Zoals in heel Vlaanderen spreekt men ook Frans in Brugge.
Hier wordt Nederlands gesproken met een Vlaams dialect. Ook het lokale dialect, het Brugs, wordt volop gesproken in Brugge. Het is een stadsdialect gebaseerd op het West-Vlaams.
Brugge is vooral bekend als een historische stad met veel cultureel erfgoed. Het historisch centrum is goed geconserveerd, in het bijzonder het middeleeuws stratenpatroon en patrimonium.
Hoewel er in de Brugse regio al bewoning was in de Romeinse tijd, duikt de naam van de stad voor het eerst op in de 9de eeuw, wellicht een afleiding van het Oudgermaanse woord 'brugj' of aanlegsteiger. Brugge heeft dan ook een bijzondere band met de zee.
Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen en na Brussel en Antwerpen de grootste stad van het land.
Brugge is een oude en authentieke stad met smalle straatjes, grachten, bruggen en veel chocolade/wafel winkeltjes. Gent is een stad met ook veel mooie oude gebouwen, grachten maar met iets meer winkels en bekende winkelketens.
Brugge is een heel leuke stad die ontzettend veel culturele activiteiten te bieden heeft. Ik raad je wel aan om in het vroege voorjaar of in het late najaar te gaan. Nu was het prima te doen qua drukte, maar iets later in het jaar is het enorm toeristisch. Wel iets om rekening mee te houden dus!
De Saaihalle of Natiehuis van de Genovezen, is een bouwwerk in Brugge. Het dateert uit de 14e eeuw en is het oudste gebouw van Brugge waarvan de datum vermeld is op de gevel.
Waar Brugge ten onrechte minder om bekend staat is als winkelstad. Jammer, want Brugge is een uitstekende plaats om een dagje te gaan winkelen. Wie op tijd in Brugge is kan het winkelen zelfs perfect combineren met een bezoek aan een museum of een rondvaart op de grachten van Brugge.
De West-Vlaamse stad Brugge behoort tot de meest populaire en romantische stedentripbestemmingen van België. Al jarenlang komen er duizenden toeristen af op de historische binnenstad die sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
De taalgrens is de taalkundige grens tussen het Noordelijke Nederlandstalige gebied in het Vlaamse Gewest, het Zuidelijke Franstalige gebied in het Waalse gewest, het Zuidelijke Duitstalige gebied in het Waalse Gewest en het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Belgisch-Frans is de variant van het Frans die gesproken wordt in Wallonië en in Brussel. De term dient niet verward te worden met Waals en Picardisch, twee met het Frans verwante Romaanse streektalen. Het Belgisch-Frans is een regionaal gekleurde variant van het Frans en wordt in alle officiële situaties gebruikt.
Het Gents is het stadsdialect gesproken in de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent en in bredere zin ook in haar onmiddellijke omgeving. Het behoort tot de Oost-Vlaamse dialecten maar wijkt van het overige Oost-Vlaams sterk af, waardoor Gent een taaleiland vormt.
Brugge is niet zo groot, maar heeft heel wat leuke bezienswaardigheden en monumenten. Er zijn heel wat leuke stadswandelingen die je kan doen. Wil je de volledige stad verkennen? Reken dan toch 2 volle dagen in de stad zelf.
Brugge is dé place to be voor elke shopaholic. In deze prachtige historische stad vind je naast heel wat erfgoed ook een brede waaier aan winkels. Van grote winkelketens tot gezellige familiezaken of hippe vintage plekjes: er is voor elk wat wils.
Een fles bier van een bekend merk: 2.40 EUR.
Gent. De Graslei in Gent. Met stip op één, want Gent is voor ons simpelweg de mooiste en leukste stad in België. Het oude centrum alleen al, met die Harry Potter-achtige huisjes, hobbelige straatjes en kronkelende rivieren, is een lust voor het oog.
Brugge staat gekend voor zijn schoonheid en telt enkele van de mooiste historische bezienswaardigheden van Vlaanderen. Vroeger een rijke en welvarende Hanzestad, vandaag UNESCO Werelderfgoedstad en internationaal bekend als het Venetië van het Noorden.