Het betreffende product voldoet aan de vereisten om het MSC-keurmerk te mogen dragen, zoals ook blijkt uit het blauwe logo van dit keurmerk dat is afgebeeld op de verpakking. Het product bevat aldus wel degelijk (rechtmatige) wilde zalm en geen kweekzalm, aldus Aldi.
Terwijl gekweekte zalm vaak goedkoper en makkelijker verkrijgbaar is, biedt wilde zalm meer gezondheidsvoordelen dankzij het hogere gehalte aan omega-3 vetzuren en het lagere vetgehalte. Bovendien loop je met wilde zalm minder risico op blootstelling aan schadelijke chemicaliën en antibiotica.
Vette vis is gezond - eet daarom eens wat vaker zalmfilet! De zalmfilet op huid van ALDI is kakelvers en wordt met zorg en aandacht voor zalm en natuur verantwoord gekweekt in Noorwegen. De zalmfilet is stevig en rijk aan omega-3 vetzuren, eiwitten, vitaminen en mineralen: de basis voor een gezonde maaltijd.
Waar komt de wilde Sockeye zalm vandaan? Deze duurzaam wild gevangen wilde Sockeye zalm uit Alaska heeft het MSC keurmerk*. Omdat de vissen wild worden gevangen door gebruik te maken van Kieuwnetten (staand want). De sockeye zalm bevat geen antibiotica of andere toevoegingen.
In de supermarkt kun je letten op topkeurmerken op het etiket, bij kweekvis let je op het ASC-keurmerk”, zegt Stijger. De woordvoerder van het Voedingscentrum vult aan: ''Er is ook biologisch gekweekte vis beschikbaar, die herken je aan het Europees biologisch keurmerk.
Wild-caught salmon verwijst simpelweg naar elke zalm die in zijn natuurlijke omgeving wordt gevangen . Dit kan oceanen, meren en rivieren omvatten, afhankelijk van de specifieke zalmsoort. Dit type zalm heeft niet alleen over het algemeen een levendigere rood-oranje kleur en een kenmerkende hartige/complexe smaak, maar is ook veel gezonder.
Veruit de meeste zalmen die je in de supermarkt vindt, zijn gekweekt, meestal in Noorwegen of Schotland. Zalmen zijn van nature trekdieren. Ze zwemmen soms wel duizenden kilometers vanuit de rivier waar ze geboren zijn naar zee en later weer terug om zich voort te planten.
Je kan het overigens ook zien: kweekzalm is vaak iets bleker, terwijl wilde zalm een mooie rode gloed heeft: die krijgt hij door het eten van kreeftjes. Maar ook hier geldt dat de kleur kan worden toegevoegd aan het voer van kweekzalm. Wees dus waakzaam.
De winnaar
Eervolle vermelding voor de zalm van Albert Heijn die maar een tiende van een punt minder scoorde. Conclusie: Vind je smaak veel belangrijker dan uitzicht? Shop dan je gerookte zalm bij Albert Heijn.
De zalm van Albert Heijn komt uit Noorwegen.
Is verse zalm van ALDI wildgevangen? De verse zalm van ALDI is niet wildgevangen. Hij is gekweekt in Chili, Rusland of Noorwegen .
ALDI heeft een selectie van hoogwaardige en betaalbare zalm. Koop Noorse Atlantische zalm, Coho zalm, gerookte zalm, Atlantische zalm en meer.
Het Nederlandse familiebedrijf Sea Fresh levert zijn heerlijke verse vis reeds jarenlang aan Lidl. De zalm wordt verantwoord gekweekt in de prachtige heldere fjorden van Noorwegen en draagt het ASC-keurmerk.
Zalm die door Seafood Watch als groen is beoordeeld, is het meest milieuvriendelijk . Wilde zalm met een groene beoordeling komt uit een gezonde populatie en de goed beheerde visserij heeft weinig tot geen impact op ander zeeleven en habitats.
Schadelijke stoffen
Over het algemeen hebben roofvissen de meeste last van vervuiling. Dat geldt vooral voor grote roofvissen, zoals haaien en zwaardvissen.
Fish Tales Sockeye gerookte wilde zalm bestellen | Albert Heijn.
Bovendien is de Sockeye zalm niet gekweekt. Dat betekent dat de zalm niet in gesloten systemen heeft geleefd, maar juist in alle vrijheid.
Het is zo lekker . Omdat de zalm natuurlijk gerookt is, heeft het een heerlijke smaak die niet aangekleed hoeft te worden. Het is makkelijk om er een maaltijd van te maken. Leg de zalmfilets op de helft van een bakplaat en voeg wat broccoli of asperges toe aan de andere kant.
Zalm is populair vanwege zijn smakelijke, roze vlees vol omega-3-vetzuren en is een veelzijdige vis die in het wild gevangen kan worden (in oceanen, meren en rivieren) of gekweekt. De meeste zalm die in Britse supermarkten te vinden is, is Atlantische zalm, die voornamelijk in Schotland wordt gekweekt, maar ook uit Noorwegen, Chili en de Faeröer-eilanden kan komen .
Om gekweekte zalm zijn roze kleur te geven, zijn additieven nodig om het van nature witte en grijze vlees in roze vlees te veranderen , maar de kleur is nog steeds lichter dan die van wilde zalm. Wilde zalm is meestal dieprood/oranje en omdat hij minder vet is, zijn de strepen vet minder zichtbaar of niet aanwezig.
Wilde zalm vind je in het ijzige noorden, maar waar koop je wilde zalm in Nederland? Simpel: bij Urker Vishandel Hakvoort. De wilde zalm wordt eerst duurzaam gevangen in Alaska (de bekende Sockeye zalm) of Noorwegen. Vervolgens kun je de wilde zalm bestellen en kakelvers afhalen vanuit heel Nederland.
Wilde zalm is schaarser en arbeidsintensiever om te vangen, wat 'm - je raadt het al - duurder maakt. Daarvoor krijg je wel een zalm die smaakvoller en voedzamer is. Je kan wilde zalm goed herkennen aan z'n kleur, die is een stuk roder dan kweekzalm, omdat wilde zalm in de oceaan schaaldiertjes eet.
Gekweekte zalm is doorgaans Atlantische zalm. Wildgevangen zalm is daarentegen doorgaans een van de vijf soorten Pacifische zalm: chinook (koning), sockeye, coho, roze en chum.
Wilde zalm is niet alleen minder vet, maar dus ook vleziger en steviger. Gekweekte zalm heeft veel minder kans gehad om spierbundels te trainen, wat vaak resulteert in een meer papperige, olieachtige structuur en afgetekende witte lijntjes tussen de lamellen van het vlees.
'Kortom: Ja, je kunt rauwe zalm eten als deze op de juiste manier is bewaard en bereid .