De Afsluitdijk is in de nacht van vrijdag 10 juni 2022 van 22.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend tussen Den Oever en knooppunt Zurich afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en via de Flevopolder.
Bouwconsortium Levvel voert de werkzaamheden zo uit dat de Afsluitdijk in principe continu openblijft voor regulier autoverkeer. Alleen in incidentele gevallen kan het voor bepaalde werkzaamheden nodig zijn om de weg tijdelijk af te sluiten.
Van mei tot en met september 2022 verwacht Rijkswaterstaat meer hinder en vertragingen op de A7 Afsluitdijk. Weggebruikers worden geadviseerd hun reis goed voor te bereiden, de drukste momenten te vermijden en rekening te houden met langere reistijd.
Op de Afsluitdijk wordt gewerkt. Dit duurt tot 2023. Er is in deze hele periode steeds op een ander deel van de dijk één rijbaan afgesloten.
Tot wanneer is het fietspad dicht? De werkzaamheden aan de Afsluitdijk duren tot eind 2025. Het fietspad is daarom afgesloten. Nadat de werkzaamheden ten einde zijn, kunnen fietsers en wandelaars naast het bestaande fietspad ook gebruik maken van een nieuw fietspad aan de Waddenzeezijde.
Tijdens de afsluiting van het fietspad op de Afsluitdijk in verband met werkzaamheden aan de dijk, kunnen fietsers gratis gebruik maken van een bus. De bus rijdt tussen 08:00 en 19:00 en stopt op vier plekken.
Cornelis Lely (Amsterdam, 23 september 1854 – Den Haag, 22 januari 1929) was een Nederlandse ingenieur, waterbouwkundige, minister, gouverneur en politicus. Hij is de vader van de Zuiderzeewerken.
Halverwege de Afsluitdijk ligt de verzorgingsplaats Breezanddijk waar tevens een mogelijkheid is om te keren.
In de dijk bevinden zich ook schutsluizen: de Stevinsluizen bij Den Oever en de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand. De beroeps- en de recreatievaart gebruiken die om van en naar de Waddenzee te komen. Ze zijn erg belangrijk vanwege de bereikbaarheid van Noord-, Midden- en Oost-Nederland.
Op de website vanAnaarBeter.nl vindt u informatie over wegwerkzaamheden aan rijkswegen, verkeershinder en voordelige reisalternatieven.
Project Afsluitdijk startte in april 2019 met de werkzaamheden. Van eind 2018 tot en met 2025 zijn er (langdurige) periodes met hinder.
Verkeer Nederland A4
Rommel op de #A4 Den Haag ► Amsterdam, tussen Roelofarendsveen en Hoofddorp-Zuid 6 km. Er is 1 rijstrook open. +25 min. Ongeluk bij de Beneluxtunnel, de weg is daar weer vrij maar er staat nog file op de #A4 Den Haag ► Rotterdam, tussen Den Haag-Zuid en de Ketheltunnel 6 km +30 min.
Nachtafsluiting A7 tussen Den Oever en Zurich (beide richtingen) In verband met diverse werkzaamheden is de A7 tussen Den Oever en Zurich in beide richtingen gesloten.
De Afsluitdijk is afgekeurd en wordt 2 meter hoger. BAM, Van Oord en Rebel gaan 75.000 speciale X-blokken inzetten om de dijk te versterken. Infra-minister Cora van Nieuwenhuizen staat vandaag, 1 april stil bij het officiële begin van de bouw.
Verkeershinder A7 tussen knooppunt Zaandam en Purmerend-Zuid; 31 januari t/m 18 februari 2022. Rijkswaterstaat voert vanaf maandag 31 januari tot en met vrijdag 18 februari 2022 op de snelweg A7 in beide richtingen tussen knooppunt Zaandam en Purmerend-Zuid onderhoud uit aan de verkeerssignalering.
De Brug Afsluitdijk in Den Oever is al 10285 keer geopend voor gemiddeld 7 minuten.
De Houtribdijk is een 26 km lange dam midden in het IJsselmeergebied, tussen Lelystad en Enkhuizen. De dam vormt de scheiding tussen het IJsselmeer en Markermeer. Ook speelt de Houtribdijk een belangrijke rol in de waterhuishouding van het IJsselmeergebied.
De 32 kilometer lange dijk loopt dwars door zee en scheidt zo de vroegere Zuiderzee in het huidige zoete IJsselmeer en de zoute Waddenzee.
De Afsluitdijk is net zo bescheiden als bijzonder. Of je nu een liefhebber bent van weidse uitzichten over zee, rust, natuur en cultuurhistorie of van sportieve prestaties, watersport en gezelligheid: er is steeds meer te beleven op en rond dit beroemde watericoon aan de rand van Waddenzee Unesco Werelderfgoed.
DEN OEVER - Slecht nieuws voor automobilisten die over de Afsluitdijk moeten. Door een combinatie van vakantieverkeer, werkzaamheden en bruggen die open gaan, is er lange file ontstaan. Met name verkeer dat richting Friesland rijdt, is de klos.
Vroeger kon het bij storm flink spoken op de Zuiderzee. Honderden schepen vergingen met man en muis in het woeste water; dijken rond de zee braken regelmatig door. Maar in 1932 kwam er een dijk tussen de Waddenzee en de Zuiderzee: de Afsluitdijk. De Zuiderzee heette vanaf toen IJsselmeer.
De Afsluitdijk is meer dan dertig kilometer lang en loopt van Den Oever op het voormalige eiland Wieringen naar Kornwerderzand op het Friese vasteland.