Een ander groot voordeel van Apple Pay credit card ten opzichte van een gewone betaalpas is dat je aankopen met een creditcard automatisch 180 dagen tot een jaar verzekerd zijn. Ook profiteer je van aflevergarantie en van wereldwijd betaalgemak.
Hoe veilig is Apple Pay? Apple Pay is veiliger dan het gebruik van een fysieke creditcard, pinpas of prepaidkaart. Voor aankopen op je iPhone, Apple Watch, Mac of iPad heb je Face ID, Touch ID of je toegangscode nodig.
U kunt in het algemeen aankopen die u heeft gedaan met Apple Pay retourneren als u het ontvangstbewijs overlegt. Wanneer de verkoper uw terugbetaling heeft verwerkt, wordt deze automatisch teruggestort op de kaart waarmee de betaling is gedaan.
Voor de ondernemer zijn er geen extra kosten verbonden aan het gebruik van Apple Pay. U betaalt alleen de reguliere kosten voor betaalkaart welke de klant in de Wallet gebruikt.
Het gebruik van Apple Pay is eenvoudiger en veiliger dan een fysieke kaart. Als je je kaarten eenmaal hebt toegevoegd aan de Wallet-app , kun je met Apple Pay veilig betalen in winkels, voor het openbaar vervoer, in apps en op websites die Apple Pay ondersteunen.
Apple Pay is onderdeel van de Wallet-app, de plek waar al je bankpassen opgeslagen zijn. Om de betaaldienst te kunnen gebruiken, moet de dienst wel beschikbaar zijn in jouw land. Apple Pay is sinds 11 juni 2019 te gebruiken in Nederland en daarnaast in ruim 30 andere landen, waaronder België, Duitsland en Frankrijk.
Een nadeel van Apple Pay ten opzichte van betalen met pinpas: je moet je toestel wel ontgrendelen met je pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning.
Iedere gebruiker met een betaalrekening, online bankieren en een geschikt apparaat kan zonder extra kosten Apple Pay gebruiken.
Online wallets zijn met name bedoeld om niet al te grote bedragen aan cryptocurrencies in te bewaren. Een online wallet loopt meer kans om gehackt te worden: de aanvallers kunnen jouw inlog-wachtwoord stelen, maar ook de dienst zelf kan natuurlijk worden gehackt. Dit gebeurde in 2014 nog bij bitcoinbeurs Mt. Gox.
Per dag kun je maximaal € 2.500,- per rekening betalen met Apple Pay. Ben je 16 of 17 jaar dan is het maximumbedrag € 250,- per rekening per dag. Niet per toestel. Voor het maximumbedrag maakt het niet uit of je in Nederland of in het buitenland betaalt.
Waar kan ik met Apple Pay betalen? Je kunt je Mastercard of Maestro-kaart ook met Apple Pay gebruiken om overal ter wereld contactloos te betalen. Overal waar je contactloos kan betalen, bijvoorbeeld in restaurants of in winkels, kun je ook Apple Pay gebruiken.
Hoe lang duurt het voordat de restitutie wordt verwerkt? Je restitutie wordt verwerkt zodra de goederen aankomen bij het magazijn van Apple. Dit bedrag wordt binnen vijf tot zeven dagen op je rekening bijgeschreven.
Is Apple Pay anoniem? Niet echt. Je kaartnummer wordt tijdens een betaling niet gedeeld met de verkopende partij. Maar als de locatiediensten ingeschakeld zijn, kan Apple je locatie en de tijd anoniem ophalen.
De techniek achter Apple Pay: zo werkt draadloos betalen
In dat geval moet je de iPhone dicht bij de geldautomaat houden en vervolgens je identiteit bevestigen, waarna je kunt pinnen. Momenteel is dit echter nog niet mogelijk, omdat eerst alle Geldmaat-machines een speciale chiplezer nodig hebben.
In Nederland is Apple Pay al enige tijd beschikbaar via ING, ABN AMRO en Rabobank. Ook bunq en Knab bieden de dienst aan. Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank bleek onlangs dat het aantal contactloze betalingen enorm is gestegen.
Neem contact op met uw kaartverstrekker om na te gaan of deze Apple Pay ondersteunt. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, watchOS of macOS. Controleer of u zich bevindt in een land of regio waar Apple Pay wordt ondersteund. Controleer of uw apparaat compatibel is met Apple Pay.
Een combinatie van Apple Pay creditcard is er anno 2019/2020 eindelijk. Deze creditcard is zelfs helemaal opgericht rondom de mogelijkheden van Apple Pay. Op die manier wil Apple een nóg eenvoudiger en meer toegankelijke manier van betalen aanbieden.
Toevoegen van de ING-betaalpas gebeurt via de Wallet-app van Apple of via de ING-app en is helemaal gratis. Na activatie kunnen klanten met hun telefoon betalen bij elke winkel of service die contactloos betalen ondersteunt. Bankpassen zijn dus in theorie niet meer nodig.
Druk tweemaal op de zijknop. Wacht tot je standaardkaart verschijnt en kijk naar de iPhone om te authenticeren met Face ID of voer je toegangscode in. Houd de bovenkant van de iPhone op een paar centimeter van de contactloze kaartlezer totdat je het woord "Gereed" en een vinkje op het scherm ziet.
Apple's betaaldienst is beschikbaar op de iPhone 6 (Plus) of nieuwer en de iPhone SE. Daarnaast wordt er een verschil gemaakt tussen een iPhone met Touch ID (vingerafdrukscanner) en Face ID (gezichtsherkenning).