Verschillende soorten oud ijzer inleveren Bij schroothandelaren wordt oud ijzer ook wel gruis- en blikijzer genoemd. Onder gruis- en blikijzer verstaan we o.a. wasmachines, fietsen, ijzeren pannen, etc. Dit soort oud ijzer heeft een metaaldikte van c.a. 3mm.
Is de fiets niet door te verkopen, breng hem dan naar een kringloopwinkel. Is de fiets volledig onbruikbaar, zet hem dan bij het oud ijzer op de lokale vuilstort.
Praktisch iedere fiets was gemaakt van staal. Tegenwoordig is dat wel anders... Stalen fietsframes worden nog steeds wel gemaakt, maar zijn die wel goed? Of kun je toch echt beter kiezen voor aluminium, carbon of zelfs titanium?
Fietsen en dakgoten inleveren
Op de Afvalscheidingswijzer kun je vinden waar je het afval kwijt kunt. Bij de gemeentelijke milieustraat (afvalscheidingsstation) staat een bak voor metalen. Daar mag al het metaal in, ook verpakkingen die je gemeente niet op een andere manier inzamelt.
Fiets inruilen bij fietsenwinkel
Veel eigenaren kiezen ervoor hun oude fiets in te ruilen bij de fietsenwinkel, wanneer ze daar een nieuwe fiets gaan kopen. Je fiets moet dan wel in een goede staat zijn en niet al te oud, anders kan de fietsenwinkel hem ook niet doorverkopen.
Inruilactie. Bij Fietsoptimaal.nl kunt u uw oude (elektrische) fiets inruilen voor een nieuwe elektrische fiets waarbij u €700,- voor uw oude fiets terug krijgt!
Jazeker!U kunt uw fiets altijd aanbieden als grofvuil, op de juiste tijdstippen en locaties. Ook kunt u uw fiets afvoeren naar een Afvalpunt. En u kunt uw fiets aanbieden binnen de actie Klaar met je Fiets.
Wanneer je bij de fietsvakhandel of een particulier bent om een tweedehands fiets te bewonderen, is het van belang om te testen of 1. De remmen goed werken en 2. De verlichting prima werkt. Je kunt de kapotte verlichting ook voor lief nemen en kiezen voor losse lampjes, natuurlijk.
Onder metaalafval vallen alle soorten metaal zoals zink, koper, aluminium en staal.
Een goed frame vormt de basis van een goede fiets. Vroeger hadden we amper keuze qua fietsmaterialen, maar de laatste jaren is het aanbod enorm gegroeid. Naast staal kan je ook fietsen kopen die gemaakt zijn van aluminium, titanium, carbon en zelfs magnesium.
Als u zelf het bouwjaar van u fiets wilt achterhalen kunt u kijken of u op onderdelen van de fiets een bouwjaar vindt. Vooral op naven zijn bij oude fietsen vaak jaartallen of jaartalcodes te vinden. Welke aanknopingspunten daarvoor bestaan kunt u in Waar staat een bouwjaar op mijn fiets? lezen.
Elektronische apparaten, en dus ook e-bikes, kunnen ook altijd worden ingeleverd bij de milieustraat van de gemeente.
Verwijderde fietsen worden gedurende een bepaalde periode bewaard.Daarna wordt de gemeente eigenaar van de fiets. Het is dus belangrijk uw fiets zo spoedig mogelijk op te halen! Fout gestalde fietsen worden 6 weken bewaard.
Puin, bielzen, hout en bouwmaterialen is geen grof huishoudelijk afval maar bouw- en sloopafval. Dit brengt u naar de milieustraat.
Onderhandelen kan altijd. Je kunt bijvoorbeeld vragen of er nog iets 'aan de prijs gedaan kan worden' (bijvoorbeeld als het een model uit een vorige collectie betreft) en/of er mogelijk een kosteloze upgrade voor de accu in zit, of op zijn minst een extra accessoire.
Hoeveel km lopen om 1 kg af te vallen? De ene persoon loopt natuurlijk veel sneller of trager dan de andere. Maar als je loopt met een snelheid van 8 km per uur zal je ongeveer 100 km moeten afleggen om 1 kg vet te verbranden.
Fietsen is goed om te ontspannen en helpt tegen stress
Het heeft effect op je hele lichaam en gevoel; je lijf en ademhaling komen tot rust, maar ook je hoofd. Fietsen heeft positieve effecten op het verminderen van stressklachten en tijdens het fietsen maakt je bepaalde stofjes aan, zoals endorfine en serotonine.
Elke dag minstens 30 minuten fietsen is gezond, je werkt daarmee aan je cardiovasculaire en spieruithoudingsvermogen. Door je consequent in te spannen, merk je een verbetering van je aërobe capaciteit, waardoor je langer kunt fietsen of intensievere tochten kunt maken.