Het antibacteriële appelazijn doodt het gist op de hoofdhuid die roos veroorzaakt. Als je last hebt van roos, is het dus een goed idee op appelazijn te gebruiken. En zó gebruik je het zogenaamde wonderspul: Was je haar met je eigen shampoo en gebruik na het wassen het appelazijn als conditioner.
Een haarspoeling maken van appelazijn doe je het best met een biologische appelciderazijn zonder sulfiet, die ongepasteuriseerd is en zo nog alle krachtige eigenschappen bevat. Voor hoofdhuid problemen meng je de appelazijn met water in de verhouding max 1:10 en laat je de spoeling minimaal vijf minuten intrekken.
Appelciderazijn is goed voor de pH van je hoofdhuid en zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten, waardoor je haar minder snel klit en beschadigt, en meer glanst. Het spoelt opgehoopte restanten weg. Restjes zeep, kalk, en ook eventueel residu van haarproducten als wax en synthetische shampoos en conditioners.
Biologische appelazijn zorgt ervoor dat de pH waarde van je hoofdhuid wordt gereguleerd. Door de zuurgraad van de azijn, kunnen schimmels die roos veroorzaken niet meer op je hoofdhuid groeien. Je hebt slechts een paar druppels van de azijn nodig, die je vervolgens in je haar smeert en een kwartier laat intrekken.
Zelf doe ik 600 ml lauw water in een maatbeker, daar doe ik 3 eetlepels appelazijn bij en dat roer ik goed door. Je kan ervoor kiezen om eerst je haar te wassen (met een cg shampoo), ik vind dat zelf niet altijd nodig en breng het vaak ook gewoon op droog haar aan.
Meng simpelweg wat azijn aan met water en verdeel over je hoofdhuid net als je met shampoo doet. Velen geven aan dat het direct de jeuk kan verwijderen en binnen een paar behandelingen (gedurende een paar dagen) ook je roos.
Misschien vind je het effect van de spoeling zo mooi dat je het wel elke keer wil gebruiken als je je haar wast. Maar azijn kan je haar uitdrogen als je het te vaak gebruikt. Gebruik het gewoon een of twee keer per week om het vuil in je haar te verwijderen en om de glans te herstellen.
Behandeling van roos
Een antiroos-shampoo helpt bij veel mensen. In deze shampoo zit een middel dat ervoor zorgt dat uw huidcellen minder snel vernieuwen (zinkpyrithion of seleensulfide). Laat de shampoo ongeveer 5 minuten zitten voordat u hem uitspoelt. Zinkpyrithion kunt u 2 keer per week gebruiken.
Azijn, kokosolie en andere
Aloë vera, Tea Tree Olie of arganolie zijn natuurlijke middelen, die werken tegen een breed scala aan problemen en aandoeningen, waaronder ook roos. Tea Tree Olie bestrijdt bacteriën en jeuk – en daarom is het geknipt tegen roos. Over azijn wordt ook gezegd dat het effectief is tegen roos.
Het antibacteriële appelazijn doodt het gist op de hoofdhuid die roos veroorzaakt. Als je last hebt van roos, is het dus een goed idee op appelazijn te gebruiken. En zó gebruik je het zogenaamde wonderspul: Was je haar met je eigen shampoo en gebruik na het wassen het appelazijn als conditioner.
Zo kun je 't beter aanpakken: vul een (oude) plantenspuit met een scheut azijn, gemengd met water. Spuit er wat van in je haar en masseer het een paar minuten in. Zodra je het hebt uitgespoeld, zul je merken hoe schoon je haar aanvoelt.
Omdat appelazijn gezond is, wordt aanbevolen 2 tot 3 keer per dag een glas water met appelazijn te drinken. Meer appelazijn drinken is in de meeste gevallen ongezond (vanwege de hoge zuurgraad kunt u bijvoorbeeld last van uw maag krijgen).
Het eerste nadeel is dat Dreft nogal agressief is voor je haar. Dit kan slecht zijn voor de soepelheid van je haar. Het tweede nadeel van het gebruik van Dreft is dat het schadelijk is voor je ogen. Pas dus erg op met het wassen van je haar met Dreft.
Het zuur in appelazijn zal de PH van de huid herstellen en werkt ook goed op de doorbloeding. Breng het aan op het gezicht met een watje en laat het 5 minuten intrekken, verwijder het daarna met een washandje. Je gezicht zal strakker en gladder voelen. Wel lekker insmeren met een crème daarna!
Als je het optimale uit Appelazijn wilt halen kun je het beste de ongefilterde (troebele) variant aanschaffen. Deze variant bevat namelijk The Mother waar veel belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam in zitten.
Afhankelijk van je haartype, zou je je haar ongeveer 3 keer per week moeten wassen. Als je te lang wacht met het wassen van je haar, kan olie, vuil en productophoping je hoofdhuid irriteren en schilfers in je haar veroorzaken.
Roos en haaruitval oorzaken
Roos zorgt voor een gevoelige, rode en jeukende hoofdhuid waardoor personen vaak geneigd zijn aan de hoofdhuid te krabben. Door het krabben kunnen de haarwortels verzwakken waardoor het haar op den duur kan uitvallen en haaruitval ontstaat.
Roos ontstaat als een schimmel die van nature aanwezig is op onze hoofdhuid, Malassezia genaamd, begint te woekeren en de vernieuwing van de cellen van je hoofdhuid verstoort.
Naast vervelende schilfers veroorzaakt roos vaak ook veel ongemak, jeuk en een rode huid. Dat klinkt misschien wat onhygienisch, maar eigenlijk is roos dus niets anders dan losse huidcellen op je hoofdhuid. Het heeft dan ook niks met slechte hygiëne te maken!
Jouw hoofdhuid wordt continu vernieuwd. Cellen in je huid delen zich en vormen een nieuw laagje hoofdhuid. De oude celletjes vallen eraf en het proces begint weer opnieuw. Als je last hebt van roos, dan vermenigvuldigen die cellen zich twee keer zo snel.
Een van de grootste nadelen is dat het spul het glazuur van je tand aantast. De manier om dit op te lossen is de azijn door een rietje te drinken en je mond erna te spoelen met water. Een ander nadeel: de vloeistof kan keel- en maagklachten geven vanwege de hoge zuurgraad.
Maar misschien wel de belangrijkste eigenschap is dat appelazijn de enzymen in je maag stimuleert. Hierdoor krijgt je spijsvertering een zetje in de juiste richting. Dit heeft tot gevolg dat voedsel wat minder lang in je maag en darmen blijft, en je buik dus minder opzwelt.
Gebruik een kam met wijde tanden om grote knopen of klitten eruit te halen. Stap dan over op een fijnere kam of borstel om de kleine knoopjes die er nog in zitten te verwijderen. Spoel je haar uit. Spoel het middel uit je haar als het uit de knoop is.