De radardetector die verboden is in Nederland en door de politie in beslag kan worden genomen.
Verboden. Vanaf 1 januari 2004 is het gebruik van radarverklikkers verboden in Nederland. In België, Frankrijk en Zwitserland zijn de apparaten al langer verboden. In Nederland is bezit niet verboden, het gebruik in motorvoertuigen echter wel en wordt bestraft met inbeslagname van de radardetector en 250 euro boete.
2021-heden | 5-deurs, hatchback | automaat
Deze versie van de Kia Stinger is in Nederland op de markt sinds februari 2021 en kost rijklaar € 99.990.
€ 749,- inclusief montage, inclusief BTW.
Radar detectors zijn in Nederland verboden. Echter, een Stinger is een car computer, geen radar detector, en daarom is het gebruik hiervan ook in Nederland gewoon legaal. Dit is door de Voedsel en Waren Autoriteit ook bevestigd.
Daar gaan we binnenkort aan werken. Voor nu ligt de verantwoordelijkheid bij jou om deze signalering aan of uit te hebben. In deze landen zijn alle systemen en onze app die waarschuwen voor flitsers, verboden. Daarom werkt Flitsmeister ook niet in dit land en hoef je hier ook geen instellingen voor aan te passen.
De Bondsraad heeft hiertoe de wegenverkeerswet aangescherpt. In de wegenverkeerswet was al opgenomen dat ingebouwde radarverklikkers en losse apparatuur die ertoe dient om controles aan te kondigen of te verstoren verboden is. Sinds 14 februari mogen ook apps met die functie niet meer.
Defensie beschikt over 2 versies: Stinger Manpads (man portable air defense system): militair vuurt de raket vanaf de schouder af. Stinger Weapon Platform Fennek: de luchtverdedigingsversie van het Fennek-pantserwielvoertuig heeft op het dak een Stinger-lanceersysteem met 4 raketten.
Een Stinger mag net als een smartphone alle locaties van flitscontroles en trajectcontroles gewoon aan je doorgeven. In landen waar Radar Alarmering niet is toegestaan, levert Stinger deze apps standaard niet mee en zal jouw Stinger dus niet in staat zijn om te alarmeren voor radar, laser, etc.
Stinger staat bekend als de radardetectie met de betrouwbaarste en meest geavanceerde radardetectiesystemen. Niet voor niets zijn zij het merk wat het meeste gekozen wordt als radardetectie systeem in luxe auto's. Hun radardetectie is een begrip in de autowereld.
Vanaf 2021 ondergaan 325 van de oorspronkelijke 365 exemplaren een midlife update. 18 voertuigen (de Stinger-uitvoering) worden niet meegenomen in de MLU, maar blijven wel in dienst. Na de MLU zijn er dus nog 345 in gebruik.
De kruisraket werd ontworpen voor de vernietiging van zeer hoogwaardige doelen en kost zo'n 2,2 miljoen euro per stuk. In Irak, Syrië en Libië gebruikten de Britse en Franse luchtmacht de kruisraket vooral om bunkers, luchtmachtbases en labs voor de productie van chemische wapens aan te vallen.
Een veel duurdere raket die sinds enkele maanden zijn intrede heeft gedaan op het strijdtoneel is echter de Harm. Kosten per stuk volgens de Amerikaanse luchtmacht: 200 duizend dollar. De VS besloten de Harm in handen te spelen van de Oekraïense luchtmacht om Russische radarsystemen te vernietigen.
Juridisch gezien is er geen bezwaar tegen het verbaliseren op kenteken bij gebruik van de lasergun. Omdat echter bij het gebruik van de lasergun meestal geen fotografische- of videoregistratie van de gedraging of overtreding plaatsvindt, moet in beginsel tot staandehouding worden overgegaan.
In Nederland mogen laserpennen en laserspeeltjes tot 5 milliwatt worden verkocht. Waarbij een laser als aanwijsstok iets krachtiger mag zijn dan een gadget. De lichtbundels van de laagste klasse lasers (1 en 2) reiken al snel meer dan een kilometer ver.
Laserpennen van klasse 3B, 3R en klasse 4 zijn illegaal en bij verkoop hiervan riskeer je een controle/boete van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Stinger is sinds jaar en dag de beste radar detectoren in de markt. Dit Nederlandse merk beschermt de automobolist al sinds jaar en dag met zijn inovatieve oplossingen tegen de berm graaiers van de overheid.
LaserShield. De 'laser-blokkeer' functie van uw Stinger. Als u wilt, kan uw Stinger een onmiddellijk schild van onzichtbaar licht optrekken op het moment dat uw auto wordt beschoten door een laserpistool. Als gevolg daarvan zal de snelheidsmeting worden uitgesteld totdat het LaserShield zich automatisch terugtrekt.
Inmiddels beschikt 43 Gemechaniseerde Brigade met het Duits-Nederlandse 414 Tankbataljon weer over de Leopard 2 A6-gevechtstank. Binnen deze eenheid werken Duitse en Nederlandse militairen volledig geïntegreerd samen: een unieke constructie binnen de NAVO.
De Patriot lucht- en raketverdedigingssystemen kosten bijvoorbeeld ruim een half miljard euro per batterij. Om een stad te verdedigen zijn drie batterijen nodig. De PAC-3 onderscheppende raketten van de Patriot zijn ongeveer 4,5 miljoen euro per stuk.
Oorlog voeren is peperduur. Zo kosten de raketten die Rusland inzet tot miljoenen euro's per stuk, en het maandsalaris van de honderdduizenden soldaten bedraagt volgens Russische media zo'n 3000 euro. Daarnaast is Rusland nog eens miljarden kwijt aan materieel en logistiek.
De flitspaalsignalering wordt verkregen door GPS, terwijl een radardetector het radarsignaal opvangt. Het gebruik en in bezit hebben van radardetectie-apparatuur is in bijna alle landen in Europa verboden. Op het gebruik en bezit van een radardetector staan hoge boetes en inbeslagname van de detector.
Frankrijk: verboden, Flitsmeister geeft er enkel 'gevarenzones' in plaats van concrete flitspalen aan. Duitsland: verboden. Apps zoals Waze en Fitsmeister mag je niet gebruiken in de auto.
Ook iets dat veel mensen niet weten: in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië landen mag je geen radarverklikkers gebruiken, of zelfs geen navigatie-apps die waarschuwen voor flitser, zoals Waze of Flitsmeister.
Onder andere in ons land is een flitsmelder wel toegelaten, maar je navigatiesysteem moet zijn informatie ophalen uit een openbare databank zoals bijvoorbeeld bij de app Waze. Download de laatst beschikbare versie van de app. Vaak worden dan automatisch verboden functies uitgeschakeld.