Een rijstwafel is een goede bron van vezels.Ook bevat een rijstwafel ondanks zijn vederlichte gewicht, relatief veel kalium en magnesium. Zeker als je de wafel belegt met gezonde ingrediënten als een groentespread of een ongezoete notenpasta, heb je een gezonde snack in handen.
Nu wordt beweerd dat rijstwafels ongezond zijn, een te hoge glycemische index hebben en arsenicum bevatten. Men raadt kinderen aan slechts één rijstwafel per dag te eten. Een rijstwafel weegt ongeveer 6 gram per stuk en bestaat hoofdzakelijk uit lucht.
Ja, het eten van rijstwafels kan helpen als je wilt afvallen. Ze bevatten namelijk weinig calorieën en weinig suikers.
Rijstwafels bevatten mogelijk minder calorieën dan brood, maar ook minder vezels en andere belangrijke voedingsstoffen. Gewone, volkoren bruine rijstvariëteiten zijn mogelijk iets gezonder, maar zal de bloedsuikerspiegel waarschijnlijk verhogen.
Een rijstwafel als verantwoord tussendoortje voor je peuter. Veel ouders doen het, maar het is minder gezond dan je denkt. In rijstwafels of andere rijstproducten kan namelijk de giftige stof arseen zitten, die in hoge dosering gevaarlijk is.
Rijstcrackers kunnen een gezonde snackoptie zijn , vooral in combinatie met voedingsrijke groenten en eiwitbronnen zoals magere roomkaas of hummus. Het is echter belangrijk om te letten op de portiegroottes en de ingrediënten in de crackers, aangezien sommige merken toegevoegde suikers of ongezonde vetten kunnen bevatten.
ð Rijstwafels en bloemkool zijn beide erg droog en bevatten veel lucht, wat zorgt voor nog meer droogte en lucht in je darmen. Zeker als je al iemand bent die het lucht element al veel in zich heeft (zoals Vata's), kunnen deze producten zorgen voor een opgeblazen buik.
Een snee volkoren brood bevat namelijk 85 calorieën, 2.3 gram vezels en 1 gram vet terwijl 3 rijstwafels (die je zou eten om een boterham te vervangen) 90 calorieën, 0.7 gram vezels en 1 gram vet bevatten.
Een rijstwafel bevat minder calorieën dan een snee brood , wat suggereert dat het een gezonder vervoermiddel is voor amandelboter of geprakte avocado. Maar niet zo snel. "Brood kan een zeer gezonde keuze zijn, afhankelijk van de ingrediënten, dus ik zou aarzelen om te zeggen dat een rijstwafel een betere optie is", zegt gediplomeerd diëtiste Maya Feller.
Je hoeft niet bang te zijn voor de vele suikers in de banaan, want na het sporten kun je deze energie goed gebruiken. De rijstwafels zorgen voor extra vezels zonder lege koolhydraten. Hallo snelle energie!
Hoog vezelgehalte
Door uw vezelinname te verhogen en te kiezen voor voedzame toppings zoals fruit, pindakaas of hummus, kunnen rijstwafels deel uitmaken van een effectief afslankplan: Rijstwafels als tussendoortje eten helpt de totale calorie-inname te verminderen.
Met maar 24 calorieën is de maiswafel heel caloriearm. Ten opzichte van de rijstwafel bevat een maiswafel minder suikers en meer vezels en eiwitten. Tevens kan je maiswafels ook nemen als ontbijt of lunch. Een multifunctioneel voedingsproduct dus!
Een cracker bevat, in tegenstelling tot de rijstwafel, veel meer nuttige voedingsstoffen, mits je voor een volkoren variant gaat. Want ook voor naturel crackers (vaak gemaakt van tarwemeel of bloem) geldt, dat ze weinig vezels bevatten.
Hoog koolhydraatgehalte : Rijstwafels bestaan voornamelijk uit rijst, wat een complexe koolhydraat is. Koolhydraten zijn de favoriete energiebron van het lichaam tijdens duursportactiviteiten. Ze zorgen voor een gestage afgifte van energie en helpen de prestaties gedurende een langere periode te behouden.
Als je de pindakaas op een boterham, cracker of rijstwafel doet zoals de meeste mensen, krijg je relatief veel ongezonde koolhydraten binnen. Dat helpt niet als je een gezond gewicht wilt bereiken.
Rijstwafels Voeding
Ten eerste bevatten ze weinig calorieën en vet en bieden ze een gezondere crunch dan veel minder gezonde snacks , zoals chips. Maar afgezien van het lagere caloriegehalte, bevatten ze vrijwel niets anders.
Meerdere soorten rijstwafels en rijstbloem voor baby's bevatten meer arsenicum dan is toegestaan. Van de geteste 24 rijstproducten uit Nederlandse winkels zitten er zes boven de norm, meldt consumentenorganisatie Foodwatch.
Het eten van rijstwafels elke dag is mogelijk niet gezond als u alleen die eet die gemaakt zijn van geraffineerde granen, zoals witte rijst . U kunt gewone bruine rijstwafels, gecombineerd met gezonde vetten en magere eiwitten, toevoegen aan een uitgebalanceerd dieet en uw vezelinname verhogen.
De beste naturel rijstwafels zijn de Albert Heijn Bio rijstwafels. Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Albert Heijn Bio rijstwafels naturel (€0,95 voor 100 gram) krijgt van de testers een 7,5 als testoordeel.
Hoewel je met beschuitjes uit de supermarkt een gezond voedingspatroon kunt behouden, is er een minder calorierijk en wellicht praktischer alternatief: geroosterd brood. Geroosterd brood bevat namelijk minder calorieën per 100 gram dan beschuit.
Hoeveel val je af met gezond eten? Door gezond te eten kun je tot 2 kilo per week afvallen. Kies voor koolhydraatarme voeding met veel voedingsstoffen, zoals groente, fruit, noten, eieren, zuivel, vis en onbewerkt mager vlees. Vermijd snelle koolhydraten uit onder andere witbrood, witte pasta, chips en suiker.
Er zitten 152 kilocalorieën in 1 grote (165 gram) banaan. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'banaan'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Maïswafels zijn dus ongeveer even gezond als rijstwafels. Ze bevatten iets meer koolhydraten, maar eveneens veel gezonde vitamines en mineralen. Af en toe tussen beide variëren zorgt voor de beste mix van voedingsstoffen.
Eet voedsel met veel vezels en zorg dat je voldoende drinkt (anderhalf liter per dag) als mogelijk. Probeer voldoende te bewegen (als het lukt minimaal 30 minuten per dag). Zorg voor een rustige, ontspannen 'toilethouding'. Poepen gaat het makkelijkste als je rechtop zit, met een wat bolle rug, knieën omhoog.
Als je denkt aan simpele, gezonde snacks, dan zijn rijstwafels misschien wel een van de voedingsmiddelen die in je opkomen. Ze zijn houdbaar, knapperig en veelzijdig, waardoor ze een geweldig go-to-food zijn in een mum van tijd.