IS DE BEHANDELING PIJNLIJK? Het meten van de pockets en het reinigen van de tanden en kiezen kan gevoelig zijn. U kunt daarom kiezen voor een verdoving. Onze zorgverleners nemen uitgebreid de tijd om de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.
Doet de behandeling pijn? Soms voel je wat druk door het uitknijpen van onzuiverheden. De behandeling is echter goed te doen. Na de dieptereiniging kan je huid nog een paar uur rood en wat gevoelig zijn.
Na het verwijderen van tandsteen kan pijn ontstaan, doordat uw tandvlees ontstoken was of doordat de tandhalzen bloot komen te liggen. Poets de tanden daarom niet te hard, maar wel nauwkeurig. Binnen een paar dagen zal het probleem over zijn.
Bij parodontitis worden de tanden zowel boven als onder het tandvlees grondig gereinigd. Daarbij wordt het tandvlees lokaal verdoofd zodat de behandeling volledig pijnloos kan verlopen. Die gebeurt meestal in twee zittijden waarbij eerst de linkerzijde en dan de rechterzijde van de mond wordt behandeld.
Is een parodontitis behandeling pijnlijk? Als de tandarts of mondhygiënist de pockets tussen uw tanden en kiezen meet of reinigt, dan kan dit gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. Voor sommige tandvleesbehandelingen kunt u voor een verdoving kiezen.
Hoeveel je precies betaalt voor een dieptereiniging hangt af van de ernst van het probleem. Een routinereiniging bij je tandarts kost gemiddeld 75 tot 200 euro.
Tandvleespockets zijn helaas nauwelijks te herstellen, de behandeling richt zich op het verminderen van de ontsteking. Pijnklachten zijn 'gelukkig' zelden aanwezig.
Om de tand te kunnen verwijderen maakt de MKA-chirurg een klein sneetje in het tandvlees hieromheen. Als het nodig is, wordt ook een beetje bot rond de tand weggehaald met een klein boortje. Dit doet geen pijn, u voelt alleen trillingen en het maakt veel geluid.
De mondhygiëniste zal met de patiënt de beste methoden doornemen. Verschillende soorten tandenborstels, stoken en flossen en de frequentie van deze methoden zullen worden besproken met de patiënt. Afhankelijk van de mondhygiëne van de patiënt duurt een afspraak bij de mondhygiëniste tussen de 30 minuten en één uur.
IS DE BEHANDELING PIJNLIJK? Het meten van de pockets en het reinigen van de tanden en kiezen kan gevoelig zijn. U kunt daarom kiezen voor een verdoving. Onze zorgverleners nemen uitgebreid de tijd om de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.
Vaak is er sprake van pijn en/of roodheid van de huid en/of verminderd gevoel van de lip/kin.Op een röntgenfoto kunnen we de ontsteking zien. Soms doen we hierbij nog aanvullend bloedonderzoek, nemen een stukje bot weg of maken een botscan.
Mag ik eten of drinken vlak na een polijstbehandeling? We adviseren patiënten niet direct na een polijstbehandeling te eten of te drinken, maar ongeveer anderhalf uur te wachten.
Wat vrij standaard voorkomt is dat een dieptereiniging wekelijks of tweewekelijks uitgevoerd moet worden. Dit om nieuwe acne-uitbraken zoveel mogelijk te voorkomen. Het aantal behandelingen hangt af van het resultaat dat door de behandeling behaald wordt en waar jij zelf tevreden mee bent.
Pijn. Ondanks de verdoving kan de behandeling pijnlijk zijn. Dit komt door de ontsteking. Zodra de arts een sneetje heeft gemaakt, vermindert de druk van het abces en neemt ook de pijn af.
Je kunt ontstoken tandvlees snel genezen, maar het heeft je dagelijkse aandacht nodig. Met de juiste mondverzorging zou je binnen 14 dagen resultaat moeten boeken. Als je het negeert, kan deze veelvoorkomende vorm van tandvleesontsteking overgaan in parodontitis.
Helaas kan teruggetrokken tandvlees niet meer vanzelf terugkomen. Weefsel wat weg is blijft weg en zal niet meer aangroeien. Het is erg belangrijk om uw gebit goed schoon te houden. Tandhalzen komen bloot te liggen door terugtrekkend tandvlees.
Het kan echter voorkomen dat een diepe vulling uiteindelijk tot een ontsteking leidt. WAAR MOET IK NA DE BEHANDELING REKENING MEE HOUDEN? Na het vullen kunt u wat pijnklachten hebben, meestal als gevolg van krimpspanning. Dit kan één tot meerdere weken duren.
Er zijn 2 soorten mondhygiënisten: de mondhygiënist en de geregistreerd-mondhygiënist. Hun taken zijn hetzelfde, maar de bevoegdheden liggen anders. Een mondhygiënist mag alleen boren, vullen, verdoven en foto's maken in opdracht van een tandarts.
Tussen een tand of kies en het tandvlees zit een kleine ruimte, dit wordt de pocket genoemd. In een gezond gebit is deze pocket hooguit 3mm diep en zal niet bloeden bij aanraking (bijvoorbeeld bij het poetsen of eten).
Bij parodontitis en peri-implantitis hebben zich diepe zakjes (pockets) gevormd tussen het tandvlees en de tanden, waarin zich veel bacteriën ophopen. De bacteriën onder het tandvlees veroorzaken een ontsteking en via dit wondoppervlak komen constant bacteriën en ook ontstekingsproducten in de bloedbaan terecht.
Dit ontstaat wanneer bacteriën de kans krijgen zich op te hopen rond tanden en kiezen en zo tandplaque vormen langs de tandvleesrand en in de zogenaamde tandvlees-pocket. Dit is een bestaande ruimte tussen tandvlees en tand van 1- 3 mm diep (een beetje vergelijkbaar met de ruimte onder een nagel).
Daarnaast maakt het de behandeling minder vervelend omdat de laser niet pijnlijk is en dus minder belastend. De laser kan in tegenstelling tot bijvoorbeeld antibioticum gebruik rustig weer elke behandeling ingezet worden.
Symptomen van parodontitis zijn rood, gezwollen of slap tandvlees. Ook kan tandvlees gaan bloeden tijdens het poetsen. Bij een vergevorderde ontsteking kan het tandvlees ook pijnlijk aanvoelen. Parodontitis gaat vaak gepaard met een slechte adem, metaalachtige smaak in de mond en teruggetrokken tandvlees.