Er zijn heel veel honden op Curaçao, en zeker zwerfhonden (ook wel Westpointers genoemd). De geruchten gaan dat er rond de 40.000 zwerfhonden over Curaçao struinen. Met slechts 60.000 huishoudens zou je dus in bijna elk huishouden een zwerfhond moeten opnemen om dit probleem weg te werken.
Een Westpointer is geen officieel ras. Het is een verzamelnaam voor honden die uit Curaçao komen. Boaz is een reutje (wordt 10-11-2020 gecastreerd) en nu dus ongeveer 10 maanden in Nederland.
Curaçao: Honden, katten en fretten moeten een geldige rabiës vaccinatie hebben. Deze mag pas worden gegeven vanaf een leeftijd van 12 weken en daarna geldt een wachttijd van 21 dagen. Dieren onder 15 weken mogen daarom niet worden meegenomen naar Curaçao.
Bent u geinteresseerd in een van onze DOG-ies? Het Curaçaose 'Westpointer' ras komt in verschillende 'maten'. Het is dan ook moeilijk vooraf precies in te schatten hoe groot de hond wordt. Gemiddeld zijn Westpointers kniehoogte of iets groter.
U mag 1 kat of hond meenemen in de cabine als u reist in Economy Class, of als u reist in Business Class binnen Europa. Uw huisdier moet onder de stoel voor u reizen, dus zorg ervoor dat uw viervoeter in een gesloten reistas of kennel van maximaal 46 x 28 x 24 cm past.
Zo kan het in Nederland op moment van transport 15 graden Celsius zijn, ligt de temperatuur in de laadruimte over het algemeen rond de 5 graden, en kan de temperatuur op een bestemming als Dubai bij het verlaten van het vliegtuig opeens flink oplopen.
Een Westpointer is geen officieel ras. Het is een verzamelnaam voor honden die uit Curaçao komen. Piva is met plm. 6 weken oud samen met de rest van het nest op Curaçao gevonden en in huis genomen door vrienden van de huidige eigenaren.
Aan boord van onze vluchten mag je je hond of kat meenemen. Uiteraard willen we het beste voor je trouwe viervoeter tijdens de vlucht. Daarom moet altijd iemand met het dier meereizen en mag je huisdier alleen mee aan boord als hij ouder is dan 3 maanden en 21 dagen.
Tot de bekendere Oost-Aziatische rassen behoren de chowchow, de Chinese shar-pei en de Tibetaanse mastiff. Deze rassen hadden 20.000 jaar geleden vermoedelijk allemaal één gemeenschappelijke Oost-Aziatische voorouder, legt John Bradshaw, expert in diergedrag aan de University of Bristol, in een e-mail uit.
Er bestaan meer dan 345 rassen die door de Fédération Cynologique Internationale, of FCI, erkend zijn. De FCI is een wereldwijde organisatie die de registratie van hondenrassen en stambomen bijhoudt. Al deze rassen zijn onderverdeeld in tien rasgroepen.
Typerend voor de Pointer is dat de lengte van schedel en voorsnuit gelijk zijn en de belijning convergerend. Met een enigszins holle voorsnuit, waardoor de indruk van een wipneus ontstaat. De meest voorkomende kleuren zijn wit/zwart, wit/oranje, wit/leverkleurig, geel/wit. Eenkleurige Pointers zijn ook toegestaan.
De meeste hondenrassen zijn getraind om met hun baasjes samen te werken en voelen zich prettiger in de buurt van hun baas. Een hond kan zijn kop op je schoot of voeten leggen om zich veilig te voelen. Hierdoor krijgen de honden een gevoel van warmte en geborgenheid.
Grote honden en katten moeten tijdens de reis in het bagageruim verblijven. Dit speciaal verwarmde deel is voorzien van drukbeheersing, wat vaak prettiger aanvoelt voor je hond of kat. Een airline neemt meestal niet meer dan 2 of 3 dieren per vlucht mee in het ruim.
Vliegen komen af op wondvocht, urine en ontlasting. Daarom is het met name in de zomermaanden belangrijk de achterkant van uw dier dagelijks te controleren. Bij konijnen zijn wonden, blaasontsteking, overgewicht, diarree en rugpijn risicofactoren.
De lucht komt boven de hoofden van de passagiers binnen, circuleert en verlaat de cabine via openingen in de vloer. Elke twee tot drie minuten is de lucht geheel vervangen. Hierdoor wordt een te grote ophoping van koolstofdioxide tegengegaan en verdunnen geurtjes snel.
Een laadruim, vrachtruim of ruim is de ruimte van een schip of vliegtuig waarin de lading wordt vervoerd. De term scheepsruim behelst ook andere ruimtes in een schip.
De golden retriever is met de juiste training een uiterst gehoorzame hond. Het mooiste bewijs daarvan zijn de blindengeleide- en hulphonden.
De labrador retriever stond in 2019 ook al op nummer 1, maar werd vorig jaar door labradoodle van de troon gestoten. De gezelschapshond heeft dit jaar haar comeback gemaakt en mag daarom de titel van populairste hondenras van 2021 dragen.
Mooiste Hond 2020
Golden Retriever Jayden werd in 2020 uit bijna 4.000 inschrijvingen verkozen tot Mooiste Hond van Nederland. Volgens het juryrapport viel Jayden op door de combinatie tussen zijn mooie bouw, interactie met zijn baas, maar vooral het plezier in zijn geweldige hondenleven.
De Amerikaanse naakthond prijs kan daarbij sterk variëren en elke Amerikaanse naakthond fokker kiest natuurlijk zijn eigen prijzen, maar reken toch op gemiddeld 1.000 euro.
Tijdens het schilderen knoeide God met de blauwe verf. De Chow Chow 's zagen dit gebeuren en renden op het tafereel af. Zij likten de blauwe verf van de grond af. Zodoende hebben zij sindsdien een blauwe tong.