Je kunt in de hele Europese Unie de bundels gebruiken van je abonnement bij mij. Ook in een paar andere landen zijn mijn bundels gewoon te gebruiken.Zoals in Groot-Brittannië, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.
Sinds de Brexit in 2020 hoort het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de EU. De regels voor roam-like-at-home gelden ook hier niet meer. Bij de meeste providers is je bundel ook in het Verenigd Koninkrijk geldig. Het kan geen kwaad om dat voor je vertrek even te checken.
Goed nieuws, zelfs na de Brexit verandert er niets aan de roamingtarieven in het Verenigd Koninkrijk. Je kan er dus vrijuit surfen, bellen en sms'en (binnen de grenzen van je vaste abonnement natuurlijk).
Jouw bundel is geldig binnen de gehele Europese Economische Ruimte (EER) – dat zijn alle landen van de EU maar ook Noorwegen, IJsland en Kroatie. Ook in die landen kan je gebruik maken van je mobiele telefoon tegen dezelfde voorwaarden als in Nederland.
Je blijft in de EU-zone
Je kunt je abonnement gewoon gebruiken zoals je gewend bent. Zonder extra kosten.
Ja!Roam Like at Home blijft van toepassing in het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent dus dat je je simkaart er kunt gebruiken alsof je nog in België bent, zonder meerkost.
U kunt overal in de Europese Unie (EU) bellen, internetten en sms'en zonder extra kosten. Dit wordt ook wel 'roam like at home' genoemd. U betaalt ook niets meer voor de telefoontjes die u ontvangt, net als thuis.
Sinds 31 januari 2020 is Groot-Brittannië geen lid meer van de Europese Unie. Wees gerust: ook in de landen van het Verenigd Koninkrijk kan je je Nederlandse internetbundels gebruiken.
Heb je nog een Internet onbeperkt '08 in je abonnement? Deze is in Nederland onbeperkt en binnen de EU beperkt tot 26 GB per kalendermaand. Daarbuiten betaal je voor iedere extra MB € 0,00363. In Zwitserland gebruik je ook je internetbundel maar betaal je een toeslag van € 0,06 per MB.
Waarschijnlijk weet je het wel, sinds juni 2017 kun je de Nederlandse bundels ook in de Europese Unie gebruiken, zonder extra kosten.
Aangezien het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten, geldt de regeling voor roaming tegen thuistarief niet als u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Hoewel sommige providers ervoor hebben gekozen roaming tegen thuistarief ook toe te passen in het Verenigd Koninkrijk, is dit geen verplichting.
Het verschil tussen roaming en internationaal bellen
Voor roaming binnen de landen van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en enkele extra gebieden betaalt u geen extra kosten. U kan binnen deze landen bellen of gebeld worden, sms'en en surfen aan hetzelfde tarief als wanneer u in België bent.
Vanaf de inwerkingtreding van de brexit, namelijk 1 januari 2021, zullen de Europese roamingregels niet meer van toepassing op het Verenigd Koninkrijk.
Binnen de EU-landen en het Verenigd Koninkrijk
Ben je op zakenreis of vakantie in de EU-landen of het Verenigd Koninkrijk? Met KPN EEN MKB Mobiel is jouw bundel geldig in alle EU-landen. Internet, bel en sms dus gerust zoals je dat gewend bent, zonder extra kosten.
Roaming in het Verenigd Koninkrijk: aan
Na de Brexit zijn veel dingen ineens anders, maar internetten in Londen kan nog gewoon binnen je bundel. Net als IJsland en Zwitserland hebben de providers onderling afspraken gemaakt om geen kosten te rekenen als een gebruiker op het netwerk van de ander zit.
Ben is een Nederlandse telecomaanbieder. Het bedrijf is onderdeel van Odido, het voormalige T-Mobile Nederland. De aandelen van Ben werden op 30 september 2002 door T-Mobile International overgenomen waarmee het volledig eigenaar werd van het netwerk. Op 25 februari 2003 werd de naam Ben omgedoopt naar T-Mobile.
Uit onderzoek van de Consumentenbond in het voorjaar van 2022 blijkt dat ik de Beste mobiele provider uit de Test ben. Ik ben als Beste uit de Test gekomen en ben hiermee de beste keuze om een telefoonabonnement bij af te sluiten.
U kunt mobiele data in- of uitschakelen om te voorkomen dat apps en voorzieningen via het mobiele netwerk verbinding maken met het internet. Als mobiele data is ingeschakeld, gebruiken apps en voorzieningen uw mobiele verbinding als wifi niet beschikbaar is.
Over het algemeen is wonen in Engeland iets duurder dan in Nederland. In grote steden is alles natuurlijk ook een stuk duurder dan in een dorpje op het platteland. Een groot deel van je salaris ben je dus al kwijt aan je vaste lasten.
Zolang u thuis meer tijd doorbrengt dan in het buitenland, of zolang u uw mobiele telefoon meer thuis gebruikt dan in het buitenland, wordt dit gezien als roaming. U betaalt voor uw gesprekken, sms'jes en dataverbruik in de EU evenveel als in eigen land. Dit wordt gezien als een “redelijk gebruik” van roamingdiensten.
Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Vervolgens: Als je apparaat een enkele simkaart of e-sim heeft, schakel je 'Mobiele data' in en tik je op 'Opties mobiele data'. Schakel vervolgens 'Dataroaming' en andere door je aanbieder aanbevolen instellingen in.