Achter de bar werken is hard werken, maar vooral ook leuk. Maak praatjes met je gasten en sloof je een beetje uit, op een goeie manier dan. ð Wie weet kun je zelfs een beetje oefenen met flairtending! Flair bartending dus, drankjes bereiden met een hele show eromheen.
De bar moet goed toegankelijk zijn voor de gasten, en er moet voldoende ruimte achter de bar zijn om goed te kunnen werken. Er moet ook genoeg ruimte zijn aan de bar te zitten en er glazen en drankjes op te zetten. De barman moet zijn bar op zijn duimpje kennen en precies weten waar alles staat.
O.b.v. je beroep behoor je tot één van de 9 functiecategorieën, waaraan een loonschaal is gekoppeld. Bartenders vallen onder functiecategorie 5. In die categorie verdien je minimum tussen 14,0625 euro en 16,7799 euro bruto per uur. Elk jaar bar-ervaring levert loonopslag op!
Een barman, barkeep, barkeeper, tapper of schenker, bij vrouwen soms barmeid, barmeisje of barjuffrouw genoemd, is iemand die als beroep achter de toog van een café, club of restaurant staat en dranken maakt of inschenkt voor gasten. Een barkeeper staat doorgaans in voor de bevoorrading van de bar.
Jonger dan 16 jaar in de meeste gevallen niet
Jongeren onder de 16 jaar mogen op grond van de Alcoholwet niet werken in de ruimte waar alcohol wordt geschonken. Er is een uitzondering voor 14- en 15 jarigen die in het kader van hun opleiding een (snuffel)stage moeten lopen.
Hoeveel koks heb je nodig? Deze vraag is lastig te beantwoorden. Je hebt te maken met het restaurantconcept, het menu, het aantal couverts en de drukte tijdens piekuren. Ook de complexiteit van de gerechten en kooktechnieken spelen hier een rol in.
Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bartender
Het salaris van een Bartender ligt tussen het minimumloon en ongeveer €3000,- per maand voor een Bartender bij een luxe hotel, restaurant, bar of club. De hoogste van het salaris is sterk afhankelijk van het bedrijf waar hij of zij werkzaam is.
Een barmedewerker, barman of barvrouw wordt vaak ook een bartender genoemd. Als barmedewerker sta je achter de bar van een horecagelegenheid (hotel, restaurant, café, uitgaangelegenheid) en bestaat je taak uit het bereiden en mixen van drankjes en deze serveren aan de bediening of aan de klanten zelf.
Als Bartender sta je achter de bar in een restaurant, hotel, cafe of uitgaansgelegenheid. De gehele bar valt onder het beheer van de Bartender. De voornaamste taak van de Bartender is het bereiden en verkopen van dranken. De Bartender schenkt wijn in en maakt bijvoorbeeld koffie of cocktails.
Het gemiddelde salaris voor een barmedewerker (m/v) in Nederland is € 12,94 per uur.
Hoeveel verdient een Bar Manager in Nederland? Het landelijk gemiddelde salaris voor een Bar Manager in Nederland is € 2.989 per maand.
De basis van bedienen
Zorg dus dat je de hele avond bij je tafels in de buurt bent, zodat je makkelijk aangesproken kan worden als gasten iets willen vragen, en zodat je zelf in de gaten kunt houden wanneer het tijd is bijvoorbeeld nieuwe drankjes aan te bieden, of de tafel af te ruimen.
Gevulde en lege borden worden rechts van de persoon geserveerd. De drank wordt eveneens rechts geserveerd. Men serveert links wanneer men de gerechten aanbiedt op schotels en de gasten zelf het voedsel moeten nemen. Een andere mogelijkheid van het opdienen is , dat alles op een tafel gezet wordt (buffet).
Het werk in de horeca is erg divers: bedienen, lopen, tappen, serveren, spoelen, sjouwen, koken en schoonmaken. Er is zit vast wel iets bij wat bij jou past. Door het harde werken en de diversiteit veranderden jouw standaarden.
Een medewerker bediening is iemand die verantwoordelijk is voor het serveren van eten en drinken aan gasten in een restaurant, café of een andere horecagelegenheid.
Hoeveel verdient een Barman in Nederland? Het gemiddelde barman salaris in Nederland is € 24.229 per jaar of € 12,43 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 22.542 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 25.013 per jaar.
Vanaf 21 jaar verdien je in de horeca minstens € 10,48 per uur. Als voltijds medewerker ligt je minimumloon per maand op minimaal € 1.725.
In de horeca is het vrij normaal dat je 14 of 15 uur op een dag werkt. Voor je overuren krijg je tijd voor tijd.
Chef kok (M/V/X)
Je staat in voor alle bereidingen in de keuken en je plant en organiseert alle keukenwerkzaamheden: mise-en-place, bereiden, schikken en garneren van gerechten.
Meestal zijn vijf medewerkers op honderd gasten voldoende. Bij een diner heb je één à twee obers/serveersters nodig die een meergangendiner uitserveren per tien tot twaalf gasten. Bij een buffet heb je één medewerker nodig op 25 gasten. Zo, nu ben je helemaal op de hoogte.
Op het moment dat er alcohol wordt geschonken moet er minimaal 1 persoon aanwezig moet zijn die ofwel de Verklaring Sociale Hygiëne bezit ofwel een Instructie Verantwoord Alcoholgebruik heeft gevolgd. Hiervoor is vanaf 1 april 2001 een landelijk voorbeeld beschikbaar: de Instructie Verantwoord Alcoholgebruik (IVA).
Het is voor jongeren strafbaar om alcohol bij zich te hebben in openbare ruimtes. Minderjarigen kunnen een boete krijgen voor bezit van alcohol. Ze kunnen de boete zelfs krijgen als het blikje of de fles nog dicht is. De boete is 100 euro voor 16 en 17 jarigen en 50 euro voor 14 en 15 jarigen.
U mag alleen alcohol verkopen aan jongeren van 18 jaar of ouder. Daarom moet u de leeftijd van een jongere controleren. Vraag naar het identiteitsbewijs om de leeftijd vast te stellen. Supermarkten vragen een legitimatiebewijs aan iedereen die er jonger uitziet dan 25 jaar als ze alcohol willen kopen.