Hoewel ze niet giftig zijn voor je hond, zijn bananenschillen moeilijk te verteren en kunnen ze je hond ziek maken of darmverstopping veroorzaken. Gooi bananenschillen dus weg op een plaats waar je hond er niet bij kan.
Mag een hond banaan? Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Geef dus nooit te veel, maar gebruik een stukje banaan bijvoorbeeld als traktatie of als beloning bij goed gedrag in plaats van een koekje. Een goede maximumhoeveelheid om aan te houden is ongeveer 10 gram per kilo lichaamsgewicht.
Jawel, dat lees je goed, de schil van je bananen is prima te eten. Bovendien zitten bananenschillen vol met vitamine B6, B12, antioxidanten, koolhydraten en vezels. Laat je bananenschillen even tien minuten koken en voeg ze daarna toe aan je smoothie… Dat is lekker én gezond!
Hoeveel bananen mag een hond eten? Geef een grote hond (+30 kg) niet meer dan een halve banaan per dag, een middelgrote (5-30 kg) maximaal een kwartje en hou het bij kleine honden (-5 kg) op een drietal schijfjes per dag.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Hoeveel pindakaas mag mijn hond? Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven.
Bananen zijn, net als alle andere fruitsoorten, een gezonde keuze. Elke dag een banaan eten kan geen kwaad, maar ons advies is wel om een regenboog aan verschillende fruitsoorten (en groentesoorten!) te eten. Elk stuk fruit bevat namelijk zijn eigen mix aan voedingsstoffen.
Een bananenschil is een natuurlijke meststof. Leg de schillen op de aarde, dicht bij de wortels van planten of leg ze in het water bij waterplanten. Een leuke bijkomstigheid: bananenschil in de tuin trekt vlinders aan. Zij kunnen de zoete fruitgeur niet weerstaan.
De natuur doet nog veel langer over het verwerken van een bananenschil. Dat komt omdat er in een bananenschil relatief veel cellulose zit. Cellulose is lastig afbreekbaar voor de micro-organismes in de natuur, waardoor een bananenschil tot wel 2 jaar kan overleven in de natuur.
Komkommers kunnen een veilige en voedzame snack zijn voor honden. Komkommers, rijk aan vezels en antioxidanten, zijn een bron van vitamine C en K en van mineralen en elektrolyten, zoals magnesium en kalium.
Maar let op: houd het bij kleine porties (één of twee blokjes/plakjes).Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Een hond kan brood dus wel een beetje verteren.En op zich zijn de vezels goed voor de spijsvertering.Maar verder is brood niet goed voor hond: de hond neemt geen voedingsstoffen uit brood op. Het is alleen een 'vulmiddel' en wordt eigenlijk meteen weer uitgepoept (ook door de vezels).
Wortel. Wortelen bevatten weinig calorieën en zitten vol vitamines, kalium en vezels. Ze, zorgen voor een stralende vacht en bevorderen de spijsvertering. Bovendien zijn veel honden dol op de smaak van wortel, wat het een van de populairste groentesnacks voor honden maakt.
Vogels vinden rijpe bananenschillen erg lekker. Wanneer je ze buiten neerlegt komen ze er zeker op af. Het enige nadeel: ook bijen en wespen zijn dol op de schillen van een banaan.
Dankzij de grote hoeveelheid kalium en fosfor, is bananenschil een wondermiddel voor planten. Laat de schillen 2 dagen weken in water, voeg daarna 1 deel van het geïnfuseerd water toe aan 4 delen kraanwater en geef aan je planten als natuurlijke meststof. Herhaal dit ongeveer één keer per maand.
Ook een bananenschil blijft nog aardig lang circuleren in de natuur. Doordat de schil het taaie cellulose bevat, bedraagt de afbraaktijd 1 jaar. Een ander product waarvan je niet verwacht dat het zo lang duurt, is een papieren zakdoek. Deze zal bijvoorbeeld al snel een maand rondzwerven, voordat hij is afgebroken.
13. Bananen en appels zijn de meest gegeten fruitsoorten in Nederland, maar vergeleken met appels bevatten bananen 4x zoveel proteïnen, 2x zoveel koolhydraten, 3x zoveel fosfor en 5x zoveel vitamine A en ijzer.
Kun je de slaap niet vatten? Ga dan naar de keuken en eet een banaan. Dit fruit bevat stofjes die je lichaam helpen om te slapen, zoals kalium en magnesium. Ook zitten bananen boordevol met tryptofaan, een aminozuur dat de aanmaak van slaaphormoon melatonine en stimuleert.
net als andere basisproducten zoals rode paprika (41) en broccoli (34). Maar als het om fruit gaat, is de gezondste… de tomaat. Ja, botanisch gezien worden tomaten als fruit beschouwd. Ze scoren een 20 op de schaal van de CDC, net onder wortelen en vlak boven citroenen.
Net zoals met gewone yoghurt kan je af en toe een schepje Griekse yoghurt aan je hond geven. Let wel op het vetgehalte. Aan Griekse yoghurt wordt soms room toegevoegd om de yoghurt nog wat steviger te maken. Dan ligt het vetgehalte al snel te hoog.
Honing. Rauwe, onbewerkte honing is gezonder dan geraffineerde suiker want het bevat vitaminen en mineralen. Deze zijn goed voor de algemene gezondheid en weerstand van je hond. Bovendien verzacht het de keel, waardoor sommige baasjes het gebruiken tegen keelpijn bij kennelhoest.
Gezonde groenten
Broccoli, erwten, bonen, komkommer, selderij, spinazie, spruitjes en wortels zijn allemaal groentes die je hond zonder problemen kan eten. Het beste kun je groenten als lekker tussendoortje geven aan je hond. Let wel altijd op dat je dit met mate doet.