De Makro pas is gratis om aan te vragen. Ook het gebruik van de normale klantenpas, GoldCard en HorecaCard zijn gratis.
- Uw Makro-pas is een persoonsgebonden pas waarmee u toegang heeft tot onze Makro-vestigingen. Alleen originele Makro-passen (fysieke plastic pas of de digitale pas in de Makro app) worden toegestaan. - Een introducé is van harte welkom om met u mee te komen, ook kinderen onder de 10 jaar kunnen op uw pas mee.
Een Makro-pas aanvragen kan online met je MijnMakro-account of bij klantenservice in een Makro-vestiging. Heb je nog geen account, registreer die dan eerst. Wat heb ik nodig om een Makro-pas aan te vragen? Vraag je de pas online aan, registreer je dan eerst voor MijnMakro.
Om inkopen te doen bij Makro heb je een Makro-pas nodig. Deze pas kan je aanvragen als je een bedrijf, vereniging of stichting hebt met een registratie bij de Kamer van Koophandel. Je kan meerdere pashouders opgeven.
Uw makro-kaart is onbeperkt geldig, maar als u gedurende 24 maanden geen aankopen verricht, wordt uw kaart geblokkeerd. U wordt hiervan ruim vooraf op de hoogte gebracht.
Het boodschappen doen bij de zelfbedieningsgroothandel verschilt nou ook weer niet zo veel van het shoppen bij de buurtsuper, vindt Marko Schaap, ondernemingsraadlid bij Makro. "Aan de kassa moet iedereen uiteindelijk btw betalen. Op de prijskaartjes staan beide prijzen vermeld, dus inclusief en exclusief btw."
De Makro pas is gratis om aan te vragen. Ook het gebruik van de normale klantenpas, GoldCard en HorecaCard zijn gratis. Ook de extra services die je krijgt met een Makro HorecaCard en de Makro GoldCard zijn volkomen gratis.
Bij Makro kun je betalen met creditcards van MasterCard, VISA en American Express (AMEX). Daarnaast kun je ook betalen met pin en contant geld.
Kan iedereen klant worden bij HANOS? Nee, de HANOS Wereldpas wordt alleen verstrekt aan grootverbruikers die goederen uit het HANOS-assortiment gebruiken voor bedrijfsmatige doeleinden. Om in het bezit te zijn van de HANOS Wereldpas dient u ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel.
Ondernemers hoeven niet direct een slagerij of een fabriek te runnen. Ook kleine zelfstandigen kwalificeren zich. Denk aan een freelance vertaler of fotograaf, een arts of een notaris. Bij de Makro kan zo'n zelfstandig ondernemer ook zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel een pas krijgen.
Het is mogelijk om via de app een machtiging aan je collega te geven om inkopen te doen. Een inkoopmachtiging is 7 dagen geldig en geeft je collega gedurende die tijd de mogelijkheid om onze vestiging te bezoeken en namens jou inkopen te doen.
Op 31 oktober 1968 werd het eerste filiaal geopend in Amsterdam. In Nederland heeft het anno 2021 vestigingen in Amsterdam, Barendrecht, Best, Beverwijk, Breda, Delft, Den Bosch, Duiven, Dordrecht, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Nieuwegein, Nijmegen, Nuth, Vianen en Wateringen.
De groothandel houdt de deuren wel geopend voor alle essentiële producten. Hoewel groothandels als Makro wettelijk gezien niet beperkt worden in hun assortimentskeuze hebben de zelfbedieningsgroothandels vandaag vrijwillig besloten tijdelijk geen niet-essentiële producten te verkopen.
Btw niet in de prijs verwerkt
Kenmerkend voor groothandels als Makro en Sligro is dat zij zich qua prijzen richten op ondernemers. Dit betekent dat zij hun prijzen zonder btw mogen vermelden. Dat is alleen iets wat bedrijven mogen die zich richten tot ondernemers.
Sligro's kracht zit in de omvang van haar groothandelsactiviteiten. Daarmee is het in Nederland marktleider met een marktaandeel van ongeveer 27 procent en volgens opgave van Sligro in 2020 flink groter dan andere partijen als Hanos (12 procent), Bidfood (11 procent), Pascal Groep (8 procent) en de Makro (5 procent).
Hanos niet goedkoper - let op met BTW. Goedkoper is het overigens vaak niet, want de vermelde prijzen zijn zonder BTW. IN veel gevallen komt er daarom nog 6 procent bij de prijs op, op andere producten 19 procent. De speciale aanbiedingen zijn wel vaak erg interessant.
Al met al zijn Makro en in mindere mate Sligro bij voedselproducten toch het goedkoopst. Bij de niet-voedselproducten is Sligro echter geregeld het duurst. Dat is begrijpelijk, omdat Sligro gespecialiseerd is als horecagroothandel.
Bij Makro kun je niet alleen voordelig inkopen, maar ook voordelig tanken. Wij bieden de goedkoopste brandstofprijzen van de hele regio. Zo helpen we ondernemend Nederland ook onderweg.
Amsterdam en Breda: bij Makro is Euro 95 (E10) het goedkoopst met 1,60 euro per liter.
Het tankstation van de Makro in Best staat in de omgeving bekend één van de goedkoopste van Brabant. Na de accijnsverlaging van het kabinet kost benzine er 1,99 euro, wat goedkoper is dan de adviesprijs: 2,25 euro.
Peeters bevestigt de brievenactie, maar stelt dat ondernemers altijd al drie passen konden aanvragen.
Om als klant inkopen te doen bij Sligro heeft u een Sligro-klantenkaart nodig. U kunt bij de receptie in een zelfbedieningsvestiging of direct online een klantenkaart aanvragen. Voor het aanvragen van een klantenkaart heeft u wel een geldig legitimatiebewijs en een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel nodig.
De Makro tankstations zijn er voor iedereen. Je hoeft geen pashouder te zijn.
Brandstof tanken bij Makro
Zowel LPG, diesel als ook Euro'95 kun je halen bij de pompen van Makro.
Voor het tanken van Diesel ziet de top 10 van goedkoopste tankstations in Brabant er als volgt uit. Ook hier gaat het om de gemiddelde prijs per liter in de eerste drie maanden van dit jaar: Makro Breda in Breda € 1,234. Makro Best in Best € 1,239.