Arabisch is een taal die gesproken wordt in verschillende landen in het Midden-Oosten en Afrika. In tegenstelling tot Spaans, Engels en andere talen, wordt Arabisch van rechts naar links geschreven en gelezen, waardoor het één van de moeilijkste talen is.
Moeilijk en minder moeilijk
Voor Nederlanders zijn Japans, Chinees, Koreaans en Arabisch ingewikkelde talen om te leren. Alleen al het schrift van deze talen is ontzettend lastig omdat het uit tekens bestaat en niet uit letters zoals wij die kennen.
Dat komt omdat het Arabisch een schrift hanteert dat veel moeilijker te leren is dan het Latijnse schrift. Daarnaast is de grammatica van het Arabisch veel ingewikkelder dan het Engels voor Westerlingen. Arabisch kent ook vele dialecten waarin woorden en grammaticale structuren zijn opgenomen van andere talen.
Het is namelijk een zeer moeilijke taal om te leren! Het leren spreken van de taal is niet onmogelijk, je kan namelijk altijd een cursus Arabisch volgen! Wanneer je de taal wilt leren zul je verschillende eigenschappen moeten hebben.
Het US Foreign Service Institute (FSI) kwam met een schatting voor hoe lang het duurt om Arabisch te leren voor moedertaalsprekers van het Engels. Volgens hen heb je 2200 uur of 88 weken nodig om vloeiend Arabisch te worden.
Arabisch staat goed op je CV
Wie het Arabisch vloeiend spreekt, heeft vast en zeker een streepje voor en maakt grote kans om te werken in verschillende branches: of je nu een vertaler wilt worden, in de militaire wereld wil werken of een baan in de journalistiek voor ogen hebt.
FRANS - DE MOOIST GESPROKEN TAAL
Met zijn onuitspreekbare "r", zijn nasale klinkers "en", "in", "un" en melodieuze intonatie klinkt het uiterst muzikaal voor het niet-moederlijke oor. En laten we de sterke culturele context niet vergeten die het Frans de status van de mooiste gesproken taal ter wereld geeft.
Het Modern-Standaard-Arabisch is gebaseerd op het klassieke Arabisch waarin ook de Koran is geschreven. Dit Standaard-Arabisch kan door iedereen in de Arabische wereld gelezen worden. De spreektaal kan echter sterk verschillen van land tot land. In het Arabisch heet de Arabische taal Al 'Arabīya.
Zo laat de dichter en vertaler Paul Claes voor de zoveelste keer weten dat het Nederlands de onwelluidendste taal ter wereld is.
Een polyglot is iemand met een hoge graad van taalbeheersing in veel verschillende talen.
De 'raarste taal ter wereld' wordt gesproken door een paar duizend mensen in Mexico en heet Chalcatongo Mixtec. Dat is één van de bevindingen van een onderzoek naar alle talen ter wereld.
Nederlands is geen makkelijke taal om te leren maar zeker niet de moeilijkste. Het ligt er aan welke talen je als spreekt, iemand die Engels spreekt zou niet zo'n moeite hebben met Nederlands, maar als je bijvoorbeeld alleen Japans spreekt dan wordt het al een stuk lastiger.
Van de bijna 8 miljoen Zwitsers is Reto-Romaans de dominante taal van zo'n 35.000 mensen. Reto-Romaans wordt daarmee gesproken door slechts 0,5% van de Zwitserse bevolking en bijna uitsluitend in Graubünden. Hoewel er slechts 187.000 mensen wonen, is Graubünden het grootste kanton van het land.
In een vergelijkende studie naar spreektempo in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Mandarijn Chinees en Spaans, kwamen het Japans en Spaans er als de snelste talen uit, het Duits en Chinees als traagste.
Nog geen dertig mensen over heel de wereld spreken het Tobiaans. Daarmee is het Tobiaans zowat de minst gesproken taal ter wereld. De taal heeft heel wat gelijkenissen met het Sonsorolees, een taal die gesproken wordt op een kleine eilandengroep even naar het noorden, eveneens in Palau.
Of er een maximum aantal talen is dat een mens kan leren, is onbekend. Volgens de Braziliaanse uitgave van het World Book of Records is de Libanees Ziad Fazah, die in Brazilië woont, met 58 talen recordhouder.
Chinees leren is niet moeilijker dan welke taal ook. De grammatica is redelijk makkelijk. Chinees heeft bijna dezelfde structuur als Engels. Ook zijn er geen naamvallen of vervoegingen, er bestaan geen enkelvoud- of meervoudsvormen, er is geen verschil tussen onderwerp en voorwerp enzovoort.
ja (particle): أَجَل(en) word used to indicate agreement or acceptance., إِي(en) word used to indicate agreement or acceptance., بَلَى(en) word used to indicate agreement or acceptance., نعم , نَعَم
Arabieren zijn oorspronkelijk de nomadische Semitische inwoners van het Arabisch Schiereiland (Arabië), die het Arabisch als taal hebben.
De Semitische talen vormen een noordoostelijke subfamilie van de Afro-Aziatische talen. De grootste Semitische talen zijn het Arabisch, het Amhaars, het Hebreeuws en het Tigrinya. Ook het Maltees is een Semitische taal.