Een augurk is eigenlijk een komkommer Dat klopt: een augurk is gewoon een kleine komkommer, wist je dat? Met dit verschil dat een augurk rauw niet te eten is. Daarom worden onze groene vrienden ingelegd in azijn, eventueel met kruiden of suiker.
De augurk is eigenlijk hetzelfde als een komkommer, beiden behoren tot de soort Cucumis sativus. In tegenstelling tot de komkommer is de augurk niet lekker om rauw te eten, de augurk is erg hard, en smaak zit er niet aan. De augurk heeft altijd een bereiding nodig.
Augurken zijn een soort zure komkommers. Maar voordat ze in het potje zitten, smaken ze nog helemaal niet zuur. Augurken worden zuur door het brouwsel waarmee ze in het potje zitten. En dat zorgt er ook nog eens voor dat de augurken lang houdbaar zijn.
Augurk en Komkommer zijn het nauwst verwant en heten -beiden- officieel: Cucumis sativus. Toch zijn het twee verschillende soorten groene vruchten, die als 'groente' worden verhandeld. Vers ge-oogste Augurken zijn knapperig, fris van smaak maar pittger dan Komkommers.
Wat is gezondere komkommers of een augurken? Beide groente zijn gezond. Komkommers bestaan uit meer water dan een augurk, namelijk 95%. Komkommers bevatten minder calorieën dan augurk, namelijk bijna de helft minder aan calorieën (2,6 kcal per 20 gram) (1).
Augurken zijn eigenlijk komkommers maar dan zo ontwikkeld dat ze veel kleiner en harder blijven. Je kunt ze inmaken om ze lekker te maken en dat is heel leuk om te doen! Onderaan deze pagina vind je dan ook een recept om de augurken die je hebt geoogst in te maken. Zaaien doe je tussen half april en eind mei.
Wist je dat de komkommer tot de top drie behoort van meest gekweekte groente? Zo kom je bijna nooit voor een leeg schap te staan en dat is maar goed ook, want de komkommer is geschikt om elke dag te eten. Hij is lekker, gezond en bevat ook nog eens weinig calorieën.
Er zit veel vitamine K in augurken. Vitamine K ondersteunt onder andere een normale bloedstolling. Wanneer je hier een tekort van hebt, kan zelfs een klein wondje lang blijven bloeden. Eén augurk kan al 15% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine K leveren.
Een augurk kan net zoals een komkommer rauw gegeten worden. Het verwijderen van de het stukje aan de kant waar de steel zat is aan te raden.
Augurken (cucumis sativus) werden al meer dan 3000 jaar geleden in India en Egypte verbouwd en behoren tot de komkommerfamilie. Ze bestaan voor 96,8% uit water.
De augurk vindt zijn oorsprong in India en behoort net als de komkommer tot de soort Cucumis sativus, maar het zijn geheel verschillende rassen.
De augurk is een vrucht van de plant Cucumis sativus uit de komkommerfamilie die wordt ingelegd in azijn of pekel om te fermenteren.
Uit recent onderzoek blijkt dat slechte bacteriën de vorming van buikvet kan verhogen. Het eten van augurken verdrijft slechte bacteriën uit je darmen. Dat komt door de aanwezige probiotica in augurken die de schadelijke ophoping van slechte bacteriën en ontstekingen in de darmen verminderen.
De courgette is een groene langwerpige groente. Het is familie van de komkommer maar heeft een andere smaak. Zo is een courgette veel minder sappig dan de komkommer en is de smaakt ook meer hartig. Het zo'n populaire groente in Europa omdat het een van de gemakkelijkst te telen groenten in een gematigd klimaat is.
Komkommer is een groente. Om precies te zijn een vruchtgroente. Dat wil zeggen dat komkommer hoort bij de groenten waarvan we de vrucht van de plant eten. Net zoals bijvoorbeeld paprika en tomaat.
Een zure bom is een Noord-Nederlandse term voor een ingelegde (grote) augurk, die vooral in Nederlandse haringkarren wordt verkocht. De smaak is zoetzuur, waarbij het zuur overheerst. Ook de rolmops, een opgerolde haring met een stuk augurk, wordt wel zure bom genoemd.
Een augurk is net een kleine komkommer. Toch is de schil wat meer mosgroen van kleur en is hij rauw niet zo lekker. Vandaar dat augurken worden ingemaakt in azijn, eventueel met kruiden en/of suiker.
Waarom de cravings naar augurken? Ben jij een van de vele vrouwen die tijdens de zwangerschap niet weg kan blijven van augurken? Dat kan komen door de sterke smaak van zuur van augurken, waar veel zwangeren behoefte aan hebben. Dit kan ook helpen tegen ochtendmisselijkheid.
Een augurk is net een kleine komkommer, maar in tegenstelling tot komkommers worden ze zelden rauw gegeten. Augurken worden vooral ingemaakt in azijn, eventueel met kruiden en/of suiker. Heel groot of mini: augurken vind je in alle maten.
Dan kun je dus proberen of het effect heeft op je spieren. Naast dat het kramp in je spieren kan voorkomen, zit de sap van augurken boordevol met antioxidanten en vitamine C en E. Deze cocktail geeft je immuunsysteeem een boost (dag griepjes!) en geeft je lichaam een fijne opkikker, zo schrijft Cosmopolitan.
Vitaminen en antioxidanten
Naast dat het dus spierkramp kan verkorten, zit het vocht in een pot augurken boordevol antioxidanten en vitamine C en E. Deze cocktail geeft je immuunsysteem een boost (dag griepjes!)en je lichaam een fijne opkikker, zo schrijft Cosmopolitan.
Azijn. Het consumeren van teveel azijn zorgt ervoor dat je lever verzuurt.Het wordt een augurkje en functioneert minder goed.
Net als het vruchtvlees is ook de schil van de komkommer supergezond en bevat het veel vitaminen A en antioxidanten die goed zijn voor ons lichaam. Dus, niet waar. Was de komkommer wel eerst grondig met kraantjeswater en kies voor biologische teelt, want alleen zo ben je zeker dat er geen pesticiden in de schil zitten.
Veel van de gezondste stoffen van de komkommer bevinden zich in of pal onder de schil! Het is dus het beste om komkommer met schil en al te eten. Wel eerst goed wassen voordat je hem gebruikt! Komkommers blijven maximaal een week goed als je ze op een koele plek bewaart, liefst buiten de koelkast.
Tegen droog en beschadigd haar
Ze zouden je haar gezonder maken en de haargroei stimuleren. Droog en beschadigd haar – bijvoorbeeld door overmatig zonnebaden, zout en chloor – kun je spoelen met komkommersap in combinatie met water. Het eten van een komkommer zou je haar van binnenuit gezonder maken.