Bij spoed bel je gratis 112, maar mensen die de politie nodig hebben op 0900-8844 moeten gewoon betalen. De SP vindt die extra kosten raar – en slecht voor de veiligheid.
Sommige telefoonnummers van de politie zijn gratis, voor sommige telefoonnummers brengt het telefoonbedrijf belkosten in rekening. Wat kost een gesprek via 0900-8844 en 144?
Bellen naar 0900-8844 kost dus extra geld. Boven de normale gesprekskosten komt een starttarief van 9,51 cent + 2,8 cent per minuut. Dit betekent dat een 0900-gespek gemiddeld 20 cent extra kost.
Bel dan 0900-8844! Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen. Zonodig wordt u snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau.
Bijvoorbeeld als u of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft. Bij brand. Of als u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld mishandeling of inbraak.
Het alarmnummer 06 - 11, waarmee mensen in een noodsituatie snel de politie, brandweer of ambulance kunnen bereiken wordt in de praktijk vaak misbruikt. Soms wordt een misbruikpercentage van 75 procent geregistreerd. Het percentage kinderen onder de misbruikers is hoog. Zij bellen vaak op de vrije woensdagmiddag.
Het Politie WhatsApp nummer is 06 – 12 20 70 06. Het is handig om dit nummer bij de contacten in uw telefoon op te nemen.
De centralist geeft de informatie door aan de agenten via de radio; De agenten houden de Meldkamer op de hoogte; Als op de locatie van de melding het werk erop zit, melden de agente zich via de portofoon weer af bij de Meldkamer. Zo weet de Meldkamer dat die agenten weer beschikbaar zijn voor een melding.
Je kunt de politie bellen op 0900-8844 wanneer je last hebt van gevaarlijk afval of geluidsoverlast.
Het noodnummer “112” is het enige noodnummer waarnaar je in heel Europa gratis kan bellen als je dringend hulp nodig hebt van de brandweer, een medisch team of de politie.
Een 0900-nummer is een informatienummer waarvoor vrijwel altijd kosten worden berekend. Het politienummer 0900-8844 kost 2,8 cent per minuut met een starttarief van 9,51 cent. Daarbovenop komen "uw gebruikelijke belkosten".
Je kan het nummer 112 bellen met een vaste of mobiele telefoon. Het Europese noodnummer is overal gratis.
De politie wil met het landelijk servicenummer 0900-8844 de dienstverlening aan de burger verbeteren. Als u dit nummer belt, krijgt u een politiemedewerker aan de lijn.
Meld verdachte situaties of terroristische activiteiten bij de politie via 0900-8844. Je kunt je melding ook doorgeven via het online meldformulier van de politie. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Bel bij spoedeisende zaken 112.
Denk aan een schietpartij, een ernstig ongeval of een gewapende overval. In geval van spoed moet de politie binnen 15 minuten ter plaatse zijn. Nu-meldingen zijn meldingen waarbij de politie direct nodig is, maar niemand is in levensgevaar.
Rijksoverheid: ministeries en uitvoerende diensten
Bij uitvoerende diensten voeren ambtenaren het beleid uit. Bijvoorbeeld politiemensen, militairen en inspecteurs.
Hoe hard de muziek mag, is geregeld in artikel 2.17 van het Activiteitenbesluit milieubeheer (tenzij voor uw onderneming speciale maatwerkvoorschriften gelden). Zo mag het geluidsniveau overdag tot 50 decibel – db(A), 's avonds 45 decibel, en in 's nachts 40 decibel zijn.
Het GAS-reglement (lokaal politiereglement) bepaalt dat er tussen 22u en 07u geen rumoer meer gemaakt mag worden, om de nachtrust van de buurtbewoners te respecteren. Ook onnodige geluidshinder overdag is niet toegestaan.
U moet zich houden aan de geluidsnormen. Zo mag u meestal alleen op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur geluid maken van 60 dB(A) of hoger. Dit mag een maximumaantal dagen. Hoeveel dagen dat zijn, hangt af van het aantal dB(A) geluid dat u maakt.
Als u 112 belt met uw mobiele telefoon, dan ziet de medewerker van de centrale meldkamer uw locatiegegevens en mobiele gegevens. Hierdoor kunnen de hulpdiensten sneller aanwezig zijn om hulp te verlenen.
Misbruik van 112 is strafbaar. Bij een onjuiste melding spoort de politie de beller op. De politie kan bij misbruik alle gegevens van het telefoongesprek opvragen bij de alarmcentrale.
Wie naar dit nummer belt, komt terecht bij de centrale van de hulpdiensten. Zij kunnen de politie, een medisch team of de brandweer ter plaatse sturen. 100 || Brandweer en ambulance: dit nummer bel je bij brand, bij een ernstig ongeval met gewonden en bij dringende hulp van medische aard.
In Nederland kan de officier van justitie voor het onderzoek van een ernstig misdrijf in bepaalde gevallen de politie de opdracht geven je telefoon af te tappen of ander elektronisch verkeer te onderscheppen, gedurende maximaal vier weken.
Grote hoeveelheid informatie. Nadat een smartphone (rechtmatig) is ontgrendeld heeft de politie in beginsel toegang tot alle informatie op het apparaat. De gemiddelde smartphone bevat informatie over locaties en bezigheden van een verdachte. Op die manier kan er een enorme hoeveelheid privégegevens worden uitgelezen.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.