Zitten er gluten, lactose of andere allergenen in Appelsientje producten? Nee.
Ook pure vruchtensap is glutenvrij. Let op bij vruchtensappen met eventuele toevoegingen, zoals sommige ontbijtsappen met granen.
Tomaten-groentesap uit concentraat (tomaat 85%, selderij 9,7%, wortel, paprika 2,5%, rode biet, lavas, citroen, spinazie, ui, peterselie, basilicum), zout, vitamine C.
In onze producten kunnen verschillende soorten allergenen aanwezig zijn zoals: Glutenbevattende granen, schaaldieren, eieren, vis, aardnoten, soja, melk (lactose), noten, selderij, mosterd, sesamzaad, zwaveldioxide en sulfieten, lupine, weekdieren. Heeft u een vraag over de samenstelling van een product?
100% puur sap uit concentraat
De meeste sinaasappelsappen worden gemaakt uit concentraat, zoals Appelsientje. Het sap wordt bijvoorbeeld in Brazilië geperst en geconcentreerd. Hiermee wordt een deel van het water uit het sap gehaald en zorgen we ervoor dat smaak en vitaminen optimaal bewaard blijven.
Zitten er gluten, lactose of andere allergenen in Appelsientje producten? Nee. Al onze producten zijn vrij van glutenbevattende granen, ei, pinda, noten, soja en melk (inclusief lactose).
Conclusie. Hoewel je met een glas versgeperste sinaasappelsap voldoende vitamine C binnenkrijgt, heeft het als nadeel dat het veel minder vezels en meer koolhydraten bevat dan een verse sinaasappel. Het is dus gezonder om twee keer op een dag een sinaasappel te eten, dan dezelfde hoeveelheid versgeperst sap.
Alle verse groenten en fruit zijn van nature glutenvrij!
Kaas is niet gemaakt van glutenbevattende granen en is dus in principe glutenvrij.
Veruit de meeste frisdranken zijn glutenvrij. Er zijn echter enkele frisdranken waar gerstemoutextract aan toegevoegd is.
Suiker in appelsap
Als je sap drinkt krijg je ongemerkt veel suiker, en dus calorieën, binnen. Het is beter om fruit en groente te eten in plaats van te drinken. Je krijgt dan ook de vezels binnen en bent sneller verzadigd. In een glas (200 ml) appelsap zit ongeveer 21 gram suiker.
Puur sinaasappelsap van Appelsientje bevat alleen het sap uit sinaasappels. Hierdoor bevat het alleen natuurlijke voedingsstoffen uit fruit, zoals vitamine C, foliumzuur, kalium en fruitsuikers. Vruchtensap alleen zo genoemd mag worden als het niks anders bevat dan… vruchtensap, zelfs geen suiker.
De absolute winnaar is het 'Top's Fresh sap' van de Dirk. Opvallend is ook dat het duurste sap, het 'I'm Bio sinaasappelsap' dat onder andere verkrijgbaar is bij de Ekoplaza, met een magere 5,5 in de middenmoot eindigt. Heeft een mooie, natuurlijke oranje kleur en goede dikte met veel vruchtvlees.
Nee, vruchtensappen uit concentraat zijn niet zo gezond als verse sappen. Wanneer je kunt kiezen uit verse sappen of sappen uit concentraat kies dan altijd voor de verse sappen. Twijfel je tussen een vers sapje en een fruitsalade, kies dan voor het fruit. Vers fruit zit namelijk boordevol vitamines en mineralen.
Om een vruchtensap te maken uit concentraat wordt eerst het sap uit de vers geplukte vruchten gehaald. Daarna wordt met een dampinstallatie (een deel van) het vocht uit het sap onttrokken. Dit gebeurt bijna altijd in het land van herkomst. De dikke brij die dan overblijft is het concentraat.
Het sap dat in pakken in de supermarkt wordt verkocht is meestal gefilterd, waardoor het helder wordt, en gemaakt uit een concentraat van appelsap. Dit concentraat komt veelal uit China, Zuid-Amerika, Turkije of Polen. Lokaal wordt het concentraat aangelengd met water, waardoor er weer appelsap ontstaat.
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Er is vanuit de markt een stijgende vraag naar glutenvrij eten. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
Vis, peulvruchten, vlees, ei, noten en zuivel
Onbewerkt(e) vis, peulvruchten, tofu, tempé, vlees, ei en ongezouten noten zijn van nature glutenvrij. Door bewerkingen zoals paneren en marineren en door gebruik van kruidenmengsels, kunnen deze producten wel gluten bevatten.
Patat is glutenvrij.
Sommige cafetaria's of restaurants bakken in hetzelfde frituurvet niet glutenvrije kroketten of bitterballen. Hierdoor kan er kruisbesmetting ontstaan door het paneermeel van de kroketten (bitterballen) of gepaneerde aardappelkroketjes.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Sinaasappels zijn wat dit betreft zeker geen uitzondering. Ook dit levert vele gezondheidsvoordelen op. Vezels dragen bijvoorbeeld bij aan een gezonde stoelgang en het voorkomen van obstipatie. Ook zijn ze een voedingsbron voor de goede bacteriën in onze darmen.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Sinaasappels en mandarijnen staan net als andere fruitsoorten in de Schijf van Vijf. Voor volwassenen geldt het advies om minimaal 2 porties fruit per dag te eten. Een sinaasappel geldt als één portie fruit.