Een luchtreiniger verbetert de luchtkwaliteit in huis en zorgt voor zuivering van de binnenlucht, waardoor jij frisse lucht in kunt ademen. Het is geen vervanging van een goede ventilatie, maar een aanvulling. Een luchtreiniger elimineert 99% van de 'vuile' stoffen uit de lucht als bacteriën en pollen.
De voordelen van een luchtreiniger
Als je een luchtreiniger in huis haalt, creëer je niet alleen een gezonder binnenklimaat, je geniet ook heel wat andere voordelen: Een luchtreiniger verwijdert alle soorten verontreiniging. Dus niet alleen allergenen zoals schimmels, mijten en pollen, maar ook virussen en bacteriën.
Een luchtreiniger heeft tijd nodig om jouw kamer te zuiveren van vieze lucht. Dat doe je door het apparaat tenminste een etmaal (24 uur) aan te zetten. Houd in de tussentijd alle ramen en deuren gesloten, want anders komt er weer vieze lucht binnen. Maar overdrijf hier niet mee.
Een luchtreiniger plaatst men het beste centraal in de ruimte waar de lucht goed aangezogen kan worden. Wil men kleine stofdeeltjes en rook verwijderen dan plaatst men de luchtreiniger hoog, op een kast of een tafel. Wil men juist grote stofdeeltjes zoals pollen verwijderen dan plaatst men de luchtreiniger laag.
Een luchtreiniger voor in de slaapkamer heeft een ionisator
Voor het beste effect, kies je voor een luchtreiniger die niet alleen over een HEPA-filter beschikt, maar ook over een ionisator.
Over het algemeen, bij 24 uur per dag en 7 dagen per week in gebruik, verbruikt deze luchtreiniger maar 0,2kWh per dag, ofwel zo'n € 0,04. Het energieverbruik is bovendien te volgen met de BRISE-app.
AL310 de beste luchtreiniger tegen fijnstof en virussen
Mede dankzij ionisatie vóór het AIH-filter is hij zeer effectief tegen fijnstof, pollen, rook, bacteriën, virussen (zoals het coronavirus) en dus ook op het gebied van energiebesparing.
Als je de lucht ook wil zuiveren, kun je het beste kiezen voor een luchtbevochtiger met ionisator. Dit apparaat bevochtigt en reinigt de lucht. Wil je de luchtkwaliteit snel verbeteren, maar is bevochtigen niet nodig? Dan is een luchtreiniger geschikt.
Wat doet een luchtreiniger? Het betekent dat het apparaat de binnenlucht reinigt door deze aan te zuigen en verschillende kleine, onzichtbare deeltjes in het filter op te vangen, zoals virussen, allergenen en verontreinigende stoffen.
Plaats de luchtreiniger op een strategisch functionele plek.
De luchtreiniger moet in ieder geval 10 tot 20 cm van een muur of meubelstuk af staan en hierdoor kan de lucht in de hele kamer grondig en efficiënt gereinigd worden. Daarbij komt dat een luchtreiniger vrijwel alleen werkt in de ruimte waar die in staat.
Tips tegen luchtverontreiniging
Laat de auto wat vaker staan en neem voor korte ritten de fiets en voor langere de trein. Zo verminder je de uitstoot van ongezonde stoffen. Kijk op Fiets, OV of auto. Bij houtstook komt er veel fijnstof in de lucht.
U kunt stof uit de lucht halen door het gebruik van een goede luchtreiniger. Deze zorgt voor een schone en gezonde lucht. Luchtreinigers filteren door geavanceerde filtertechnieken het stof uit de lucht, waardoor u weer rustig kunt ademhalen. Onze luchtreinigers zijn uitgerust met een ionisator en HEPA filter.
Goede luchtreinigers halen meer dan 85 procent van de schadelijke stofjes uit de lucht die door de filters gaat, volgens Blocken. Dan gaat het bijvoorbeeld om fijnstof, stikstofdioxiden en formaldehyde, maar ook om pollen, bacteriën en virussen.
Luchtreinigers absorberen lucht, voeren de lucht door een reeks filters (inclusief het HEPA-filter) en laten schone lucht de kamer in. Het filter is samengesteld uit een netwerk van willekeurig geplaatste vezels, wat normaal gesproken bestaat uit lagen van cellulose, synthetische vezels of glasvezel.
Simpel gezegd gaat het er bij een luchtbevochtiger om vocht terug te brengen in de lucht. Wanneer de luchtvochtigheid laag is, wordt de lucht droog, wat je huid en ogen kan uitdrogen en irriteren. Wanneer de vochtigheidsgraad stijgt tot een gezond percentage, veroorzaakt de lucht minder ongemak.
Met een luchtreiniger filtert u schimmelsporen uit de lucht. Een HEPA luchtreiniger van ProAirTech haalt zelfs een groot gedeelte van de aanwezige schimmelsporen uit de lucht van huis en kantoor. En daarmee worden een groot aantal van de ongezonde effecten van schimmels en schimmelsporen in huis ongedaan gemaakt.
In de koelmodus heeft de Dyson Pure Hot+Cool een stroomverbruik van 36 tot 44 watt, wat laag genoeg is voor een gemiddelde luchtreiniger. Het nominale vermogen voor de verwarmingsmodus is echter maar liefst 1575 watt.
Een ontvochtiger gebruiken
Een draagbare ontvochtiger kan 160 kilowattuur per maand (kWh) verbruiken. Dat is meer dan een koelkast. Maar wel veel minder dan de gemiddelde airconditioner. Die gebruikt al vlug zo'n 300 kWh per maand.
Luchtbevochtigers kunnen enorm verschillen in stroomverbruik. Een energiezuinige luchtbevochtiger zou niet veel meer dan 50W moeten gebruiken. De meeste luchtbevochtigers zitten ergens in het middensegment en verbruiken zo'n 100W. Je hebt ook nog uitschieters die soms wel richting de 500W gaan.
Een luchtreiniger verbetert de luchtkwaliteit in huis en zorgt voor zuivering van de binnenlucht, waardoor jij frisse lucht in kunt ademen. Het is geen vervanging van een goede ventilatie, maar een aanvulling. Een luchtreiniger elimineert 99% van de 'vuile' stoffen uit de lucht als bacteriën en pollen.
Een luchtbevochtiger in je slaapkamer zorgt voor een betere gezondheid en slaap. Dit doet het apparaat door droge lucht aan te pakken en de luchtvochtigheid op aangenaam niveau te houden. Veel huizen hebben te maken met te droge lucht. Dit heeft impact op je gezondheid en leidt tot vervelende klachten.
Ionisatoren produceren een stroom van geladen deeltjes (ionenstroom) in de lucht die (fijn)stofdeeltjes in de omgeving doen neerslaan. In theorie heeft dit een gunstige invloed op de luchtkwaliteit, en daardoor mogelijk op gezondheidsklachten die met de luchtkwaliteit samenhangen, met name astma.