Wetenschappers waarschuwen: stof in deodorant vergroot mogelijk risico borstkanker. Vrouwen die regelmatig deodorant gebruiken, zouden een groter risico kunnen lopen op het krijgen van borstkanker. De boosdoener is de stof aluminiumchloride, die bij langdurige blootstelling tot de vorming van tumoren zou kunnen leiden.
Tegen natte oksels staat een deodorant in ieder geval machteloos. Bij natte oksels en zweetvlekken helpt een anti-transpirant. Die begint namelijk eerder te werken en vermindert de zweetproductie effectief. De reden daarvoor zijn de aluminiumzouten die erin zitten.
Deodorant is veilig
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont tot nu toe aan dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deodorant kan je dus veilig gebruiken.
Aanrader! De Homme Day Control deodorant roller van Biotherm is een anti-transpirant en reguleert transpiratie. Daarnaast bevat het een anti-geur werking die onaangename geuren maskeert. Het bevat kamille, deze heeft een kalmerend effect op de huid waardoor de deodorant ook geschikt is voor de gevoelige huid.
Benzyl alcohol is een veelgebruikte geurstof. Deodorant met benzyl alcohol is veilig te gebruiken. Als je een parfumallergie hebt, kun je beter een deodorant zonder parfum kiezen.
In plaats van niet-natuurlijke ingrediënten zoals parabenen, alcohol en aluminium, bevat natuurlijke deo ingrediënten zoals etherische oliën die geur maskeren (bijvoorbeeld kokosolie en amandelolie) en minerale zouten die de bacteriën doden.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Een antiperspirant blokkeert langdurig de uitgangen van de zweetklieren en daarmee de productie van zweet. Een beetje een technisch verhaal, maar metaal zouten die toegevoegd zijn aan de antiperspirant reageren met het keratine in de huid waardoor er een propje ontstaat en het zweet tegengehouden wordt.
Kies voor een deodorant zonder aluminium, zoals de deodorant van Loveli die ik zelf heb ontwikkeld. De werkzame stof tegen zweetgeurtjes is natriumbicarbonaat oftewel zuiveringszout. Je kunt zuiveringszout ook gewoon kopen bij de drogist of de toko en het poeder als deo gebruiken.
Vrouwen die regelmatig deodorant gebruiken, zouden een groter risico kunnen lopen op het krijgen van borstkanker. De boosdoener is de stof aluminiumchloride, die bij langdurige blootstelling tot de vorming van tumoren zou kunnen leiden. Dat blijkt uit een onderzoek van Zwitserse wetenschappers op muizen.
"In een spuitbus zitten drijfgassen die ervoor zorgen dat de deodorant uit de fles kan worden geperst", meldt de website. "Deze drijfgassen en andere vrijkomende chemische stoffen kun je inademen." Wie aerosolen inademt kan "ongewenst aan die stoffen worden blootgesteld", stelt de site.
Draag luchtige kleding van katoen. Was u elke dag met water en zeep. Een deodorant of lotion met aluminium-zouten kan ook helpen. Soms komt veel zweten door bijvoorbeeld de overgang, angst, overgewicht, alcohol of drugs.
Probeer luchtige en wijde kleding te dragen. Zorg dat je kleding ventileert, dus geen latex pakje.. Grapje natuurlijk, maar de juiste kleding zorgt ervoor dat je het minder snel warm krijgt en je zweet makkelijker kan verdampen.
Fout 4: deo te vaak opspuiten of -smeren
Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren.
Een goede deo voor als je een gevoelige huid hebt, is Dermolin Anti-Transpirant Spray. Dit product bevat aluminiumzouten. Deze vernauwen de klieren, maar dringen niet in de huid. Of bijvoorbeeld Deoleen Sensitive Roller.
Het is algemeen bekend dat deodorant een 'zweetgeur' helpt te voorkomen, maar deodorant kan de huid ook irriteren. Vooral wanneer je last hebt van een gevoelige huid.
Hoe ontstaat zweetgeur? Zweetgeur ontstaat wanneer het zweet een reactie aangaat met bacteriën. Echter hoeft een stinkende transpiratiegeur niets te maken te hebben met persoonlijke hygiëne. Dit kan namelijk ook een gevolg zijn van overactieve apocriene zweetklieren.
Bacteriën zetten zweet om in geur
'Daar komen de zogeheten apocriene zweetklieren voor. Daar zweet je ook vetten, aminozuren en hormonen uit. ' Daar zijn de bacteriën op onze huid verantwoordelijk voor. 'Als het zweet bij de apocriene zweetklieren wordt omgezet, ontstaat onze geur', legt Callewaert uit.
Sluip dus voor een subtiele geur check-up eerst naar de koffie-automaat en ruik daarna of het nog snor zit met je eigen geurtje. Valt het tegen? Dan heb je alvast een bakje troost om de publieke vernedering door te spoelen, om vervolgens naar deodorant te grijpen.
Zeer tevreden. Heel fijne geur en werkt prima! Ik ben iemand die snel zweet en heb daar met deze deodorant minder last van. Voordien testte ik telkens een nieuwe deodorant uit, dit is de eerste die ik meermaals blijf kopen.
Odorex Extra Dry gevaarlijk? Hoewel het gebruik van Odorex Extra Dry tegen overmatige transpiratie kan leiden tot bijwerkingen, is het gebruik van deze deodorant niet gevaarlijk.
De Dove Original deodorant is onder vele gebruikers de absolute beste koop deodorant en is al jaren favoriet. De deodorant is zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt en biedt een langdurige bescherming tegen transpiratie.