Je kunt ze weggeven, opeten, of bewaren in de koelkast als reservekorrels.
Je kan dagelijks een glas drinken of gebruiken in een fruit/groente smoothie. Houd er rekening mee dat er nog wel een heel klein beetje lactose aanwezig is. Mensen die 100% lactose-intolerant zijn kunnen dan beter kiezen voor waterkefir dat dezelfde gezondheidsvoordelen biedt.
Je maag en darmen hebben goede bacteriën nodig om onder anderen voedsel te verteren. Zijn er te weinig van deze bacteriën aanwezig? Dan kan je last krijgen van darmkrampen. Doordat kefir de goede bacteriën in je maag en darmen aanvult, kan het drankje helpen bij buikpijn, winderigheid en een opgeblazen gevoel.
De waterkefir kristallen zijn een symbiotische cultuur van bacteriën en gisten die leven van suikerwater. Je kunt trouwens waterkefir kristallen niet voor melkkefir gebruiken en de melkkefirkorrels niet voor waterkefir.
1 gram biologische melk kefir korrels maakt tot 6 gram verse melkkefirkorrels, die heel lang mee gaan ,om een eerste 600ml melkkefir te bereiden. De houdbaarheid van onze gedehydrateerde melk kefirkorrels is 1 jaar.
Tot 1,5 jaar: Doe de gedroogde kefirkorrels in een diepvrieszak/bakje.
Kefir, de winnaar van de probiotica wedstrijd
Beide zuivelproducten bevatten probiotica, maar kefir bevat meer bacteriën en stammen. Daarnaast houden je spijsvertering en microbioom van onbewerkte en pure voeding, het liefst vezelrijk. Kefir is hier een goed voorbeeld van!
Kefir heeft een positief effect op een huid met eczeem of acne, dat komt doordat een goede darmwerking bijdraagt aan een gezondere huid. Het kan helpen tegen astma (het heeft niet de slijmvormende werking van melk), ontstekingen en chronische vermoeidheid.
Normaal gesproken kan een gezond mens prima één glas water- of melkkefir per dag drinken. Met 100 ml kefir per dag heb je je dagelijkse behoefte aan goede bacteriën al binnen.
Het is vaak een aangezuurd melkproduct dat geen gist bevat. Daarom maken sommige mensen hun kefir met een zogenoemd 'knolletje': een organisme met korrels die in een bloemkoolachtige vorm groeien. Daarmee krijg je echt een totaal ander drankje dan wat je in de meeste supermarkten koopt.
Arla biologische kefir is een pure zuiveldrank gemaakt volgens authentiek recept. Het is een natuurlijke bron van voedingsstoffen. Kefir bevat rechtsdraaiende melkzuurbacteriën, calcium, eiwitten, vitamine B2 en B12. Arla biologische kefir heeft maar twee ingrediënten: biologische melk en échte kefirculturen.
Aan deze (gepasteuriseerde) melk, worden gisten en melkzuurbacteriën in de vorm van kefirkorrels of -poeder toegevoegd. Vervolgens moet de melk rijpen en gisten en vormt zich melkzuur, koolzuurgas en een heel klein beetje alcohol (±0,05%).
#1: Kefir werkt cholestorolverlagend, antibacterieel en ontstekingsremmend. De probiotische micro-organismen in de kefirculturen verlagen ook cholesterolwaarden in ons lichaam (2). De voornaamste suiker in de kefir korrels is kefiran (3).
Melkkefir bevat 'rechtsdraaiende melkzuurbacteriën'. Dit type melkzuur wordt door ons lichaam makkelijker verteerd dan de linksdraaiende variant. Door het drinken van kefir wordt het eten beter verteerd en opgenomen door de darmen. Ook draagt het bij aan een goede balans van bacteriën in je darmen.
gefermenteerde melk. Het bijzon- dere aan kefir is dat de melk niet alleen door bacteriën maar ook door gisten wordt gefermenteerd. Kefir is oorspronkelijk afkomstig uit het Kaukasus-gebergte in Rus- land en wordt inmiddels over de hele wereld geproduceerd onder namen als kephir, kiap- hur, kefer en kepi.
Door de omzetting van suikers door bacteriën, bevat kefir nagenoeg geen enkelvoudige suikers meer. Dankzij fermentatie bevat melkkefir meer essentiële aminozuren dan gewone melk. Kefir levert verder de vitamines B1, B2, B5, C, A en K en is een goede bron van de mineralen magnesium, calcium en fosfor.
Kefir bevat drie keer zoveel probiotica als yoghurt. Dit zijn bacteriën die levend aankomen in je darmen. Aan die probiotica worden verschillende gezondheidsvoordelen gelinkt, zoals het verminderen van darmklachten en een verbeterde weerstand. Dus voor goede darmbacteriën is dit de beste keuze.
Melkkefir is een probiotische drank die rijk is aan vitamines, mineralen en aminozuren. Het bevordert de spijsvertering, stimuleert het immuunsysteem en heeft een positief effect op de darmflora.
Koop de enige echte kefir, bij de Kefirshop.nl online winkel. En hier vind u een blog over de verschillen van echte melkkefir, kefir ferment en supermarkt kefir.
Er zijn aanwijzingen dat probiotica kunnen helpen bij verstopping en bij sommige vormen van diarree. Maar er is (nog) geen bewijs dat het gebruik van probiotica nuttig is voor mensen die geen darmklachten hebben. Ook een gunstig effect op de weerstand is niet wetenschappelijk bewezen.
Er zitten veel vezels in volkoren brood, havermout, bonen, kikkererwten, groentes en fruit. Vezels zijn goed voor uw darmen. Ze zorgen voor zachte poep. Ze helpen mee aan een goed cholesterol.
Je kunt ze weggeven, opeten, of bewaren in de koelkast als reservekorrels. Ook kun je de korrels invriezen; spoel ze goed af, laat ze een dag en nacht goed drogen op een schone theedoek, stop ze daarna in een bakje en zet het in de vriezer.
Wil je echt gaan werken aan je darmen en spijsvertering drink dan minimaal 3 glazen per dag. (therapeutisch) Zorg dat je uiteindelijk een pot hebt wat uit 100 gram korrels en 50 gram suiker bestaat, dan hou je de suikerinname onder controle.
Bewaartip voor dit product. Zet het product na gebruik altijd snel terug in de koelkast. Hierdoor blijft het langer goed.