Antwoord: Op basis van uw waterhardheid en waterverbruik kunnen we het zoutverbruik berekenen. Gemiddeld gebruikt een 4-persoons huishouden zo'n 70 kg zout per jaar. In dit geval heeft u aan drie zakken van 25 kg voldoende voor een heel jaar.
Onthardingszout, ook wel regenereerzout genoemd is niet duur. Voor één kilo regenereerzout betaal je 40 tot 45 cent. In een standaard huishouden met vier personen heb je ongeveer 100 kilo zout per jaar nodig. Op jaarbasis kost een waterontharder je dus gemiddeld 40 tot 45 euro aan zout.
Waterontharder eens per 4 à 6 weken bijvullen
Bij een waterontharder moet je als eigenaar het zoutreservoir zelf beheren. Dat betekent dat je eens per 4 à 6 weken zout moet bijvullen. Doe je dit niet dan functioneert de waterontharder ook niet meer en krijg je opnieuw last van kalkaanslag.
Een waterontharder is een slim en een duurzaam apparaat en gaat over het algemeen met goed onderhoud minimaal 15 jaar mee. Met de juiste onderhoud, kan een waterontharder zelfs 20 tot 25 jaar meegaan. Vaak is het zo dat de ionenwisselaar minder goed gaat presteren na een lange tijd van intensief gebruik.
Hoe vaak wordt de waterontharder geregenereerd? Het aantal dagen tussen twee regeneraties wordt de regeneratie intervaltijd genoemd. Er bestaat geen "juiste" intervaltijd omdat je de voor- en nadelen van een korte en lange intervaltijd tegen elkaar moet afwegen.
Waterverbruik. Bij een van 10 dH verbruikt de waterontharder 1,3% van het totale waterverbruik. Als u 100 m3 verbruikt, zal de waterontharder dus 1,3 m3 water verbruiken, Dit resulteert in een bedrag van ongeveer € 1,30.
Het zoutverbruik per spoeling is ook instelbaar volgens het aantal liters hars in uw waterverzachter. Een goede afstelling is tussen 80 gram tot 160 gram zout per liter hars. Bij 80 gram spreekt men over een minimale bezouting bij 160 gram maximale bezouting.
In het kort: gebruik altijd regeneratiezout en geen gewoon zout. Regeneratiezout is het meest zuivere zout dat er is en garandeert de levensduur van je waterontharder. Zo gaat je waterontharder zo lang mogelijk mee en blijft hij zo goed mogelijk functioneren.
Giet zout in de trechter tot het reservoir vol is.
Het verschilt per vaatwasser hoe groot het zoutreservoir is en hoeveel zout erin kan, dus er is geen exacte hoeveelheid die je bij deze stap moet gebruiken. Giet zout in het reservoir tot het vol is.
De duur van een spoeling (regeneratie) van een AquaCell is afhankelijk van de (voor)druk in de waterleidingen. Door de bank genomen duurt dit 15 minuten maar het kan zo snel gaan als 11 minuten bij een hoge voordruk en zo langzaam als 20 bij een vrij minieme voordruk in de waterleidingen.
De Amfa4000® is gemaakt van materialen van hoge kwaliteit, dit betekent dat hij onder de meeste omstandigheden levenslang mee gaat en onderhoudsvrij is. Mocht er toch iets mis zijn met de Amfa4000, dan heb je ook nog 10 jaar lang garantie.
Voor de AquaCell gebruikt u blokken zout van slechts 4 kilogram per stuk. Die zijn per kilo in aanschaf iets duurder, maar het zout is veel gemakkelijker in gebruik en u heeft er minder van nodig.
Ja, een waterontharder heeft jaarlijks een onderhoud nodig. Hierbij wordt de werking van het toestel nagekeken en gecontroleerd. Indien nodig kunnen er dan onderdelen worden vervangen. In sommige gevallen zal het nodig zijn om de waterverzachter te ontsmetten en eventueel aangekoekte zoutresten te verwijderen.
En ook hier blinkt de AquaCell hars in uit. De genoemde eigenschappen in ontharding en regeneratie blijven namelijk eenvoudig dertig jaar behouden.
Een waterontharder is op zich een simpel stuk techniek. De kans dat een ontkalker defect raakt is klein, maar het kan altijd.
Het zout en de daarin opgeloste kalkdeeltjes calcium en magnesium verdwijnen heel simpel door de afvoer naar de riolering. De werking van de AquaCell is zo dat het waterverbruik nauwkeurig wordt bijgehouden.
De prijs van het blokzout is € 12,- (incl. BTW en verzendkosten) per verpakking van 8 kilogram, 2 blokken van elk 4 kilogram. De vullingen zijn verpakt in handige draagtasjes zodat ze makkelijk te hanteren zijn.
Onthardingszout, regeneratiezout of waterontharderzout reinigt de hars van waterontharders. Het zout haalt dus niet de kalk uit uw leidingwater. Dit doet de hars binnen in de cilinder van de waterontharder. Deze hars raakt langzaam verzadigd met kalkdeeltjes, doordat deze zich aan de hars binden.
Zouttabletten worden gemaakt van vacuümzout dat uit ondergrondse mijnen wordt gewonnen, een proces met veel stappen die telkens veel energie vergen. Kristallen bestaan echter uit zuiver zout dat door middel van natuurlijke indamping wordt vervaardigd.
In principe is regeneratiezout hetzelfde als keukenzout. Het grote verschil is wel dat regeneratiezout oftewel onthardingszout veel puurder is dan gewone zout. Het is het meest zuivere zout dat bestaat en garandeert de levensduur van de waterontharder. Dit kennen wij misschien als natriumchloride (NaCI).
Een waterontharder met een harsfilter is een middel om ervoor te zorgen dat het water in huis kalkvrij wordt en daardoor zachter is. Wanneer u kalk in uw water heeft, betekent dit dat er calcium- en magnesiumdeeltjes in het water zitten. Dit noemen we hard water.
Alle schoonmaakmiddelen en zepen werken vele malen beter met kalkvrij water omdat ze niet eerst een reactie hoeven aangaan met de kalkvormende deeltjes in hard water. 5. Gebruik groene zeep!
Er zijn enkel een paar kleine nadelen aan zacht water. Zo verandert de smaak van het water een beetje. Wie dagelijks van de kraan drinkt, zal na het plaatsen van een ontharder merken dat het water plots anders smaakt. Maar geen paniek, want na verloop van tijd went dit bij iedereen.