Betadine zalf wordt gebruikt voor het voorkomen en behandelen van infecties bij het verzorgen van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. Tip: we hebben ook Betadine jodium in ons assortiment. Daarnaast verkopen we voor het behandelen van ontstekingen ook trekzalf.
Wat is Betadine zalf en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Dit middel is een ontsmettend en desinfecterend middel dat de werkzame stof povidon jodium bevat. Dit middel wordt gebruikt voor het behandelen en voorkomen van infecties van de beschadigde huid en bij brandwonden.
Bij langdurige toepassing op grote oppervlakken kan jodium namelijk in de bloedsomloop van het ongeboren kind terechtkomen. Hierdoor kan de schildklierfunctie van het kind beïnvloed worden. Gebruik geen Betadine op grote huidoppervlakken bij een door een arts vastgestelde, overmatige werking van de schildklier.
Betadine Scrub is een desinfectans (ziektekiemdodend middel) waarvan het actieve bestanddeel, povidonjood, een snelle en lang aanhoudende micro-organismedodende (doden van uitsluitend microscopisch waarneembare organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen) werking heeft.
Deze vetvrije zalf vormt een ademende, poreuze korst op de wond. Hierdoor is Betadine Zalf geschikt voor het desinfecteren van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. De zalf blijft goed aan de wond plakken, waardoor het lang blijft zitten.
“De behandeling van wonden is niet anders bij kinderen. Wel moet je opletten met de producten die je kiest. Iso-Betadine bijvoorbeeld gebruik je beter niet te veel bij kinderen jonger dan 36 maanden. In dat ontsmettingsmiddel zit jodium en dat kan bij overmatig gebruik tot problemen met de schildklier leiden.
Om een wond te ontsmetten raden wij Betadine jodium aan.
Betadine zalf wordt gebruikt voor het voorkomen en behandelen van infecties bij het verzorgen van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. Tip: we hebben ook Betadine jodium in ons assortiment. Daarnaast verkopen we voor het behandelen van ontstekingen ook trekzalf.
Betadine jodium is een ontsmettingsmiddel dat gebruikt wordt voor wondverzorging en heeft een langdurig bacteriedodende werking.
Wanneer de infectie terugkeert nadat de behandeling met Betadine oplossing is gestopt, dan kan de behandeling opnieuw worden gestart. Bij ernstig ontstoken of vochtige wonden elke 4-6 uren aanbrengen om zo de beste werking te behouden. Wanneer de bruine kleur zwakker wordt, moet de oplossing opnieuw worden aangebracht.
Wanneer alles goed schoon en beschermd is, kun je af en toe de ontstoken wond verzorgen met een verzorgende zalf, zoals de Hansaplast Wondhelende zalf. Deze zalf bevordert het natuurlijke genezingsproces.
Breng Betadine Oplossing direct vanuit het flesje of door middel van een watje of steriel gaasje aan op de wond en de huid eromheen. Behandel de wond 1 tot 2 keer per dag zolang deze nog open is.
Metalline gaas of metalline verband is een sterk vochtopnemend materiaal met een aluminium laagje. Het is geschikt voor brandwonden en schaafwonden omdat het door de aluminium laag niet aan de wond plakt. Het aluminium laagje van het metaline-gaas komt dus tegen de wond.
Isobetadine maakt geen vlekken. Wanneer u Isobetadine op de huid heeft aangebracht, kan u de bruine kleur ervan geleidelijk verwijderen met water. Het is geen blijvende plek.
Door het inzepen van vuile wonden doodt iso-Betadine® Germicide Zeep 7,5% - 125 ml microben (bacteriën, virussen, schimmels) en kan zo infecties voorkomen. De wonde bij voorkeur met een zeep reinigen (bv.iso-Betadine® Germicide Zeep 7,5%).Goed naspoelen.
Koel de brandwonde af door er gedurende 20 minuten water op kamertemperatuur over te laten stromen (geen ijskoud water). Ontsmet met iso-Betadine® Gel 10%. Dek de wonde af. Het is belangrijk gevaccineerd te zijn tegen tetanus.
Hoe kun je een wond schoonmaken? Het beste is om jouw wond voorzichtig schoon te spoelen met lauw, steriel water. Daarna kun je de wond verder reinigen met bijvoorbeeld de. Dep je wond droog met een schone, niet-pluizende doek.
Antibacterieel- of antischimmelmiddel: bij een infectie van een bacterie of schimmel kan een desinfecterend middel gebruikt worden (fusidinezuur, chloorhexidine of Betadine jodium).
Maak kleine wonden schoon met koud stromend water en milde zeep. Spoel de wond tenminste vijf minuten om vuil en bacteriën te verwijderen. Diepe, grote of hevig bloedende wonden moeten door een arts behandeld worden.
Gebruik het medicijn NIET op open wonden, brand-, snij- of schaafwonden, op vochtig eczeem of in de buurt van de ogen. De irritatie vermindert meestal gedurende de behandeling. Overleg met uw arts als uw huid door het ichthammol-preparaat geïrriteerde raakt.
Meestal wordt eerst een antibioticum voor plaatselijk gebruik voorgeschreven, bijvoorbeeld in een crème of lotion. Wanneer dit onvoldoende helpt of het gaat om een ernstige huidinfectie wordt een antibioticum om in te nemen voorgeschreven. Voorbeelden zijn feneticilline, fenoxymethylpenicilline en flucloxacilline.
Fusidinezuur is een antibioticum. Het werkt tegen infecties met bepaalde bacteriën, vooral tegen de stafylokok-bacterie. Artsen schrijven het voor bij huidinfecties, zoals krentenbaard, ontstoken eczeem en eikelontsteking.
Een wond ontsmetten doe je als eerste met water. Vervolgens is het slim om een desinfectiemiddel te gebruiken zoals Betadine, dit is een jodiumoplossing die niet prikt.
Ga in de eerste dagen na het ontstaan van de wond naar uw huisarts: als er een of meer tekenen van infectie ontstaan: er komt troebel geelwit vocht (pus) uit de wond. de wondranden worden roder, dikker of warmer of doen meer pijn.