Avocado's bevatten relatief veel kalium, wat een gunstig effect heeft op de bloeddruk. Dat de consumptie van avocado's de bloeddruk verlaagt, is echter nooit aangetoond.
Avocado's bevatten veel kalium en weinig zout. Hierdoor staan ze bekend om hun vermogen om de bloeddruk te verlagen en te beschermen tegen hartaanvallen en beroertes. Avocado's worden ook aanbevolen door het DASH-dieet. In dit bericht presenteren we je verschillende heerlijke recepten met veel avocado.
Ze bevatten namelijk veel calorieën (gemiddeld zo'n 250 per stuk) en hebben een hoog vetgehalte (tot zelfs 21 gram!). Die vetten zijn gezond, maar het blijft nog steeds vet. Daarom eet je volgens diëtisten beter niet meer dan een halve avocado per dag.
AVOCADO'S ZIJN SUPERGEZOND
Zo bevatten avocado's meer kalium dan bananen, namelijk zo'n 14% van de ADH. Bananen, die ook vol met het mineraal zitten, bevatten 10% van de ADH. Potassium (kalium) is belangrijk voor een gezonde normale bloeddruk. En dát is weer zinvol omdat het de kans op een hartaanval reduceert.
"Van het innemen van veel zout stijgt de bloeddruk. Bij een hoge bloeddruk minder zout eten kan het bewezen laten zakken", vertelt Versmissen. "Tot slot weten we dat kalium, een ander zout, juist gunstig is. Dit zit veel in groenten en fruit.
Vermijd transvetten en bewerkte vetten.
Deze vetten kunnen de bloeddruk verhogen en het risico op hartaandoeningen vergroten. Beperk het eten van voedingsmiddelen zoals gefrituurd voedsel, gebak, koekjes en fastfood. Kies in plaats daarvan voor gezonde en onbewerkte vetten, zoals olijfolie, noten, vette vis en avocado.
Dieet gerelateerde factoren die de bloeddruk verhogen zijn: de inname van zout, drop, zoethout, alcohol en drugs. Leefstijl, in de vorm van stress, weinig bewegen en overgewicht, kan ook leiden tot een verhoogde bloeddruk. Probeer deze factoren aan te pakken voordat u met medicatie begint.
Zowel bananen als avocado's zijn rijk aan kalium, wat vasculaire verkalking vermindert - een veelvoorkomende complicatie bij zowel hart- als nierziekten. Bananen zijn op meerdere manieren goed voor de gezondheid , terwijl avocado's een geweldige keuze zijn voor mensen die op dieet zijn.
Vet in avocado
Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.
Top 5 gezondste fruitsoorten:
Avocado: Rijk aan goede vetten en bevordert je weerstand en stofwisseling. Kiwi: Een vitamine C-bom die bijdraagt aan een stralende huid en gewichtsverlies ondersteunt. Blauwe Bessen: Boordevol antioxidanten die spierweefselherstel versnellen.
De gezonde darmbacteriën worden door avocado gestimuleerd om vezels af te breken en de hoeveelheid ongezond zuur af te laten nemen. Daardoor hebben zij een betere vertering en dus minder darmklachten. Ook zou dagelijks avocado eten ervoor zorgen dat je minder ongezonde vetten opneemt in je darmen.
Bovendien is de avocado ook nog eens rijk aan vezels, zo'n 9 g per vrucht. De avocado bevat ook relatief weinig koolhydraten, zo'n 3 g per vrucht en is daarmee toegestaan in een koolhydraatarme voeding. Wij adviseren om dan maximaal 1 avocado per week te eten.
HALVE AVOCADO BEWAREN
Vul een LocknLock bakje met een laagje water.Leg de snijkant (de kant met de pit) naar beneden in het water.Sluit het bakje met de deksel en zet het in de koelkast. Voor gebruik kun je de avocado even droogdeppen, en hij zal nog steeds heerlijk vers smaken!
Avocado's bevatten relatief veel kalium, wat een gunstig effect heeft op de bloeddruk. Dat de consumptie van avocado's de bloeddruk verlaagt, is echter nooit aangetoond.
Een hardgekookt ei levert 9% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine B12. Verder bevat het 6,3 g eiwitten, 22 mcg foliumzuur en 1,2 mg ijzer. Ook zit er ongeveer 87 g water in rauw eiwit. Daarom is het opnemen van eieren in uw dieet ideaal om bloedarmoede te voorkomen, wat leidt tot een lage bloeddruk .
De avocado zit boordevol onverzadigde vetzuren en antioxidanten. Het vermogen van de avocado om de kans op ontstekingen te verminderen, staat vast in de wetenschappelijke wereld. De term ontstekingsremmend is dan ook bij uitstek de passende omschrijving voor de avocado.
Avocado stimuleert de productie van glutathion, een krachtige antioxidant die de lever helpt bij het ontgiften van schadelijke stoffen. Walnoten bevatten arginine, dat helpt bij het ontgiften van ammoniak uit de lever. Daarnaast bevatten walnoten omega-3 vetzuren (ALA), die ontstekingsremmend werken.
AVOCADO. Het is niet voor niets een ingrediënt in de beste vochtinbrengende gezichtsmaskers! Avocado's zijn een ongelooflijke bron van “goede vetten” zoals Omega-9's. Deze vetzuren herstellen en regenereren huidcellen, helpen om water vast te houden en de productie van collageen te verhogen.
Halveer de avocado met een mes en draai de twee helften in tegengestelde richting. Verwijder de pit met een lepel. Doe dit niet met een mes om verwonding te voorkomen. Snijd vervolgens het vruchtvlees kruislings in en duw het uit de schil.
Hoewel bananen veel suiker bevatten, is de suiker natuurlijk en een geweldige bron van energie. In dit recept wordt de banaan gecombineerd met avocado, een gezonde bron van vet. Deze combinatie helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden . Zowel bananen als avocado's leveren een schat aan voedingsstoffen en zijn in verband gebracht met het verminderen van ziekten.
Guave heeft daarentegen zijn eigen sterke punten. Het biedt meer proteïne, met 2,55 gram per 100 gram vergeleken met de 2 gram van avocado. Guave heeft ook een hoger watergehalte (80,8 g vs. 73,23 g) en meer calcium (18 mg vs.
Is het slecht om elke dag een banaan te eten? Bananen zijn, net als alle andere fruitsoorten, een gezonde keuze. Elke dag een banaan eten kan geen kwaad, maar ons advies is wel om een regenboog aan verschillende fruitsoorten (en groentesoorten!) te eten.
In de Europese richtlijn (Visseren, 2021) wordt een systolische bloeddruk < 140 mmHg geadviseerd bij ouderen > 70 jaar en tot 130 mmHg als het goed verdragen wordt.
Minder zout eten verlaagt je bloeddruk. Je let op zout door bijvoorbeeld kant-en-klaarmaaltijden, eten uit pakjes en zakje en zoute snacks zoveel mogelijk te laten staan. In verse, onbewerkte producten zit geen zout. En het zout dat je zelf over het eten strooit kun je vervangen door (verse) kruiden.