Een gembershot is goed voor je spijsvertering. Het kan namelijk ondersteunen bij het neutraliseren van de zuurgraad van de maagsappen, waardoor het verteringsproces beter kan gaan verlopen. Het gembershot kan daarnaast klachten als een opgeblazen gevoel en brandend maagzuur verminderen.
Wij adviseren om twee tot drie gember shots maximaal per dag te nemen.
Probeer eens een gember shot als je begint te niezen of te hoesten. Wil je je lichaam dat beetje extra geven met een gezond drankje? Drink dan elke dag een gembershot van 3cl. Dat is al genoeg.
Wanneer neem je een gembershot? Vlak voor een maaltijd is een populair moment maar je kunt een gembershot ook prima in de ochtend nemen.
Gemiddeld zit er dertig gram gember in gembershot, niet mis. Maar net als met sinaasappelsap zitten er ook aardig wat suikers in, vaak doordat er fruit aan toegevoegd is zoals appels. Een gembershot is gelukkig klein, maar het blijven overbodige suikers. Zo zitten er in een AH gembershot ongeveer 10 gram suikers.
Gember zorgt ervoor dat je huid een gezonde glans en een egalere teint krijgt. Hiermee gaat het vroegtijdige huidveroudering tegen. Wanneer je last hebt van veel acne kan gember helpen je huid te kalmeren. Dit komt door de zuiverende en ontstekingsremmende werking.
Het verband tussen gembershots en afvallen is al meermaals aangetoond uit wetenschappelijk onderzoek. Gember stimuleert in de eerste plaats het metabolisme, waardoor je lichaam efficiënter vet verbrandt. Je kan dit meten met de Lumen Metabolisme Tracker.
Omdat gember de stofwisseling op gang helpt, is gemberthee een perfecte remedie voor maag- en darmklachten. Mocht je dus last hebben van obstipatie of maagklachten, kan het geen kwaad wat vaker gemberthee te drinken of gember in je eten te verwerken.
Gember bevat een chemische stof die 'gingerol' heet. Gingerol prikkelt onze smaakpapillen een beetje zoals peper dat ook doet.
Gember biedt een bom van gezonde eigenschappen. Het bevat vezels en diverse vitamines en mineralen die je lichaam beschermen tegen ontstekingen. Het helpt tegen misselijkheid en menstruatiekrampen en het bevordert de opname van voedingsstoffen terwijl het anderzijds je insulinegehalte helpt te reguleren.
Het National Center for Complementary and Alternative Medicine deed hier onderzoek naar en vond dat kan gember voor bijwerkingen kan zorgen zoals gasvorming, een opgeblazen gevoel en maagproblemen. Maar dat is niet alles, bij een hoge dosis gember kan je ook last krijgen van brandend maagzuur en diarree.
Gember thee drinken of gewoon gember eten kan positieve effecten hebben op de gezondheid. Zo kan gember helpen bij menstruatieklachten, migraine en griep. Ook is uit onderzoek gebleken dat gember het hongergevoel kan stillen. Gember zorgt er namelijk voor dat er meer voedingsstoffen worden opgenomen.
Gemberrecepten. Gember is een smaakmaker in het eten. Verse gember kun je in plakjes of geraspt gebruiken. Ook gemberthee is populair.
Gooi 'm in de vriezer
Zo blijft het shotje tot 3 dagen goed als je 'm in de koelkast bewaart en zelfs 3 maanden in de vriezer. Zorg er dan wel voor dat je de gembershot zo snel mogelijk na het afhalen in de vriezer stopt. Zo behoud de shot zijn vitaminen en mineralen en kun je 'm langer bewaren.
Wat bleek: de gember werkt net zo goed en net zo snel als het medicijn. Daarbij had twintig procent bij het medicijn last van bijwerkingen als hartkloppingen, duizeligheid en brandend maagzuur, terwijl er bij het gemberpoeder maar een op de vijfentwintig mensen aangaf wat last van hun maag te hebben.
Hoe kun je afvallen met gember? Als je wilt afvallen dan kan je het beste gember thee maken. Gemberthee zorgt er namelijk voor dat je minder eet. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat na het drinken van gember thee je eetlust afneemt.
Gember werkt slijmoplossend, het heeft een antibacteriële, een ontstekingsremmende èn een pijnstillende werking. Daarnaast bevordert het de bloedcirculatie en heeft het een verwarmende werking. Allemaal erg wenselijke effecten voor iemand die verkouden is of griep heeft.
Volgens het National Center for Complementary and Alternative Medicine, kan gember bijwerkingen hebben zoals gasvorming, een opgeblazen gevoel en maagproblemen. Verder kan je ook last hebben van brandend maagzuur, oprispingen en diarree. Het actieve ingrediënt in gember, gingerols, versnelt de vertering van voedsel.
Gember helpt tegen allerlei ontstekingen. Dit is te danken aan de stofjes gingerol en shogaol. Die ontstekingsremmende werking is belangrijker dan je misschien denkt. Er zijn namelijk meer soorten ontstekingen dan de soorten die we opmerken, zoals een ontstoken keel, oor of vinger.
Buikvet verbranden met gember: kan dat? Ja, maar het effect is veel sneller zichtbaar wanneer je meer gaat bewegen en de rest van je eetpatroon ook aanpakt. Gember helpt jouw lichaam bij het afslanken omdat het de volgende positieve eigenschappen heeft. Gember heeft een vochtafdrijvende werking.
GEMBER EN DE VETVERBRANDING
Gember heeft op verschillende manieren een positieve invloed op de vetverbranding. Het zorgt voor een betere doorbloeding en helpt hierbij je handen en voeten goed warm te houden. Daarnaast heeft gember een positieve invloed op de bloedsuikerspiegel.
gember en citroen versterken je afweersysteem, waar door je sowieso fitter de dag door komt. Daarnaast bevat gember ook prikkelende stoffen waarmee je je stofwisseling kunt stimuleren. Zo verbrand je meer calorieën. In combinatie met een caloriearm eetpatroon kun je met dit drankje dus afvallen.
Gember heeft antivirale en bacteriedodende werking. Je kunt het vers geven maar je kunt er ook thee van zetten.
GEMBER BEWAREN IN DE KOELKAST
Dit is niet verkeerd, maar in de koelkast gaat de gember langer mee. Wikkel de gember in een stuk keukenpapier en doe in een afgesloten vershoudbakje. Zet het bakje vervolgens in de groentelade van de koelkast. Hierdoor blijft de gember ± 3 weken lang houdbaar!
Gember kan de suikerspiegel in het bloed verlagen (3) en bloedverdunnend effect hebben (3). Aan mensen die hier al 'klassieke' medicatie (vooral bij warfarine, fenprocoumon en salicylaten als aspirine) (4) voor nemen, wordt aangeraden het gebruik zeker te melden aan hun arts.