Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten!
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
Bevat merci gluten? De meeste van onze producten voldoen aan de wettelijke normen en de normen van de Duitse Coeliakievereniging voor glutenvrije voeding (maximaal 20 mg gluten per kg voeding).
De pure varianten van Tony's Chocolonely zijn vaak melk- en glutenvrij. Naast deze pure variant had ik onlangs de puur/merengue/kersen smaak. Heelijk! Daarnaast is er ook nog pure chocolade met zeezout, deze staat absoluut op mijn wishlist.
Wist je dat oldskool Nutella ook gewoon glutenvrij is? Voor wie gestampte muisjes mist: deze muisjespasta is glutenvrij. En de kokospasta ook. Let op: ze kunnen wel sporen bevatten.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
Gelukkig zijn er veel glutenvrije dingen die u wel mag eten, zoals: vis, vlees, kip, eieren. aardappelen, groente en fruit.
Is er gluten of gerstemout in Lindt chocolade? Gluten is te vinden in verschillende premium chocoladeproducten die Lindt & Sprüngli produceert, hetzij als een graangewas ingrediënt of als gerst component.
Wat met lactose en chocolade? Als je intolerant bent aan lactose én chocoholic wort het iets moeilijker, want melkchocolade en witte chocolade bevatten melk en dus lactose. Maar, niet getreurd! Pure chocolade (met minstens 75% cacao) bevat geen lactose en is dus ideaal om cakes, koekjes en taarten mee te maken.
Pure chocola schijnt gezond te zijn. Dat komt door de antioxidanten in de cacao, de flavonoïden. Uit onderzoek blijkt dat de specifieke flavonoïden in cacao (flavanolen) een gunstig effect hebben op hart en bloedvaten en diabetes zouden kunnen voorkomen.
Het Kinder Surprise ei en de chocoladerepen zijn glutenvrij.
Glutenvrije en lactosevrije Nestlé Nesquik.
Een heerlijk stuk glutenvrije chocolade kan altijd. Mijn favoriet is die van Côte D'or, maar hieronder geef ik je nog meer tips! Vooral de l'original melk vind ik zoooo lekker! De chocolade van Ravelli is glutenvrij, heerlijk zien al die varianten eruit!
Gewone koffie is glutenvrij . Granenkoffie is niet glutenvrij. Ook in sommige oploskoffie kan gluten zitten. Verder is het goed om op te passen met koffie uit een automaat, bijvoorbeeld op het werk.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Glutenvrije chips Lays
De volgende soorten zijn daarvan glutenvrij: Naturel. Sticks naturel.
Glutenvrije pralines van Leonidas
De volgende pralines zijn volledig glutenvrij. Er zijn pralines die volledig glutenvrij zijn maar er zijn er ook die sporen van gluten kunnen bevatten. Deze laatste staan in de lijst ook onder niet glutenvrij. Bijvoorbeeld de manon kan sporen bevatten van gluten.
En bovendien vergeet Nutella volgens de klager te melden dat de hazelnootpasta ongeschikt is voor kinderen met een koemelk allergie of lactose intolerantie. Vast staat dat voor de productie van Nutella geen vloeibare melk wordt gebruikt, maar poedermelk (melk waarbij water uit de melk wordt genomen).
Lactosevrije chocolade is een mengsel van cacaopoeder dat is gemengd met cacaoboter en suiker. Het bevat in tegenstelling tot normale chocola maximaal 0,01 g lactose per 100 gram. De smaak van sommige lactosevrije chocolade kan iets afwijken van normale.
Snickers en Bounty zijn glutenvrij. Mars, Twix en Milkyway. niet. Heinz Sandwich Spread is glutenvrij.
Helaas kunnen er in de ijssoorten van de ijssalon, in verpakt ijs en softijs gluten zitten, omdat toegevoegd zijn ze aan veel basiscomponenten, waarvan het ijs gemaakt wordt.
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Er is vanuit de markt een stijgende vraag naar glutenvrij eten. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Onbewerkt(e) vis, peulvruchten, tofu, tempé, vlees, ei en ongezouten noten zijn van nature glutenvrij. Door bewerkingen zoals paneren en marineren en door gebruik van kruidenmengsels, kunnen deze producten wel gluten bevatten. Seitan (een vleesvervanger) is gemaakt van tarwe-eiwit en bevat dus gluten.
Patat is glutenvrij.
Sommige cafetaria's of restaurants bakken in hetzelfde frituurvet niet glutenvrije kroketten of bitterballen. Hierdoor kan er kruisbesmetting ontstaan door het paneermeel van de kroketten (bitterballen) of gepaneerde aardappelkroketjes.