Grillworst naturel (zonder kaas). Iedere dag vers! Een hele worst weegt ca. 650 gram.
Er zitten 68 kilocalorieën in 1 voor snee (22 gram) grillworst. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'grillworst'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Ingrediënten: 76% varkensvlees, 8% varkenseparatorvlees, water, aardappelzetmeel, zout, zuurteregelaar (kaliumacetaat [E261], natriumlactaat [E325], kaliumlactaat [E326], glucono-delta-lacton [E575]), specerijen, glucosestroop, dextrose, stabilisator (trifosfaat [E451]), dieetzout (kaliumchloride), gehydroliseerd soja- ...
Gebruik je een 'normale' oven? Verwarm deze dan voor naar 200° Celsius, een hete-lucht of airfryer oven verwarm je voor naar 180° Celsius. Leg de grillworst op wat bakpapier of aluminiumfolie. Als de oven volledig is voorverwarmd leg je de grillworst in het midden van de oven voor ongeveer 8 tot 10 minuten.
Tip: warm de grillworst nog even op in de oven of magnetron! Ook heerlijk op brood.
Als de grillworst goed warm is snijd je deze is lekkere plakken en leg je ze op de komkommer. Doe er dan als laatste nog een klein beetje chilisaus bovenop.
Je kunt grillworst zo'n 5 tot 7 dagen bewaren in de koelkast. Daarnaast blijft grillworst zo'n drie maanden houdbaar in de vriezer. Je kunt vleeswaren het best onderin de koelkast bewaren.
Niet consumeren na TGT-datum. Vleeswaren zijn gevoelig voor uitgroei van ziekmakende bacteriën. Deze zijn niet te zien, te ruiken of te proeven.
Leg na aankoop de Vleeswaren direct in de koelkast. Verpakte Vleeswaren niet consumeren na de TGT/THT-datum. Laat Vleeswaren nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Beschrijving. Bewaar vleeswaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Nadat de verpakking is geopend is het product beperkt houdbaar. Vleeswaren kunnen 2 á 3 maanden in de diepvries bewaard worden bij een tempratuur van -18°C.
Tijdens het maken van grillworst wordt het vlees gekookt. Hierdoor kunnen gevaarlijke bacteriën en parasieten zoals listeria en toxoplasmose niet overleven. Tijdens je zwangerschap kan je dus zonder gevaar grillworst eten bij de borrel of als broodbeleg.
Grillworst wordt normaal gesproken gemaakt van varkensvlees.
Een malse gegrilde worst van varkensvlees. Lekker op brood, als snack tussendoor of bij de borrel!
Voedingswaarde Overzicht:
Er zijn 156 calorieën in een portie Broodje Grillworst met kaas.
Hoe lang kun je bevroren leverworst invriezen? Bevroren leverworst blijft 3 maanden houdbaar in de diepvries. Hoe lang kun je leverworst in de koelkast bewaren? Ingepakte leverworst blijft gemiddeld 5 dagen houdbaar in de koelkast.
Re: Lang houdbaar broodbeleg, tips gezocht
Zuivel spread met jam? Hele lekkere combi en een keer wat anders dan de normale combinaties. Cervelaatworst en ander droge worst / gedroogde en gerookte ham soorten houden zich wel goed.
Omdat de meeste micro-organismen zich niet vermenigvuldigen onder het vriespunt, bederft bevroren voedsel niet gevaarlijk. Micro-organismen blijven echter wel leven in de vriezer en bij ontdooien groeien ze verder. Je kunt een bedorven levensmiddel dus niet 'redden' door invriezen.
Je hoeft het niet direct weg te gooien. Is de TGT-datum van het vlees verstreken, (bijvoorbeeld gehakt of hamburgers 1 of 2 dagen over datum), gooi het dan wel weg. Na die datum is het vlees namelijk niet meer veilig om te eten. Je kunt er ziek van worden vanwege bacteriën.
In tegenstelling tot wat gedacht wordt, kan je kaas wel bewaren in de diepvries. Vooral harde kazen zijn daarvoor geschikt, maar het kan wel ten koste gaan van de smaak. De kaas blijft tot acht maanden goed in de diepvriezer. Zachte kazen vries je best niet in.
Zijn vleeswaren gezond? Vleeswaren staan niet in de Schijf van Vijf omdat het vlees bewerkt is. Bewerkt vlees wordt in verband gebracht met beroerte, diabetes type 2 en darmkanker. Het advies is om vleeswaren als worst, ham en paté niet te vaak te eten.
De algemene regel luidt als volgt: hoe meer vet er in zit, hoe minder lang je het kan bewaren. Gehakt kan je maximaal zes maanden bewaren. Mager vlees, zoals kipfilet, kan je tot een jaar invriezen. Doe je het langer, dan gaat het vlees anders smaken.
Vleeswaren in een gesloten verpakking van de supermarkt kun je direct invriezen. Andere vleeswaren verpak je het beste in een diepvrieszak of een diepvriesbak. Lichtdicht verpakken en voorzien van etiket met invriesdatum en natuurlijk naam. In de vriezer leggen en minimaal 24 uur laten invriezen.