De hieronder genoemde 893 woongemeenschappen zijn die welke bij ons - in Nederland - bekend zijn. Er zijn er echter velen meer.
Een woongroep is een groep individuen die gezamenlijk woont met behoud van privacy. Je hebt je eigen privé-ruimte maar deelt nog extra gezamenlijke ruimte(s). Welke voorzieningen worden gedeeld verschilt per woongroep. Dit kan gaan om een gemeenschappelijke ruimte vaak met keuken en sanitaire ruimte.
U kunt aansluiten bij een bestaande groep. Meestal regelt een aantal mensen uit de woongroep het opvullen van een vrije plek. Op de website woongroep.net staan advertenties van groepen die een nieuwe bewoner zoeken. Het gaat vaak om woonvormen met bewoners van allerlei leeftijden.
Vindt u dat de plek waar u woont vooral gezellig moet zijn? Dan kunt u kiezen voor een woongroep. Daar bent u nooit alleen en is hulp altijd binnen handbereik. Bovendien kunnen u en uw medebewoners elkaar op allerlei manieren steunen.
Nee, een woongroep is niet één huishouden, maar bestaat uit evenveel huishoudens als er woningen zijn. Is onze gemeenschappelijke ruimte een 'publiek toegankelijke ruimte'? Nee, de gemeenschappelijke ruimte van een woongemeenschap is als regel geen publiek toegankelijke ruimte.
Een woongroep betekent dat kinderen of jongeren (tijdelijk) dag en nacht op een locatie van Trias Jeugdhulp verblijven. Dat wil zeggen een veilige en stabiele leefomgeving onder andere gericht op de ontwikkeling.
“Bewoners weten dat ze in een pand wonen waarin gemeenschappelijk wonen centraal staat, maar de een kiest ervoor om overal aan mee te doen, en de ander niet. De activiteiten zijn onderdeel van het totaalaanbod waar je als huurder ook voor betaalt, maar je bent niet verplicht om deel te nemen.
Bij gestippeld wonen heb je een eigen appartement in een flatgebouw. In datzelfde gebouw wonen een aantal andere ouderen – niet naast elkaar maar 'gestippeld' over het hele gebouw. De groep ouderen gebruikt samen één extra appartement waar ze elkaar opzoeken voor gezelschap, tv-kijken, samen eten, enzovoort.
Uw kind kan terecht bij kamertraining of in een fasehuis als uw kind: 15 jaar of ouder is. niet meer thuis kan wonen door problemen. begeleiding nodig heeft om in de toekomst zelfstandig te wonen.
Je kan als minderjarige niet alleen wonen. Je kan namelijk wettelijk geen contract ondertekenen. In sommige gevallen én met toestemming van je ouders kan je wél alleen wonen. Dat doe je met begeleiding van een erkende dienst.
Je bent 'meerderjarig'. Je kan zelf beslissen of je ergens anders gaat wonen. Je hebt geen toestemming meer nodig van je ouders of van een jeugdrechter.
In de vier grootste gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht woonden in 2019 meer dan 220 duizend 70-plussers. Beek (L.) Bergen (L.) Bergen (NH.)
Bent u ouder dan 80 jaar? Dan kunt u zich direct wenden tot een verzorgingstehuis of bejaardenhuis. Het verzorgingshuis of bejaardentehuis in kwestie zal dan een indicatiemelding doen bij het CIZ. Zij zullen dit dan formeel vaststellen, maar u hoeft hier zelf niets aan te doen.
Bij geclusterd wonen, moet je denken aan een woonvorm van een aantal (tussen de 6 en 10) woningen/appartementen, waarin mensen zelfstandig wonen en waarbij er een gezamenlijke ruimte is waar deze mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zij kunnen indien nodig ondersteuning krijgen.
Bij het beschermd wonen draagt de zorginstelling zorg voor professionele begeleiding van cliënten. Behandelingen worden aan gespecialiseerde instanties overgelaten.
Centraal wonen of cohousing is een alternatieve woonvorm waarbij een groep bewoners in verschillende woningen van meerdere, gemeenschappelijke voorzieningen gebruikmaken. Dit kan bijvoorbeeld een centrale ontmoetingsruimte zijn, een washok, een werkplaats en/of een gemeenschappelijke tuin.
Te gebruiken voor informeel of formeel georganiseerde samenlevingsvormen die zijn gebaseerd op een ideologische, religieuze of politieke verwantschap.
Heeft u een pgb Wmo beschermd wonen zonder vergoeding van de wooncomponent? Dan betaalt u een eigen bijdrage van maximaal € 19 per maand. Heeft u een pgb Wmo beschermd wonen met vergoeding van de wooncomponent? Dan betaalt u een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen en eventueel vermogen.
De gemeente waar een jongere staat ingeschreven, wordt verantwoordelijk voor de jeugdzorg die deze jongere krijgt. En betaalt de rekening. Het nieuwe woonplaatsbeginsel maakt een einde aan de onduidelijkheid die er nu soms toe leidt dat jongeren lang op zorg moeten wachten.
een gezin van twee of meer personen hun hoofdverblijf in dezelfde woning hebben. Dit is dan één duurzaam gemeenschappelijk huishouden; een groep van twee of meer personen een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voert of wil voeren. Hieronder wordt ook een woongroep verstaan.