Is de steel van broccoli gezond?

Veel mensen snijden de broccoliroosjes van de stam en gooien de stam vervolgens weg. Zonde! De stronk is net zo smakelijk en zelfs voedzamer dan de roosjes. Schil de stam en snijd hem in kleine stukjes of dunne plakjes, zo gebruik je de hele broccoli in je gerecht en voorkom je onnodige voedselverspilling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op natuurenmilieu.nl

Kan je de steel van de broccoli eten?

Zoals we al zeiden: de stam van de broccoli is gewoon eetbaar. De volgende keer dat je soep maakt kun je de stronken gewoon aan de roosjes laten zitten en de stam in stukjes meekoken. Ze geven het geheel een romige smaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Waar zitten de meeste vitaminen in een broccoli?

De vitamines komen voor in de hele broccoli. Het is dus zonde als je alleen de roosjes van de broccoli eet en de stronk weggooit. Als je de stronk wat kleiner snijdt, kan je ervoor zorgen dat die net zo gaar wordt als de roosjes. De stronk is dan prima te eten en ook heel lekker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondeten.nl

Wat is 1 stronk broccoli?

Reacties. Een gemiddelde broccoli weegt zo'n 240 gram, na het verwijderen van de niet-eetbare delen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Hoe vaak mag je broccoli eten?

Tip. Reken ongeveer 350 gram broccoli per persoon voor 250 gram op je bord.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

How to clean, prep and cook broccoli stems

39 gerelateerde vragen gevonden

Welk deel van broccoli kun je eten?

De stronk is net zo smakelijk en zelfs voedzamer dan de roosjes. Schil de stam en snijd hem in kleine stukjes of dunne plakjes, zo gebruik je de hele broccoli in je gerecht en voorkom je onnodige voedselverspilling. Je kunt de stam ook verwerken tot een pesto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op natuurenmilieu.nl

Kun je broccoli ook rauw eten?

Broccoli is prima rauw te eten, je krijgt dan veel antioxidanten binnen, al kan het even wennen wat betreft de smaak en structuur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondeten.nl

Welke kruiden over de broccoli?

Maar welke kruiden en specerijen zijn goed te combineren met broccoli, hieronder een aantal voorbeelden van kruiden en specerijen die goed samen gaan met broccoli:
  • Dragon;
  • Salie;
  • Foelie;
  • Koriander;
  • Nootmuskaat;
  • Karwijzaad (kummel);
  • Kervel;
  • Komijnzaad;

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vanbeekumspecerijen.nl

Kan een konijn broccoli eten?

In principe mogen konijnen wel wat broccoli, maar let wel op. Broccoli kan voor gasvorming zorgen en dat is niet prettig voor een konijn. Geef het daarom met mate of voor de zekerheid niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenbescherming.nl

Hoe is broccoli het gezondst?

Broccoli bevat slechts 34 kcal per 100 gram. Het calciumgehalte in broccoli is vrij laag, maar het vitamine C-gehalte ligt hoger dan dat in sinaasappels, namelijk 89 mg per 100 gram tegenover 53 mg per 100 gram. Veel studies die het verband tussen broccoli en gezondheid onderzoeken bij mensen zijn observatiestudies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Wat is de gezondste groente?

Onze gezondste groente top 10
  1. Broccoli. Laten we maar meteen van start gaan met deze groene topper. ...
  2. Boerenkool. Een tweede groene groente is boerenkool, of kale. ...
  3. Rode bietjes. Rode biet heeft een lange kooktijd nodig, maar is supergezond. ...
  4. Alfalfa. ...
  5. Spruitjes. ...
  6. Wortels. ...
  7. Spinazie. ...
  8. Bloemkool.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fitchef.nl

Is broccoli goed voor je huid?

- Broccoli bevat veel vitamines, zoals Vitamine A, C en E. - Het is rijk aan antioxidanten, wat helpt bij het bestrijden van oxidatieve stress. - Het kalium, wat in broccoli zit, is een belangrijk mineraal voor de vochtbalans in je lichaam. - Broccoli heeft een beschermende werking voor de huid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vichy.nl

Kun je broccoli eten als het geel is?

Je kan een broccoli met gele plekken dus nog prima eten. Even goed schoonmaken en eventueel de gele knopjes eraf wassen en je kan lekker eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op barrymeijer.nl

Kan broccoli rauw in de vriezer?

Rauwe broccoli kun je daarnaast invriezen als je het voor een langere tijd wil bewaren. In de vriezer blijft de broccoli tot een jaar goed. Voordat je de rauwe broccoli invriest moet je 'm kort blancheren in water. Dit doe je door de broccoli in stronken te snijden en 2 minuten onder te dompelen in kokend water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Waarom wordt broccoli geel?

Een broccoli die al wat langer ligt, kan wat geel-bruine uiteindes krijgen. Je kunt de broccoli nog wel eten. Wil je snel en simpel zien of je broccoli wel echt vers is voordat er bruine plekjes ontstaan, kijk dan simpelweg aan de onderkant van de broccoli.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studiokook.nl

Wat is de smaak van broccoli?

Smaak. Broccoli is knapperig, fris en heeft een zachte koolsmaak. Broccoli is fijner van smaak dan bloemkool.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verseoogst.nl

Welke kruiden bij broccoli en paprika?

Zo worden ze nog intenser van smaak én lekker knapperig!
  • Alles over Laurierblad. Laurierblad Kruiden. Laurierblad heeft een zeer aromatische geur en een kruidige, bittere smaak. ...
  • Alles over Knoflookpoeder. Knoflook kruiden. ...
  • Alles over Italiaanse Kruiden. Italiaanse Kruidenmix.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op silvo.nl

Hoe moet je broccoli stomen?

Broccoli stomen: zo doe je dat

Snijd de stronk van de broccoli, haal het kontje eraf en snijd de steel in plakjes. Verdeel de kroon van de broccoli in roosjes. Vul een stoompan met een laagje water en plaats de stoommand in de pan. Breng het water aan de kook en stoom de broccoli in 5 tot 6 minuten beetgaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Waarom is broccoli zo n gezonde groente?

Allereerst omdat er weinig calorieën in zitten, slechts 29 kilocalorieën per 100 gram. En daarnaast bevat broccoli veel vezels, 4,1 gram per 100 gram. Ook is broccoli rijk aan vitamines en mineralen. Zo zit er vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsnet.nl

Waarom mag je bloemkool niet koken?

Bloemkool koken is erg gemakkelijk

eventueel ongedierte in de groente gaat daarbij dood. Het kleinsnijden in roosjes heeft ook gevolgen voor de kooktijd, die veel hoger is, als je de complete bloemkoolkop gaat koken. Na het wassen kun je deze groente koken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bloemkoolkoken.nl

Welke groente kun je beter niet rauw eten?

Groentesoorten met natuurlijke gifstoffen die je beter niet rauw eet, zijn:
  • aubergine.
  • champignons.
  • doperwten.
  • haricot verts.
  • paddenstoelen.
  • snijbonen.
  • sojabonen (ook edamame)
  • sperziebonen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsnet.nl

Wat doet broccoli met je lichaam?

De groente zou veel voordelen hebben. Broccoli is goed voor je hart, je ogen, het zou preventief tegen kanker helpen en houdt ook je cholesterol laag. Daarnaast helpt broccoli je darmbacteriën gezond te houden en zorgt de groente voor een goed immuunsysteem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Wat is asperge broccoli?

Aspergebroccoli lijkt op broccoli, maar dan met lange slanke stengels. De smaak is milder en zoeter, meer in de richting van asperges (vandaar de naam). Aspergebroccoli wordt vaak gepromoot als 'supergroente', omdat het veel vitamines bevat en een hoog gehalte aan glucosinolaten heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Waar komt de broccoli oorspronkelijk vandaan?

Broccolo betekent "de bloeiende top van een kool". De oorsprong van de broccoli is te vinden in Klein Azië (het huidige Turkije), waar de hele koolfamilie haar wortels heeft. Omdat de plant evengoed gedijt in mildere klimaatzones, wordt broccoli tegenwoordig op grote schaal verbouwd in Italië en Spanje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dewassendemaan.be

Populaire vragen

Volgende artikel  
Kan een kind zonder vlees?