Bruine mascara staat juist het mooist bij warme kleurtypes, namelijk de herfsttypes en lentetypes. Overigens geldt hetzelfde principe voor de kleur van je eyeliner en oogpotlood! En wat betreft het bijkleuren van je wenkbrauwen geeft het vrijwel altijd een natuurlijker resultaat om een bruintint te gebruiken.
Pas de kleur van uw mascara aan uw huidskleur en aan haar
de laatste regel voor het kiezen van de kleur van uw mascara is om deze aan te passen aan uw huidskleur en haarkleur. op deze manier zijn lichte teint mogelijk niet bereid te veel oogmake-up te ontvangen.
Grijze ogen
Gezegend met grijskleurige ogen? Dan kun jij je mysterieuze uitstraling kracht bij zetten met een fijne zilveren mascara.
Dat betekent dat rode kleuren je groene ogen extra zullen accentueren. Kleuren zoals paars, rood en verschillende tinten oranje complementeren jouw ogen. En kleuren als peach, bruin, koper en pruimkleuren passen ook mooi. Tip 2: Dezelfde rode, paarse en bronzen kleurregels werken ook voor eyeliner en mascara.
Optisch frisser
Aan het tijdschrift &C vertelt Leco van Zadelhoff dat blauwe mascara dé oplossing is voor die zo gehate vermoeide look en donkere kringen onder je ogen.
Zwarte mascara staat sowieso het mooist als je van nature (bijna) zwart haar hebt. Verder staat mascara goed bij vrijwel alle koele kleurtypes, namelijk de wintertypes en zomertypes. Bruine mascara staat juist het mooist bij warme kleurtypes, namelijk de herfsttypes en lentetypes.
Wees royaal met mascara
Als je bruine ogen hebt, zijn je wimpers ook donker van kleur. Zwarte mascara is daarom ideaal voor jou.
Kleuren die neigen naar paars, purper, bordeaux en rood, laten groene ogen mooi uitkomen en creëren een waar contrast zodat je ogen oplichten. Zet het licht dus maar op groen voor oogschaduw en kleurpaletten met warme roodachtige tonen, maar let wel op dat je niet overdrijft bij het aanbrengen!
Hazelkleurige ogen is een bijzondere oogkleur: soms lijkt het bruin, soms lichtbruin en soms schijnen hazel ogen een beetje goudkleurig op. Hazelogen zijn een variatie op bruine ogen en moeten niet verward worden met groen. Amberkleurige ogen hebben een gouden of gele kleur. Dit komt door het pigment lipochroom.
Kies eerder voor warme tinten zoals oranje, bruin, beige en alles wat daartussen zit, maar ook voor koele kleuren zoals roze, paars of koraal. Al deze kleurnuances laten je blauwe ogen spreken en perfectioneren het make-upresultaat.
Heb je echt een blekere huid, kies dan voor warm roze, perzik roze en magenta. verbleken de natuurlijke warmte uit de huid niet. Bij een donkere huidskleur staan felle, diepe en heldere kleuren mooi. Donker roze en fuchsia zijn een mooie combi.
Oogschaduw bruine ogen: groen, paars en roze
Met de kleuren groen, paars en roze laat u uw ogen stralen. Bij bruine ogen staan heel veel kleuren oogmake-up mooi, dus ook de bruine- en aardetinten. Bij deze kleuren staan de producten met een lichte gouden shimmer vaak het mooist.
Vergeet al te felle kleuren, vergeet metallic en andere glanzende oogschaduw. Felle kleuren steken te veel af bij een ouder wordende huid, metallic legt extra de aandacht op rimpeltjes en oneffenheden. Crème-achtige oogschaduw hoopt zich vaak na wat tijd op in de lijntjes van de ogen.
Met lichte kleuren lijken je ogen groter. Probeer daarom eens een lichte oogschaduw aan te brengen op het hele ooglid. Doe ook een beetje lichte oogschaduw of highlighter in je binnenste ooghoeken. Dit zorgt voor een vergrotend effect en laat je ogen stralen.
Mensen met groene ogen zijn vaak gedreven en erg gepassioneerd, maar zij zijn ook vaker jaloers. Hierdoor kunnen zij zich vaak vijandig of agressief opstellen. Ook worden mensen met groene ogen vaak omschreven als charmant en aantrekkelijk. Ook mensen met grijze ogen zijn vaak lastig om af te lezen.
Heb je bruine of groene ogen, dan kun je ze meer laten stralen door warme tinten als chocoladebruin. Houd er wel rekening mee dat de bruintint van je haren niet exact hetzelfde is als de kleur van je ogen (denk aan het contrasteren). Kies in plaats daarvan een bruine kleur die een paar tinten donkerder of lichter is.
De kleur van het oog kan in de loop der tijd veranderen. Veel blanke baby's hebben bij de geboorte blauwe ogen, die later kunnen veranderen in elke kleur. Na het derde levensjaar staat de oogkleur in principe vast. Maar oogkleurverandering komt heel frequent voor, namelijk door contact met zonlicht, net als de huid.
Bij bruine ogen staan bijna alle kleuren eyeliner. Met de kleuren koper, brons en champagne creëer je een zacht effect. Voor meer expressie kies je voor kleuren als koningsblauw, felroze, limoengroen of zalmroze.
Bruine ogen
Koel type (zomer/winter): Kies voor paars, lila, roze en blauw, hierbij kun je de look afmaken met een grijs oogpotlood. Door deze kleuren te kiezen lijkt jouw huid ook meteen stralender!
Bruine ogen: Als je bruine ogen hebt maakt het niet zoveel uit welke tint oogschaduw je kiest, want bij bruine ogen staan (bijna) alle kleuren. De kleuren bruin, brons, goud abrikoos en zalmkleur staan super.
Bruine ogen accentueren
Bruine warme ogen kun je versterken door het dragen van roestig rood, bordeaux en bruin. Kastanjebruin, kersenrood en rosebruin zijn mooie keuren wanneer je een koele bruinkleur hebt in je ogen. Als je bruin op de kleurencirkel zoekt, kijk naar in de oranje familie.
Blauw is namelijk de complementaire kleur van bruin (een afgeleide van oranje) en versterkt de bruine ogen. Gebruik deze kleuren bijvoorbeeld in een sjaal, ketting met kralen of en een blouse met een print. Een blauw oogpotlood is ook heel mooi bij bruine ogen.
Oogkleur zelf lichter maken
In principe is het onmogelijk om je eigen oogkleur een lichtere teint te geven. Je kunt je ogen niet verven zoals je dat wel met hoofdhaar kunt doen. Sterker nog, als je ogen gaat verven of bleken wordt je waarschijnlijk blind.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.