Bijna de helft van al het verpakte water is gewoon gefilterd grondwater, en dus exact hetzelfde als leidingwater. Sourcy en Bar Le Duc komen gewoon uit de buurt van Utrecht (Bunnik/Utrechtse Heuvelrug). Hetzelfde water dat uit de kraan in de buurt stroomt, maar dan 1000 keer zo goedkoop.
Of toch niet? De Keuringsdienst van Waarde ontdekte dat het bronwater van Bar-Le-Duc, samen met Spa èèn van de best verkochte verpakte waters in Nederland, uit dezelfde grondlaag komt als het water wat in Utrecht gewoon uit de kraan komt, technisch gezien is het dus gewoon hetzelfde water.
Het verschil tussen beide is dat natuurlijk mineraalwater bij de bron wordt afgevuld (direct gebotteld) en bronwater niet. Bronwater mag nog vervoerd worden naar de bottelarij. Bar-le-Duc wordt bij de bron afgevuld en is dus een mineraalwater.
Bar-le-Duc is natriumarm mineraalwater. Dit betekent dat het door iedereen gedronken kan worden, zelfs bij een zoutarm dieet. Mineraalwater is ook geschikt voor de bereiding van babyvoeding.
Het Nederlandse kraanwater behoort tot de beste ter wereld. Je kunt jezelf dus een hoop geld besparen door kraanwater te drinken. Voor 1 euro kun je het hele jaar water drinken, als je uitgaat van 1,5 liter per persoon per dag. Met flessenwater ben je 150 tot 500 keer duurder uit.
Als u water 3 minuten kookt, gaan alle bacteriën dood. Na het koken kunt u het water veilig drinken. Een kookadvies geldt meestal 3 tot 4 dagen. Soms krijgt u een kookadvies zonder dat uw drinkwater vervuild is.
Bijna de helft van al het verpakte water is gewoon gefilterd grondwater, en dus exact hetzelfde als leidingwater. Sourcy en Bar Le Duc komen gewoon uit de buurt van Utrecht (Bunnik/Utrechtse Heuvelrug). Hetzelfde water dat uit de kraan in de buurt stroomt, maar dan 1000 keer zo goedkoop.
Bar-le-Duc bestaat uit natuurlijk mineraalwater dat direct van de bron afkomt. Het wordt géén bronwater genoemd omdat bronwater eerst vervoerd wordt voordat het in flessen wordt gestopt. Bij mineraalwater wordt het water echter direct bij de bron in flessen opgeslagen. Dit proces wordt ook wel 'bottelen' genoemd.
In een flesje water zitten geen bacteriën en schimmels
En schimmels en bacteriën zitten er ook niet in, zolang de dop dicht blijft. Daarom bederft water niet. Je kunt het, ook na de datum op de fles, gewoon drinken.
Natuurlijk mineraalwater.
Dit is water dat rechtstreeks van onze aarde komt en is niet vervuild door de maatschappij. Kortom, dit water beschikt over de zuiverste mineralen en vitaminen die ons lichaam nodig heeft. Het wordt niet meer behandeld en gaat rechtstreeks de fles in.
Koken is de gemakkelijkste en veiligste methode. Voor alle verontreinigingen - behalve chemische - is goed doorkoken van het water afdoende. Het koken van water doodt alle microorganismen (virussen, bacteriën en parasieten) die maagdarm-infecties kunnen veroorzaken. Laat het water minimaal 5 minuten koken.
Drinkwater in Nederland moet voldoen aan heel strenge eisen, en is van uitstekende kwaliteit. Het is schoon, veilig en goedkoop. Het kraanwater thuis nog eens extra filteren is nergens voor nodig. Bovendien loop je het risico dat het filter vuil wordt, waardoor het water in plaats van schoner juist viezer wordt.
Beste optie: bronwater
Natuurlijk bronwater, dus water rechtstreeks uit de natuur, wordt al honderden jaren door moeder aarde voor je gefilterd. Dit water is niet verontreinigd door onze maatschappij en bevat nog alle mineralen en vitaminen waar onze celletjes blij van worden.
Mineraalwater en kraanwater zijn even gezond
“Water bevat geen calorieën en tast je tanden niet aan. Maar het beeld dat mineraal- of bronwater gezonder is dan kraanwater is niet juist. Dat idee bestaat wellicht vanwege de mineralen, die soms in grotere hoeveelheden aanwezig zijn dan in kraanwater.
Zwitserland biedt het beste kraantjeswater aan ter wereld. Het evenaart zelfs de kwaliteit van flessen mineraalwater, alleen is het bijna vijfhonderd keer goedkoper. De Noren hebben een speciaal systeem ontwikkeld om grondwater optimaal te beschermen.
Bar Le Duc Mineraalwater 200 cl | €0.79 | DirckIII.
Spa verwerkt water uit verschillende bronnen: De Koninginnebron levert Spa Reine (Spa blauw), koolzuurvrij water. De Barisartbron zorgt voor Spa Barisart of Spa Intense (Spa rood); koolzuur wordt hieraan toegevoegd, waarmee het sodawater wordt.
Bar-le-Duc kan verwijzen naar: Bar-le-Duc (plaats), de hoofdplaats van het Franse departement Meuse Station Bar-le-Duc, station in de gemeente Bar-le-Duc kanton Bar-le-Duc, een voormalig kanton van h [..] Betekenis van Bar-le-Duc toevoegen.
Spa blauw is aan te merken als gezond water zonder afvalstoffen en weinig elektrolyten, maar ook een waterzuiveringssysteem kan hierbij helpen. Een waterzuiveringssysteem filtert de schadelijke stoffen en verminderd de hoeveelheid elektrolyten.
SPA® wordt natuurlijk gefilterd door de rotsen in de Ardennen en komt niet in contact met kunstmatige stoffen en bewaarmiddelen. Daarnaast is SPA® ook 100% klimaatneutraal. En stap voor stap verlagen we onze CO2-uitstoot, waardoor we alsmaar minder moeten compenseren.
De ph waarde Spa Blauw is 6.0, de ph waarde Chaudfontaine is 7.0, de ph waarde Evian is 7.2, de ph waarde Sourcy is 7.5 en de ph waarde Bar Le-Duc is 7.6.
Chloor in kraanwater is nefast voor je darmflora.
Daarnaast heeft Chloor een langdurige werking (ook in je darmen). Daarbij komt dat chloor in leidingwater kan reageren met andere stoffen waardoor er heel schadelijk nevenproducten gevormd kunnen worden in de leidingwater dat je drinkt.
Gewoon kraanwater bevat een enorme hoeveelheid stoffen en organismen, zoals bacteriën. Hoewel veel bacteriën in kraanwater onschadelijk zijn voor gezonde mensen, kan kraanwater besmet zijn met bacteriën die gezondheidsrisico's inhouden. Het inslikken van die bacteriën kan leiden tot levensbedreigende situaties.
De enige manier waarop de samenstelling van gekookt water verandert, is dat exact dezelfde opgeloste stoffen (mineralen) nu in een kleiner volume zitten, maar dit gebeurt ook al na één maal koken. Iedereen kan dus met een gerust hart een kopje thee zetten met water dat al één of meerdere keren heeft gekookt.”