -lijk in voorwaardelijk, -ig in zonnig. Afleidingen kunnen ook gevormd worden met voorvoegsels. Voorbeelden van voorvoegsels zijn her- in heropenen, wan- in wansmakelijk, on- in onweer, co- in coauteur.
De correcte spelling is e-mailadres, met koppelteken. In een woord dat bestaat uit een initiaalwoord (zoals e van electronic) en een zelfstandig naamwoord (zoals mail), staat er een koppelteken tussen beide delen: e-mail, e-boek, pc‐tafel, plasma-tv.
Het woord e-mail is een verkorting van het Engelse electronic mail. In het Nederlands krijgen samenstellingen met een losse letter of een initiaalwoord altijd een koppelteken: e-mail, tv-zender, gsm-netwerk, tl-lamp. Veel mensen schrijven ten onrechte email als ze e-mail bedoelen.
Gmail is een van oorsprong een web-app
Gmail is ontworpen voor internet en is ontworpen voor flexibiliteit en samenwerking. Dat is een voordeel ten opzichte van e-mailapps die zijn ontworpen voor desktopcomputers en om zelfstandig te werken.
Meestal begin je met een professionele aanhef zoals "Geachte mevrouw/meneer" of "Beste [naam]" en zet je aan het einde een professionele afsluiting en contactgegevens. Verder is de toon formeel en zonder informeel taalgebruik.
Wanneer de ontvanger en jij elkaar al beter kennen, kan je de e-mail ook beginnen met “Beste …” of een vriendelijk “Goedendag”.
Voorbeelden van voorvoegsels van werkwoorden zijn be-, ver-, ont-, mis- en her-.
in een afleiding*: element dat niet als los woord kan voorkomen, maar voor een grondwoord* wordt geplaatst. Voorbeelden: on(schuld), be(gaan).
Net als bij be-, ge- en ver- hoor je de 'u', maar schrijf je de e. Deze woorden noemen we dus: net als voorvoegsel. De regel die hierbij hoort is: Ik hoor de 'u', maar ik schrijf de 'e'.